Tuvalet Sonrası Temizlik

iozksn
iozksn

950 Puan

Merhaba,
Yaklaşık 10 gün önce bir bebek sahiplendik. 4-5 veya 6 haftalık olduğunu tahmin ediyoruz (resmini ekleyeceğim). Veteriner kontrollerini de yaptırdık, parazit aşıları yapıldı. Diğer aşıları için gün de alındı.
Şu anda hemen her şeye alıştı, yaş mamadan öğütülmüş ve hafif ıslatılmış kuru mamaya terfi etti (veteriner yiyebilir dedi ama nedense doğrudan kuru mamayı yiyemiyor). Kapalı tuvalete girip işini yapmayı da öğrendi.
Ancak tuvaletini yaptıktan sonra bazen düzgün kapatamadığı gibi çoğu zaman da üstüne başına bulaştırıyor, poposunu da temizlemiyor. Temizlememesini yaşının küçüklüğüne veriyorum ancak bu ne kadar sürecek merak ediyorum. Gündüz her tuvalete gittiğinde (evden çalıştığım için) takip edip tuvaletini bitirince müdahale edebiliyorum, sorun olmuyor ancak geceleri doğal olarak yalnız kalıyor ve kontrol edemiyoruz.
Eşim hem biraz titiz hem de sırf ben çok istediğim için kedi sahiplenmeyi kabul etti (birkaç yılda anca ikna edebildim :)) Fakat her sabah kalktığında etrafı kirli görünce çok rahatsız oluyor, bu da beni üzüyor.
Kısacası bu konuda yapabileceğim bir şey, alabileceğim bir önlem var mı? Öneri ve fikirlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.


20 CEVAP

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Merhaba, ben de kedimi 2 aylık civarıyken sahiplenmiştim ve tuvaletten sonra kendini temizlememesi 3 aylık olana kadar devam etti. Zaten direk poposunu yalamıyor ama bir yere oturduğu zaman tüm vücudunu yalamaya başladığında temizliyor anca. Tuvaletten sonra direk poposunu temizlemesini beklemeyin :D Yani bir süre daha bekleyeceksiniz, yanında öğretecek/temizleyecek annesi ya da daha büyük bir kedi yok bir de.
Kuru mamasını da çok sıcak olmama şartıyla sıcak suyla ıslatıp yumuşayınca verebilirsiniz. Aslında daha çok küçük, en azından 2 aylık olana kadar yaş mamayla besleyebilirsiniz. Daha sonra yavaş yavaş yaş mamanın içine kuru mamayı karıştırıp kuru mamaya alıştırabilirsiniz.

aleyn
aleyn

113859

aklıma eşimin elinde ıslak pamukla kedimizin peşinde koşturdugu günler geldi :D kerata bi de öğrenmişti poposunu sileceğimizi kumunun yanından kaçma yakalanmadan kaçma yöntemleri geliştirmişti. siz poposunu nemli pamukla temizledikten sonra muhakkak o da yalıyordur o ıslaklıktan kurtulmak için böyle böyle öğreniyorlar.. geçiyor merak etmeyin azıcık zaman.. yalnız ıslak mendil gibi kokulu birşeyler değil de suyla ıslatılmış şeyler kullanın koku ileride kendisini temizlemesine engel olabilir..

iozksn
iozksn

950

Cevabınız için teşekkür ederim. Veterinere danıştım, alkolsüz ıslak mendil kullanabileceğimi söyledi. Ben de öyle yapıyorum. Her tuvalete girdiğinde o kum eşeleme sesini duyar duymaz elimde ıslak mendil ile nöbete geçiyorum ben de :) Çıkınca da hemen popo ve patiler temizleniyor. O sırada beyefendi isyanlarda tabi :) Artık bir süre böyle idare edeceğim demek ki.

Darwincan
Darwincan

2570

Yazdıklarınızda bizim evi gördüm:)) Tek fark bizimki artık kabullendi. Lanet olsun yine benim büyük evcil insan popo temizliğine geldi bakışıyla direnemiyor bile:))) Gerçi artık temizleyebilir hale de geldi. Size ve eşinize kolaylıklar..

Lactantius
Lactantius

2383

Çok tatlı!! Aynı şeyleri yaşamıştım, burada danıştığımda arkadaşların önerilerini uyguladım. O kum sesini duyduğumda nasıl fırlardım elimde ıslak pamuklu bez ve yeni doğan ıslak mendilleriyle :)) Bazen basıyordu ve bacaklarına da bulaştırıyordu, banyodan korktuğu için minik bir plastik kaba ılık su doldurup bacaklarını yıkıyordum. 3 aylık olana kadar böyle devam etti, sonrasında çok nadiren arka patisinin ucunda görüyordum ve nihayet 4 aylıkken hiç sorun kalmadı :) ve küçük bir önerim olabilir; hindistan cevizi yağına bayılıyor benim kedim, bezle temizledikten sonra biraz yağ sürüyordum öyle öyle kendisini yalamayı öğrenmişti. Şimdilerde hind.cevizi yağını sadece ağız sağlığı için yediriyorum. Sevgiler!

iozksn
iozksn

950

Teşekkür ederim :) Hindistan yağı aklımda olsun, deneyeme değer.

Ecerana
Ecerana

14974

Tuvalet kabının önüne büyükçe eski Bi havluyu koyun ve işini gördükten sonra çıktığı da patilerini tutup silme işlemi yapın bir süre sonra kendisi öğrenip partilerini kendi silecektir. Oldu ki öğrenemedi en azından kumdan sonra direk havluya basınca kum taneleri ve pislikler havluda kalır.

iozksn
iozksn

950

Cevabınız için teşekkür ederim :) Tuvaletinin önüne kullanmadığımız bir banyo paspası koyduk, dediğiniz gibi patilerinden düşen kumları büyük ölçüde tutuyor. Patileri tutup bir şey gösterme konusunda henüz başarılı olamadık açıkcası, pek sallamıyor gibi :) Ama denemeye devam!

Gdeniz
Gdeniz

669

Merhaba. Benim kızım da dünyalar tatlısı 8 aylık olduk ama hala tuvalet sonrası temizliği öğrenemedik. Bende ıslak pamuklarla sildim ama nafile. Hala temizlemiyor,ama artık eskisi gibi kirlik bir şekilde tuvaletten çıkmıyor. Zaman bize bulaştırmadan tuvaletimizi yapmayı öğretti. Nadiren de olsa yine kirli çıkabiliyor tuvaletten. Bende her daim kum eşeleme sesine odaklı durumdayım

Infernus
Infernus

111806

Kedilerin dilleri ve yalaması mükemmel bir antiseptik özellikte. Tuvaletinin başında elinde ıslak mendille bekleyen arkadaşlarımdan duyduğum kötü bir durum var. Şöyle ki kedilerinin bir süre sonra popolarını temizlemeyi bıraktıkları yönünde. Yani daha çok hijyen isterken bu işi kedilerden alarak tam tersi bir duruma sebep olmak da var.

iozksn
iozksn

950

Cevabınız için teşekkür ederim. Yaş mamayı veteriner tavsiyesi ile kestik. Şimdilik bulduğumuz öğüterek verme yöntemi iş görüyor, eğer onu da yememeye başlarsa (umarım olmaz) yaş mama ile karıştırma yöntemini de deneyeceğiz. Tuvalet sonrası temizlik için sabırdan başka çare yok diyorsunuz anladığım kadarıyla :)

iozksn
iozksn

950

Çok teşekkür ederim :) Demek ki her yavru kedi sahibinin geçtiği aşamalardan birisi, içim rahatladı :)

Gdeniz
Gdeniz

669

Merhaba. Benim kızım da dünyalar tatlısı 8 aylık olduk ama hala tuvalet sonrası temizliği öğrenemedik. Bende ıslak pamuklarla sildim ama nafile. Hala temizlemiyor,ama artık eskisi gibi kirlik bir şekilde tuvaletten çıkmıyor. Zaman bize bulaştırmadan tuvaletimizi yapmayı öğretti. Nadiren de olsa yine kirli çıkabiliyor tuvaletten. Bende her daim kum eşeleme sesine odaklı durumdayım

iozksn
iozksn

950

Merhaba, bizim ufaklık da artık daha iyi yapabiliyor tuvaletini. Dikkat ettim, ishal olmadığında kendini de kirletmiyor. Dün yeni aşı olduk, 1-2 gün halsizlik, ishal ve kusma olabilir dedi veterinerimiz ama neyse ki halsizlik ve kusma henüz olmadı, ishal ise yarı-katı halinde ve sorunsuz oldu. Yine de benim de sizin gibi kulağım hep tuvaletinde :) Kum karıştırmaya başladığı anda ne olur ne olmaz diye bir ıslak mendil ile hazırda bekliyorum :)

Gdeniz
Gdeniz

669

Evet onu bende duydum. Çok kişi sizin gibi söyledi. Bizim temizlememiz onu daha tembel hale getirebilirmiş. Ama malesef o şekil de de bırakılmıyor. Koltuklara ve yataklara bulaştıracak diye mecburen temizliyorum ben.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 22868 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR