British Shorthair Geceleri Miyavlaması

privacy031
privacy031

974 Puan

Allah rızası için yardım edin:) kedim özellikle geceleri etrafta dolanıp deli gibi miyavlıyor(BS olanlar anlar, değişik bir miyavlama,uluma gibi resmen).. ama nası bir ses.. beynimin içinde resmen..herkes ayaktayken sorun yok ama yatınca problem oluyor..karanlıktan mı korkuyor? çiftleşme emareleri mi? gündüzleri hep uyuyor,nadiren ayakta ama geceleri hayalet gibi dolanıp miyak miyak yeri göğü inletiyor.. komşular bigün çıkıp gelecek..yardım edin please.....

20 CEVAP

pongul
pongul

113342

muhtemelen kızgınlığa girmiştir.

privacy031
privacy031

974

#Gul36 gündüzleri işte olduğumdan yanlız kalıyor..geçen hafta kızgınlıktaydı derken dişimi sizinki acaba? benimki erkek olduğundan geçicimi bu dönem?

Gul36
Gul36

113368

Bu arada isten geldiginizde hemen uyandirsaniz ve siz yatana kadar oynayip yormaya calissaniz olmaz mi? En azindan gece birkac saat daha fazla uyursunuz.


Kizginlik doneminde caresizlik icindeyken denedigim bir sey daha vardi, bir yerde okumustum yine. Mamasini sabah 11'de kalktiginda bir de aksam uzeri 5-6 gibi verdim. Sonra yatana kadar vermedim. Gece uykusu geldiginde yatmadan hemen once mama verdim. Sonra gece misil misil uyudu. :)

Tabii her kedi farklidir ama denemekte yarar var.

privacy031
privacy031

974

#pongul bende onu düşündüm ama koku bırakmıyor.. kafam karıştı

Heiter
Heiter

115202

Koku bırakmak zorunda değil zaten. Bizimkilerden yola çıkarak şunu söyleyebilirim: Kızgınlık dönemi belirtileri daha hafif oluyor ve bu yüzden kızışma zamanını (özellikle de ilk kızgınlığı) tespit etmek vakit alabiliyor. Sizin kediniz de -eğer kısırlaştırılmadıysa- kızgınlık dönemine girmiştir.

Gul36
Gul36

113368

Gunduzleri fazla uyumasini engelleyip oyunlar oynatarak yorsaniz? O zaman gece daha cok uyur. Ben benimkine oyle yapiyorum. Gecen hafta kizginliktaydi, o donemde de oyle yaptim. Ilk gunden sonra geceleri uyudu.

privacy031
privacy031

974

#Heiter 1 yaşında ve kısırlaştırmadım. kızgınlık dönemi ne kadar sürer acaba? erkek benimkisi.. hep böylemi olacak?

glytrksvr
glytrksvr

959

Bende de 10 aylık bir bıdık var.Oda herkes yatınca başlıyor beni kaldırana kadar.Bunu oyun haline getirdi biraz seviyor,öpüyorum sonra alıp yatıyorum.Umudu kesince bir daha oda uyuyor.Yalnız bağırmaları bayağı dan beri vardı şimdi koku bırakmaya başladı.

Gul36
Gul36

113368

Evet, benimki dişi. Erkeklerin kizginligi hakkinda bi bilgim yok ama gecen hafta boyunca suren arastirmalarim boyunca 4-6 gun arasi surdugunu ogrendim. Ancak bazilari 15 gun surdu falan demis. Cok sukur bizimki 4 gun surdu, yoksa onu oyle daha fazla gormeye dayanamazdim.


Tabii kizginlik donemi her kedide gelip gecen bir sey. Ama ne zaman gelip be zaman gececegini bilemiyoruz.


Bizim veteriner bir kizginlik sonrasi kisirlastirma onerdi.

DAMI
DAMI

735

benimde 1 yaşında british bir oğlum var aynı şeyi yaşıyorum miyavlama değil opera yapıyo sanki yastığa kafamı koyduğumda başlıyo asla susmuyo :) sokranır gibi tuhaf bir ses eşliğinde ben kızgınlık olduğunu düşünüyorum bazı yerlerde dişi kedilerin kızgınlık zamanı çok miyavladığını ama erkek kedilerde nadir miyavlama olduğu yazıyordu allahdan erkek dişi olsa apartmanı yıkacakdı heralde dediğim olmuştur benim

Heiter
Heiter

115202

Valla bizimki sürekli o modda gibi geliyor bana. Yani arada bir sessizleşiyor ama gün içinde banyoya gidip o tarif ettiğiniz şekilde miyavlıyor. Ayda 3-4 kere yaklaşık bir hafta süren bir durumdan bahsediyorum bu arada. Fakat bizimkininki çok rahatsız edici veya aşırı değil. Bir-iki sefer koku bıraktı ama sonra terbiye etmeyi başardık. Şimdi sadece miyavlaması kaldı. Çiftleşmesi de çözüm değil. Erkek olduğu için sık sık tekrar ediyor. Ya bu durumu kabulleneceksiniz ya da kısırlaştıracaksınız.
Not: Evimizde dişi kedimiz de var. Ona göre değerlendirmek lazım.

Heiter
Heiter

115202

Bazen düz duvara tırmandığına şahit oluyoruz :D Koşturması vs komşuları rahatsız ediyor mu diye sorduk ama ses gelmiyormuş onlara. Siz de bi sorun isterseniz :)

privacy031
privacy031

974

#Heiter Valla komşulara soramıyorum..şikayetleri varsa yakında gelirler kapıma:) 10 gündür falan devamlı bu şekilde.pek geçecek gibi de durmuyor.. artık yatak odamın kapısını kapatıyorum. duymayayım diye:) sanki oğlanı boğazlıyorlar. kurt uluması gibi..zaten sesi çirkin yavrunun:)

privacy031
privacy031

974

#DAMI eğer erkek böyleyse dişiyi düşünemiyorum bile.. resmen kurt uluyor gibi:) ihşallah çabuk geçer ikisininde bu dönem:) allahtan koku bırakma yok şu an.. şom ağzımı açtım hadi hayırlısı:)

privacy031
privacy031

974

#Heiter gün içinde sıkıntı yok.. ya da ben işte olduğumdan öyle zannediyorum..geceleri ben uyanıkken de sıkıntı yok.. ama ben yatınca başlıyor ulumaya:) aşağı yukarı her 1 saatte bir tekrarlıyor ulumayı. geliyor kapımın önüne uluyor gidiyor..sonra tekrar..koku olayını nasıl terbiye ettiniz acaba?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10068 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR