Kediyi Dışarı Çıkarma

melike-G
melike-G

719 Puan

3 aylık kedimi dışarıda gezdirmek istiyorum, fazlaca meraklı ama çok korkat olduğundan elimden kaçabilme ihtimali var, kedinizi dışarıda nasıl gezdiriyorsunuz? Veya dışarıya çıkarırkenki önlemleriniz nedir? Dışarıyı görsün istiyorum ama ayağına cam vb gibi şeyler batmasındanda endişeleniyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

17 CEVAP

onurtemiz
onurtemiz

116286

Lösemi aşısı şu an da Türkiye de yok. Şu an da dışarı çıkarmayın bırakın ev kedisi olsun. Ev kedlilerinde lösemi aşıya karşıyız biz. Ve bu köpek değil. Bir kuşun böceğin farenin peşine koşup kaçabilir sizden. Bırakmayın çıkarmayın dışarıya.

onurtemiz
onurtemiz

116286

@Derdedermanim Çünkü aşı yaptırmak iyileştirmek demek değil. O hastalığın çok çok küçük versiyonumu belirili şartlar altında vücuda enjekte edip vücutun o hastalığa karşı bağışıklık ve güç kazanmasını sağlamaktır. Ama hayvan ikide bir kuduzu paraziti karması bu aşıları oluyor. Mantar ve bağışıklık güçlendirici de yaptıranlar var. Çok aşı kediye iyi gelmeyebilir. Kediler de çok aşıya karşıyız. Benimki dışarı da gezmiyor. Evde ne yaptığı belli yaşadığı yer belli. Lösemi aşısına grrek duymuyorum. İnşallah ta bir şey olmaz. Ama yaptırdıktan sonra rahatsızlanabilir diye çekiniyorum. Sakınan göze çöp batar misali yaptırmadım.

zuhall
zuhall

10265

@derdedermanim
losemi asisinin birkere koruyuculugu %100 degil. en buyuk yan etkilerinden biri kansere sebep olmasi. Evden cikmayan baska hayvanlarla temasi olmayan bir kedinin ise losemiye yakalanma riski cok dusuk. Bu durumda dusuk risk icin yuksek riskli bir de tam korumasi olmayan bir asiyi yaptirmak cok mantiksiz.

melike-G
melike-G

719

Cevaplar için teşekkürler ara sıra güvenli yarlerde dılarıyı görmesini istediğimden sadece yoksa köpek gibi peşimde dolaşmayacağının farkındayım, umarım dışarısı için deneyimlerimiz kötü geçmez

suercn
suercn

4811

Benim 10 yaşındayken biritish short hairim oldu onu ben taşıma kutusuna koyup çıkarıyor yeşillik bir yere gelince bırakıyordum yanından ayrılıyor ona cesaret veriyordum 2 aylıkdı daha küçük olduğu için tasma takmadım ben 9 10 aylık olunca takmaya başladım sizde öyle yapabilirsiniz ben öyle yapıyordum söylemek istedim :)

aleyn
aleyn

113859

dışarı çıkarmadan önce tasma ile deneme yapmalısınız tasmasız zaten çıkarmayın, evde tasma takıp hareketlerine bakın alışmasını rahat etmesini tasmayla hareket etmeyi öğrenmesini sağlayın.

sophiee
sophiee

103370

Lösemi aşısını savunmak için söylemiyorum ama hiç bir aşı iyileştirme amacı gütmez zaten. Aşı önlem almak için yapılır. İnsan yavrusu da 12 aylık olana kadar 10 kez aşı oluyor ki KKK DaBT gibi birden fazla suş içeren karma aşılar da mevcut bunların içerisinde. Bu aşılar kısa süreli ateş halsizlik gibi yan etkiler yapabiliyor ama uzun dönemde kazandırdıkları çok daha fazla.

zuhall
zuhall

10265

Ama eger disardaki kedilerle de cok icli disli oluyorsaniz az da olsa risk olur.Hastaligi tasima bakimindan. o nedenle disardaki kedilerle temasinizda, kedinize dokunmadan once iyice temizlenin.

zuhall
zuhall

10265

@melike-G
Kedinizi bence oncelikle tasmaya alistirin hazir kuccukken. Buyuyunce alismasi zor oluyor. Gogsu kavrayan tasmalardan alip once evde alismasini saglayin.Kedinizi gezdirebilirsiniz ama 1 yasi dolup asilari tamamlanmadan cikarmanizi tavsiye etmem.Belki bahcenize vs kucaginizda kabinda falan hava almak icin kisa sureligine cikarabilirsiniz. Onun disinda yavru kedilerle zaten oynadiginiz muddetce canlari sikilmaz merak etmeyin.

Selma_
Selma_

4260

Baktımda bazıları cıkarmayın yazmıs :/ Onunda dısarıyı gorme hakkı var . Bende ılk baslarda hastalıklardan korkuyordum fakat bu boyle olmazdı cıkması lazım .Asıları bıtınce taktım tasmayı dısarıya cıkardım oyle bır sevdıkı . Tabi o oyle mutlu olunca bende sevındım . Bence sızde 1 kerecık bıle olsa asıları bıtınce dısarıya cıkartın

melike-G
melike-G

719

çimlik alanda olsa ayağına bişey batmasından endişeleniyorum veya dışarı çıkardıktan sonra mecbur yıkanması gerekecek.korumak için bebek patiği tarzında birşey takabilir miyim

Bilgos
Bilgos

12248

patik takmayın derim zaten kediler doğada da böyle yaşıyorlar hem çimenlikte anca taş olur bildiğim kadarıyla ve kedilerde böyle zeminlere alışıklar doğal hayatta.çıkarın bence ama aşıları tamsa çıkarın çünkü yaz geliyor pirelenebiir.kedi tasması ile çıkarabilirsiniz pek sıkıntı olmaz.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bence dışarı çıkartmak çok riskli kaçabilir.Aşıları tam olmalı.

Dmldsl123
Dmldsl123

2346

Bence kedinizi dışarıya çıkartmayın çünkü bu aralar kedilerde virüsmü ne varmış öyle bir şey duydum hem kediye havadan pireler bulaşır hemde ansızın bir köpekle karşılaşabilirsiniz bunlar tehlikeli olur

-Mine-
-Mine-

76

Benim kedimde daha 2 aylık çevreyi daha iyi tanıması için çıkartmak istiyorum tasmasını alışması için ara sıra evde takıyorum ama kesik kesik miyavlıyor bende üzerinde durdurmuyorum piskolojik bir önyargısı oluşmasın diye

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1427 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR