Herkesin Merak Ettiği Ama Bir Türlü Net Cevaplanamayan Soru. Buyrun Tartışmaya;

tugrulY
tugrulY

721 Puan

Herkese merhaba.


12 aylık British Shorthair erkek kedimi kısırlaştırdım. Artık herkesin cevap aradığı soruyu sizlere de danışmak istiyorum.


Kısır kedi maması mı kullanmalıyım? Yoksa kısır kedi maması besin değerlerinden uzak bir para tuzağı, yüksek proteinli kaliteli mamayı gramajına uygun hatta bir miktar azaltarak mı kullanmalıyım? Bu konu hakkında 2 farklı görüş var. Mesela benim için mama fiyatı önemli değil içeriğinde taze et ve yüksek protein bulunduran Orijen Guardian kullanıyorum. Aslında kısırlaştırdıktan sonra da aynı mamayı kullanmaya devam etmek istiyorum taze et içeriği %95’lerde ve protein oranı %40 yağ oranı da %18 ama bir kesim beni ısrarla kısır mamaya yönlendiriyor. Özetle benim fikrin şu; yüksek/kaliteli proteinli mamayı kullanmaya devam edip kontrollü ve gramajlı beslemeye devam etmek.


Sizin düşünceleriniz nelerdir?

25 CEVAP

huqi
huqi

116368

Artık hiçbir mamaya güvenim kalmadı eskiden içeriğindeki et miktarına önem verirdim ama bir kedimde 3 sene n&d yedikten sonra protein alerjisi olmaya başladı.
Herhangi bir mama kullanınca her yeri kaşınıyor, yara içinde kalıyor. Maddi açıdan bizi çok zorluyor sadece kliniklerdeki hipoalerjenik mamalardan vermek zorundayız, iki kedimizin mamasını ayırmak iştahsız kedim için kötü oldu.
En zoru da alerjsi olan kedim için, sadece tek bir mamaya bağlı kaldı herhangi bir şey yiyemiyor yediği an kaşınıyor. Türkiye'de klinik hipoalerjenik yaş mama çeşidi de yok 2 tane bulabildim birine alerjisi oldu diğerinden bıktı. Sürekli farklı şeyler istiyor vs
Yani yaşadığım tecrübelerden dolayı ben yüksek et içerikli mamaları daha da kullanmam sadece yeniden kedi sahiplenicek olsam yavruysa tabii gelişimi, büyümesi açısından et içeriği iyi kaliteli bir mama alırdım ama sonraki süreçte buna önem vermezdim.
Alerjisi başlayan kedim de hareketsiz bir kedidir yani yaşı büyük muhtemelen ondan. Bu yüzden ev kedileri ve hareketsiz kediler için acana önermem.
Diğer kedime arada acana, n&d yaş mama veriyorum o kadar.

burcingltkn
burcingltkn

1005

Kisirlastiemaya sonra beslenme en çok erkek kedilerde önemli malum benim dişi bir kedim var çok araştırdım çevremde de yıllardır besleyen kişiler var kedileri 10-15 yaş aralığında hepsine danıştım öncelikle kesinlikle marka çok önemli içerik önemli kısır kedi maması kullanimi sadece kilo için değil böbrek ve uriner rahstsizliklar için önemli özellikle tuz oranı böbreklerde tıkanma yapabiliyor ben bir çok mama firmasına mail attim telefonla geri dönüş sağlayıp güzelce farklılıkları vs anlattılar şahsım adına ben hills marka ile yoluma devam ettim kedim mama seçiyor zaten ayrıca her mama hakkında herkes birşey der isim verip hiç bir markayı kötülemek istemem kuzenimi uyarmıştın bazı ünlü bir markanin mamalarında ki protein oranından kaynaklı kedisi erkek kısır ve 3 yaşında maalesef ben haklı çıktım ve kedisi rahatsızlandı özel mama ile tedaviye başlandı 1 ay boyunca klinikte kaldı o sebepten araştırın tuz ve protein oranına ben çok araştırdım hills de karar kıldım ama herkesin kendi kararı tabi

HamzaUrun
HamzaUrun

604

Bu konusa çok kafa patlattım açıkcası. ND tahılsız kısır tavuklu narlı ve ringa balıklı portakallı kullanıyordum uzun zamandır. Daha az protein oranı istediğim için düşük tahıllıya geçmek istedim bu sefer Farminanın beslenme uzmanı ile görüştüm. Almak istediğim mama ND düşük tahıllı morina balıklı yetişkin kedi mamasıydı. Kısır mamadan tek farkı %20 yağ oranına sahip. Ben kedime günlük gramajla mama veriyorum ve bu düzenini hiç bozmadım. Farmina ile görüştüğümde kısır kedi mamasından tek farkının yağ oranı olduğunu eğer kedinizin kilo problemi yok ve günlük vermeniz gereken gramajı aşmazsanız herhangi bir zararı olmayacağını belirttiler. Açıkcası bende böyle düşünüyordum. Tek tek analitik değerlerini incelediğimde kalsiyum, fosfor ve magnezyum değerlerinin kısır kedi mamasıyla aynı ve hatta daha az olduğunu gördüm ve 10kg satın aldım.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

Erkek kedilerde idrar yolu problemleri çok fazla yaşanıyor bu nedenle veterinerler proteini yüksek mamayı önermiyor. Bu nedenle kısırlaştırılmış mama kullanma konusu kritik

songuladali81
songuladali81

103326

Veterinerin önerdiği mamayı o gün aldık. Elimizde 3 tane açılmamış 4 kiloluk bir tane de 3 kiloya yakın kitten mama var. Veteriner açılmış olanı bitirin kalanları da verdiği kısır mama ile karıştırın daha sonra elinizdeki tüm mamalar bitince geçiş yapın dedi.

tengrist
tengrist

11583

Ben de orijen six fish kullanıyorum daha öncesinde de ND Ringa balıklı kullandım kedinizin su alımına dikkat edin bol bol su içsin bir yarım saat kadar koşturup oynatın onunla ilgilenin hiçbir şey olmaz. Guardian Türkiye'deki hiçbir mama ile yarışamaz %90 et bulunan bir mama kesinlikle kedinize iyi geliyor ise mama değişimine gitmeyin. Kısırlaştırılmış mama diye de bir şey yok BANA GÖRE yağı azaltır kısır mama olur yağı çoğaltır üriner mama olur bu hayvanın ihtiyacı olan tek şey protein yağ o da kullandığınız mamada var zaten.

Dann
Dann

1176

Kısır mamalarının temel olayı ,
1-mineral oranlarının azaltılması: böbrekleri daha fazla yormamak için ,
2-besin değerlerin azaltılması: kısırlaştırma sonrası yavaşlayan metabolizma nedeniyle obezleşmeyi önlemek için.


Türkiye'deki bir çok mama şeker ve tuzlardan oluştuğu için kısırlaştırılmış kediler için gerçekten uygun değiller. fakat bahsettiğiniz mama, mama listelerinin zirvesinde. Ben uzun süre acana kullandım, hala kullanmaya çalışıyorum şimdiki kedim kuru mamayı bir türlü yemesede.
Acana'nın bir çok ürününü kedinizin her yaşam evresinde kullanabiliyorsunuz uygun ölçülerde , hatırladığım kadarıyla orijende aynı mantıkta mama üretiyor. o yüzden uygun gramajlarda verildiği sürece sorun olacağını düşünmüyorum.
fakat dikkat edilmesi gereken özellikle erkek kediler için kısırlaştırma sonrası idrar yolları biraz daha daralıyor. o yüzden buna bağlı hastalıklara yakalanıyorlar ilerde. ölçülü tüketim bol su ve hareketli yaşam kedilerin sağlıklı olmasında en önemli etkenlerden bence.

simbakedi
simbakedi

136205

bence acana ya da orijen gibi markalardaki all life stages mamaları kısır kedilere uygun çünkü bu markalar kötü markalar değil ve ona göre ayarlanmıştır. ancak diğer kategori edilen markalarda kısır mama dışında kullanılmamalı asla. ikisi arasından ben acana ya da orijen seçerdim ki bütçem yettikçe öyle yapıyordum ama onlar dışında bence natures variety, mera gibi markaların mamaları da kullanılabilir. ben acana, orijen gibi mamalara güveniyorum açıkçası. kısır mama kullansa da böyle sorunlar yaşayan kediler var o yüzden bence en azından kaliteli mama yesin su vs de yaş mama ile dengelenebilir

tugrulY
tugrulY

721

Fikirlerinizi merak ediyorum, konumuz günceldir.

tugrulY
tugrulY

721

Fikirlerinizi merak ediyorum, konumuz günceldir.

tugrulY
tugrulY

721

Fikirlerinizi merak ediyorum, konumuz günceldir.

songuladali81
songuladali81

103326

Bu başlık konusu benim de ay başından bu güne kafamı karıştırıyor. 7 aylık dişi kedimi 9 Şubatta kısırlaştırdık. Elimizde 15 kiloya yakın Royal Canin Kitten mama kaldı. Operasyonun olduğu gün. veterinerim NEUTERED SATIETY BALANCE mamayı önerdi. Veterinerim elindeki mamaları bitir sonra geçin dedi. Onları ziyan etmeyin dedi. ;)

Mslna01
Mslna01

9699

Kısır mama kullanmalısınız maddiyatiniz yetiyorsa tabi çünkü onun içinde ona göre mineral değerleri yağ vs oluyor normal mamalarda da miktarları çok olduğu için bunların kediye zarar verir

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

15 kg kitten mama çok fazla tek kedi için, dişi kedim için 3 ay daha kitten mama kullanmıştık sonra çok kilo almaya başladığı için kısır mamayla karıştırıp geçiş dönemi sonrasında tamamen kısır mamaya geçmiştik. siz eğer karıştırarak verirseniz uzunca bir süre gider mama, eğer düzensiz kilo almaya başlarsa vermemenizi tavsiye ederim göbek altında yağ birikiyor

songuladali81
songuladali81

103326

3 ayda ne kadar mama yedi??

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 768 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR