Aç Köpekler İçin

❗️❗️Nolur bana bi fikir verin oturduğum yer ilçe köy gibi evimizin karşısında dağda köpekler var mahallede görüyorum arada kimse bisey vermiyor aç olduklarını biliyorum vermeye çalışıyorum gördükçe mama alıp düzenli beslesem ama alışıp çocuklara saldırıyor diyorlar böyke bşsey yaşanırsa bunun vicdan azabını çekerim bende korkuyorum. Napcam bilmiyorum belediyeye yazdım kimse umursamadı

8 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128325

Yerleşim yerinden mümkün olduğu kadar uzak yerde, kimse görmeden gizli besleyin yoksa size düşman olur köyde yaşayanlar. O çocuklara saldıran köpekler, aslında kötü çocuklar gençler tarafından saldırmaya alıştırılmış köpekler. Yavruyken oynayıp kedi falan kovalatıyorlar, köpeği kızdırıp arkadaşlarını kovalatıyorlar ondan sonra köpek saldırgan hale geliyor. Köpeğin saldırma alışkanlığı yoksa kolay kolay saldırmaz zaten. Tok köpek daha az gezer, aç kalınca mecbur kalıp insanların arasına karışacaklar. Onların saldıracağı varsa siz besleseniz de saldıracak beslemeseniz de, en azından aç kaldıkları için milletin hayvanlarına saldırmaya kalkmazlar.

lg23
lg23

1267

Mahallenin içine sokmadan dağda besleyin.

Teşekkür ederim yorumlarınız İçin köpekler 5 6 tane sürü halinde geziyor mamayı verebileceğim yer yine mahalle içi yine dağa çıkabilme durumum yok nasıl bi dünya da yaşıyoruz gerçekten komşular şimdiden laf yapmaya başladı alıştırırlar çocuklar okula gidiyor saldırırlar diye herkes kapısının önüne artıklarını koysa aç hayvan kalmaz ki …

aslihan_e
aslihan_e

128325

Gece kimsenin görmediği bir yere mamayı bıkarıp gidin. Zaten toplayacaklar hayvanları, kimseye zararı görülmediyse aç bırakmanın kime faydası var ki. Büyük yerlerde çeşit çeşit köpek oluyor, içlerinden saldırmaya alışmış olanları çıkıyor, onlar saldırıyor. Sizin oradakiler saldırgan olsalar birilerini kovalarlardı şimdiye. Siz orada besleyip çoğaltmayacaksınız ki, toplama kararı çıkmasına çok az kaldı.

Ciddi ciddi toplama kararı çıkacak gerçekten inanamıyorum allahım

Ciddi ciddi toplama kararı çıkacak gerçekten inanamıyorum allahım

Mini2019
Mini2019

11377

Umarım köpeklere muhtaç kalırlar.

aslihan_e
aslihan_e

128325

Seçimden önce Mart'a kadar toplayacaklarını söylediler. Hayvanların çok zamanı kalmadı. Barınağa gittikleri an Gençlik Hastalığı kapıp ölür çoğu. Yurtdışında barınak sistemi olan yerler öncelikle karma aşı yapıp öyle alıyor barınağa, bizim ülkemizde o yok, hayvan sağlığı kimsenin umurunda değil çünkü. Hastalanıp ölmeleri işlerine yarıyor. İnsanlara saldırma sorunu yüzünden, yaşadığım yerde parçalamadıkları kedi de kalmadığı için bir şeyler yapılmasını istiyorum ama kısırlaştırma zahmeti göstermeyen belediyeler yüzünden bu hale geldik, utanmadan kısırlaştırmakla bitmez diyorlar, hiçbir kısırlaştırma faaliyeti göstermedikleri halde bunu iddia ediyorlar. Kısırlaştırma merkezleri kuruldu, neymiş biz tutup götürecekmişiz, nasıl kendimiz tutacağız acaba koca köpekleri, neyle taşıyacağız, olan masum hayvanlara olacak yazık gerçekten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 184 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80268 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR