Kedim Sürekli Aç

aoeo10
aoeo10

5267 Puan

mama kaplarının arkasında kediye günlük kaç gram mama vereceğimiz yazıyor ya işte biz onun 4 5 katını vermek zorunda kalıyoruz kedim hep aç ve hep miyavlıyor mutfağa gitmek için biz kahvaltı yaparkende tabağımıza geliyor bir türlü düzene sokamıyoruz ne yapmamız gerekiyor

20 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Eğer 1 yaşına kadar olan dönemde serbest beslenmeyle beslediyseniz ve sonrasında sabah-akşam veya benzeri bir sisteme doğrudan geçtiyseniz, kıtlık psikolojisine giriyorlar. Buldukları anda çok yiyorlar.


Mamanın etkisi de var. Yetişkinliğe geçince mamayı değiştirdiniz mi? Eski mamasına göre bazı içerikleri farklı olunca daha çok yemeye eğilimli oluyorlar. Tahıllı mamalarda özellikle gerekli proteini almak için (doymak için değil bakın) daha fazla mama yemeleri gerekiyor.


Hareketli bir kediyse biraz fazla yemesinde sakınca olmayabilir. Ama aşırı fazla yediklerinde hiç anlamadan kilo alabiliyorlar.


Ağlar ağlar bir süre sonra susar yorumuna ne yazık ki katılmıyorum. Doymamasının bir nedeni vardır illaki ve bunun bulunması daha köklü bir çözüm olabilir. Kedinizin bir canlı olduğunu, duygularının olduğunu, strese girebileceği, size gönül koyabileceğini unutmayın. Makine değil ki bu yağını vermedik yarın veririz bir şey olmaz diyelim.

Infernus
Infernus

111806

Kediniz kaç aylık veya yaşında? 1 yaşın altındaki yavruları bırakın istedikleri kadar yesinler.

Winnie
Winnie

419

Ben kedilerime hiçbir zaman ölçekle mama vermedim, 5 kedim var hiçbiri de obez olmadı. Mama kapları her zaman doludur, doyunca zaten bırakıyorlar. Ölçekle mama vermenin bir anlamı yok.

Selma_
Selma_

4260

Benimkide yemek yemiyor günde 1 avuç yiyor sonra yemiyor

ursaminor
ursaminor

116511

Peki yetişkinlik dönemine kadar olan süreçte tahıllı bir mama mı kullandınız? Yetişkin olduktan sonra mamayı değiştirdiniz mi?


Öyle hemen tahıllıdan tahılsıza geçilmez, bağırsakları kabullenemiyor ve tepki verip alerji geliştirebiliyorlar. Evet orijen, Acana çok iyi mamalar ama mamanın iyi olması her kediye iyi geleceği anlamına gelmiyor.

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911

çok vermeyin o bir süre sonra alışacak kilo alır çok verirseniz.

aoeo10
aoeo10

5267

çok fazla ağlıyor ama vermeyince kıyamıyorum

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911

belli saatler arasında verin mesela sadece sabah ve akşam verin ama çok verin. yada sık sık az verin. :))

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911

benimki sabah akşam 1 ölçek yiyor.

Terranova
Terranova

2391

Ne kadar verılmesı gerekıyorsa o kadar verin. Bu şekil de istediğini yaptırıyor. İstediğini kadar ağlasın acımayın, mama vermeyin. Yarım saat, 45 dk. sonra susup oturacak. Bunu ağlamayı kesene kadar uygulayın.

Gul36
Gul36

113368

Benim kedimin anne babası da sokak kedisi. Hatta Pet shop'takiler gerek yok o kadar pahalı mamaya diyorlar. Ama biz Acana'dan memnunuz şimdilik.


Ben tahıllı olan mamadan tahılsız olan Acana'ya geçişi 12 günde aşamalı olarak yaptım. Çok şükür bir sorun yaşamadık. Eğer siz de mama değişimine giderseniz bunu unutmayın.

aoeo10
aoeo10

5267

...

Gul36
Gul36

113368

Simdi sizin yazinizi okuyunca hatirladim, benim kedim de aldığım ilk ay Bonacibo yiyordu. Hatta mama kabı her zaman dolu oluyordu, 3 aylık diye kisitlamiyordum. Sonra tahılsız olan Açana mama

Gul36
Gul36

113368

Sonra tahılsız olan Acana mamaya geçtik ve sizinki gibi mutfakta sürekli miyavlayan, biz yemek yerken başımızdan ayrılmayan kedim susuverdi.

Belki arkadaşların da dediği gibi mamanizin değerleri azsa ne kadar yese de yetmiyordur.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Bu durum kullandiginiz mamadan da kaynaklaniyor olabilir. Belki cok doyurucu bir mama degildir bu yuzden daha cok tuketme ihtiyaci duyuyor olabilir. Ayrica melez ve bazi cins kediler biraz obur oluyorlar bu durumu daha doyurucu mamalar alarak onleyebilirsiniz yoksa obez olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7242 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR