Sağlam Teslim Ettiğim Kedimin Elleriyle Hayatına Son Verdiler

fredda
fredda

4441 Puan

Merhabalar,


Ayın 13'ünde kedimi İzmir Gaziemir'de Karya Veteriner'e teslim ettim. Kısırlaştırma ücreti ödendi, kedim gayet sağlıklıydı. Üç buçuk senedir bir sıkıntısı olmayan kedim, kısırlaştırıldıktan sonra bir gece gözetim amaçlı kendilerinde kaldı. Ertesi günün sabahı kedimi alıp eve getirdim, bir önceki sorularımdan da görebilirsiniz. Kedimin yiyip içmediğine dair sıkıntısını yazmıştım. Kedimi ayın 20'sinde, çarşamba günü veterinere götürdüğümde bu sıkıntının hala devam ettiğinden bahsettim. Dikiş bölgesi apse yapmış dedi, apsesini sıkıp iltihabını boşalttılar. Fakat ertesi gün tekrar götürdüğümde kedimin onlarda kalması gerektiğini ve dikiş bölgesinin tekrar açılıp apsenin temizlenmesi gerektiğini söyledi. Kabul ettim, kedim bir şey yiyip içmemeye devam ediyordu. Bu süre zarfında kendisine serum verdiklerini ve kedim hırçın olduğu için pek bir şey yapamadıklarını fakat kendi imkanlarıyla beslemeye çalıştıklarını söylediler. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, Salı günü kedimin bacaklarının arasında apse ortaya çıktı. Dün saat 10'da ameliyata girecek olan kedim, ameliyata girmeden ölmüş. O kadar telefonlarını aramama rağmen hiçbir şekilde açıp da öldüğünü söylemediler. İş çıkışı gelin konuşalım dendi. Gittiğimde ise kedimin öldüğünü öğrendim. Karya Veteriner'den şikayetçiyim. Kedimi kendi ihmalleri nedeniyle, sırf hırçın diye tedavisini eksik yapmaları nedeniyle kedim hayatını kaybetti. Şimdi ise suçu bizim üzerimize atıp tedaviyi kabul etmediğimden bahsediyorlar. Tıpta böyle şeyler olabildiğinin bahanesiyle bizi başlarından savmaya çalışıyorlar. Bu konu hakkında sizlerden yardım rica ediyorum, kedim otopsi için Bornova'ya gönderildi. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, nereye başvurmam, nereye şikayet etmem gerektiği hakkında yardım rica ediyorum.

9 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16501

Kesinlikle ihmal var ilk olarak antibiyotik iğne yapıldı mı yapıldıysa kaç doz yapıldı bunların kaydını almış olmaları lazım eğer almadılarsa zaten yapmamışlardır ikincisi ilk götürdüğünüzde uyguladıkları işlem zaten yanlış sivilcemi sıkıyorlar zaten ilk müdahale cerrahi olmalıydı hemen orası güzelce temizlenip kapatılmalı antibiyotik tedavisi başlanmadıysa başlanmalı ayrıca besin ve mineral eksikliği nedeniyle serum takmaları gerekirdi yaptıkları sıkma işlemi ile enfeksiyonun kana karışmasına neden olmuş olmaları çok yüksek umarım opere bölgenin fotoğrafları elinizde vardır yavrunun büyük ihtimal çok yüksek ateşi vardı o yüzden bir şey yiyip içmedi bence kesinlikle peşini bırakmayın dava açın gerekli yerlere şikayetinizi yapın başınız saolsun

Sezgek
Sezgek

16501

Ölüm medeni çok yüksek ihtimal sepsis yani enfeksiyonun kana karışması ama ilk andan itibaren antibiyotik tedavisi uygulandıysa bunun bu kadar çabuk olmaması da gerekirdi yani antibiyotiğe rağmen apse olduysa acaba kediniz de diyabet mi vardı bununla ilgili bir test yapıldı mı bilginiz var mı yani ben antibiyotiği ihmal etmişlerdir diye düşünüyordum çoğu vet bunu yapıyor çünkü ama antibiyotik anladığım kadarıyla tam doz uygulanmış otopsi raporuna göre daha net konuşulur tabiki tekrar başınız saolsun

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Kediniz kısırlaştırmaya alınmadan önce biyokimya ve hemogram gibi testlerinin yapılmasını istemiş miydiniz?

fredda
fredda

4441

İlk olarak götürdüğümde antibiyotik tedavisi gördü ben kısırlaştırmadan sonra teslim aldığım günden yani perşembeden beri kedimi cumartesi gününe kadar iğne yaptırmak için götürdüm. sonra kedim tekrar kötüleşti apsesi olduğu ortaya çıktı. kedimin apsesini sıkarak iltihabını aldıktan sonra her şey daha kötüleşti… geçen hafta perşembe gününden beri serum veriliyordu sürekli.. ölüm nedenini kendisi bile söyleyemiyor resmen otopsi raporuna bakacağız diyor.

fredda
fredda

4441

merhaba bugün itibariyle veterinerden kediye yapılan tedavi dökümanları alındı. sonradan hazırlandığı o kadar belli ki geldiğim tarihlere bile gelmedi yazmış. ayrıca anestezi verdildiği zamanki ilaç isimleri vs. hiçbir şey yok. sadece antibiyotikler, vitamin mineral ve serum tarzı şeylerden oluşuyor.

Berrefilizzz
Berrefilizzz

14693

Başınız sağolsun çok üzüldüm gerçekten bir fikrim yok üste çıkması için yazdım

fredda
fredda

4441

evet biz zaten sabah teslim ettiğimizde bize testleri yapılacak, tahlillerden sonra ameliyata alınacak dendi. fakat kayıtlarda o bile yok.. gerçekten kendi ellerimle cellata teslim etmişim gibi hissediyorum.

IIREMMM
IIREMMM

112774

Başınız sağ olsun, çok çok üzüldüm gerçekten. Şikayet ile ilgili biraz araştırma yaptım buraya atayım bulduğum bilgileri :
Şehrinizdeki veterineri şikayet etmek istediğinizde şehrinizdeki Veteriner Hekimler Birliği ?*Merkez Konseyi Başkanlığına dilekçe yazmanız gerekiyor. Yazdığınız dilekçe ile veteriner hakkında soruşturma açılması talebinde bulunmuş oluyorsunuz.
*Yaşadığınız yerdeki İl Tarım ve Orman müdürlüğünün Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüklerine gidip sikayetinizi belirtebilirsiniz
*CİMER'e tüm detaylarını yazarak şikayet edebilirsiniz.
Bir de ismi geçen kliniği bir kişi daha 2021 yılında şikayetvar.com'a belirtmiş. Linkini buraya atabilirsem belki kanıt niteliğinde işe yarar ya da o kişi de yasal haklarını kullandı mı bilmiyorum belki işbirliği yaparsınız (https://www.kizlarsoruyor.com/evcil-hayvanlar/q15190874-yanlis-tedavi-uygulayan-veterineri-nereye-sikayet-edebilirim).

Mini2019
Mini2019

11377

Çok üzücü bir durum. Bir avukatla konuşun mutlaka

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 404 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80274 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR