Kapalı Tuvalet Önerisi ?

Melisaruk
Melisaruk

2212 Puan

2 aylık oğluşuma kapalı tuvalet alacağım. Koku hapsi ve genişlik açısından önerebileceğiniz marka var mı? Yoksa herhangi bir tane alsam yeterli mi?

20 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

İlk yoruma katılıyorum fakat büyük ebatlarda üst kapağı yarıya kadar açılabilen kum kabı ile toz oranı az kum kullanarak bu durumu azaltabiliriz diye düşünüyorum.
Benim kapalı kum kabında en beğendiğim markalar Savic Nestor,Moderna Flip büyük,Catit Jumbo. Hepsi çok büyük ve dediğim şekilde açılabiliyorlar. Kapak o şekilde açık kullanılmaları çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Bunlar haricinde kapağı bu şekilde açılan birkaç marka daha var ama onları incelemediğim için haklarında yorum yapamayacağım

Sanicat marsilya sabun kokulu kumu kullanıyoruz biz ve koku asla oluşmuyor açık tuvalet kullanmamıza rağmen kumda önemli bir etken kokuda

Breda
Breda

3721

Catit pet normal boy olanini öneririm tek kedi icin.. Bende hem normali hem jumbosu var.. Jumbo cok büyük gelebilir.. Kapi yüksekliği çok değil.. Bizim yavru kedi de rahatlikla kullaniyor..

aleyn
aleyn

113859

ilerisi için önlem amaçlı bulundurmak istediğinizi yazmışsınız aklınızda olsun koku problemine kapalı kapla da çözüm bulamazsanız ever clean kum deneyin, benim eşim de çok hassas koku konusunda önceden sürekli dışardan geldiğinde evde bi koku var modundaydı ever cleana geçtikten sonra hiç konusu bile olmadı bir daha, fiyatı biraz yüksek ama ondan bundan kısıp alıyoruz sırf bu sıfır koku özelliği yüzünden..

Ben fiyatı yüksek olduğundan ever clean hiç kullanamadım gayet güzel olduğunu söylüyorlar ama. Sanicat yaklaşık 24 tl fiyatında. 10 lt alıyorum yaklaşık 7 cm olacak kadar koyuyorum biraz kalıyor pakette, onuda kum azaldıkça azar azar ekliyorum üzerine. Eğer yedek alabilecek durumum varsa 2 haftada değiştiriyorum ama kum alamadıysam 1 ay çok rahat gidiyor iyice kürekle temizleyince tertemiz kalıyor. Bizim oğlan her tuvalet çıkışı mis gibi sabun kokuyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@pentgrm...
Aynen bende maddi durumum dolayısıyla hiç ever clean kullanamadım. O kadar çok övülüyor ki kafamda Türkiye deki kedi kumlarının kraliçesiymiş gibi bir algı oluştu. Maddi durumum daha iyi olursa kedime almak istediğim şeylerde liste başlarında haliyle:) Umarım ileride maddi durumumuz daha iyi olur ve Ever clean ve daha birçok şeyi alabiliriz evlatlarımıza:)
Bana da 10 lt kum 1 ay yetiyor rahat bir şekilde. ********* ince taneli ve pisi pisi ince taneli favorilerim arasında. Pisi pisi den daha çok memnun kaldım,********* 20 kg olarak en ucuz kumlar arasında olduğu için o kum alacağım aydaki durumuma göre tercih yapmayı düşünüyorum

Gul36
Gul36

113362

Biz de kedimi eve ilk getirdiğimizde annemin önyargıları bana da bulaşmıştı ve sanki her yer kokuyormuş, her şey çok pismiş gibi geliyordu. Oda spreyleri aldık her yere koyduk, yine kâr etmiyor, hatta daha da kötü kokutuyordu sanki. Annem sürekli başımın etini yiyordu artık kimse gelmiycek bize, çok kötü her yer vs. diye. Ama zamanla bu sorunlar aşılıyor hiç merak etmeyin. Kediniz eve yeni gelmiş anladığım kadarıyla, bir süre sonra alışıp kanıksadığınızda onun ten vs. kokusu da sizden birininki gibi gelecek. Tabii eşinizin aşırı titizlik durumu varsa bilemem ama gerçekten onun sevgisi diğer her şeyi unutturuyor. He tabii ki ilk yaptığında tuvaleti kokacak ama artık batmayacak. :) Ama eve gelince "bu ev kokuyar gibi ya" algısı gidiyor bir süre sonra.


Bayağı uzadı ama asıl konuya gelirsek, kapalı tuvaleti kabul etmeyen kediler de olabiliyormuş. Bizimkinin 3 yanı kapalı, önü ve üstü açık. Mutfağın kapalı balkonunda duruyor. Kum olarak da Cats Best çilek kokulu çam pellet aldım. Her yer çilek kokuyor. :)

Kapalı kedi tuvaleti sadece sizin rahatlığınız oluyor. Bırakın koksun, bırakın etrafa kumlar saçılsın, bırakın toz olsun. Hem zaten o daha küçük kullanamaz hemde düşünsenize o tozlar minicik bir kutunun içinde oluyor. Açık tuvalet kullanın, paspas alın kumlar saçılmasın, saçılan kumları da şöyle el fırçasıyla bir alın bitti gitti.

Melisaruk
Melisaruk

2212

Aslında toz sorunumuz yok. Sadece koku olayı eşimi çok rahatsız ediyor. Daha 1 haftadır ufaklık bizimle ve benim başladı söylenmeye ev mi kokuyor diye. Çünkü daha tuvaletimizin üstünü kapatmayı bilmiyoruz. :D Şu an için kullanmayı düşünmüyorum aslında ama büyüdüğü zaman koku daha fazla olmaya başlayacak ve sıçratmaları artacak. Şimdiden önlem amaçlı evde bulundurmak istiyorum.Verdiğiniz markalar için teşekkür ederim. Ben de biraz araştırma yapacağım.

Melisaruk
Melisaruk

2212

Yaa sormayın sildim sildim cocugun poposu yara oldu. Şimdi de bephantol kullanıyoruz. 2 günde geçti neyse ki. Kendisini yalamaya yeni yeni başlıyor ama poposuna yetişemiyor :) Eşim de sürekli bu cocuk kokuyor, ev kokuyor diyor. Sırf onun için, yoksa ben rahatsız olmuyorum. İllaki zamanla öğrenecek biliyorum, şu an çok küçük.
Bütün tavsiyeleri topluyorum. Ever clean evet pahalı. Bakalım elimdeki bitsin ona göre bütçe ayıracağım. Kuşuma bile bu kadar harcama yapmamıştım, onun adına üzülüyorum valla :(
Çok teşekkürler destekleriniz için. :)

Melisaruk
Melisaruk

2212

Eveeet 1 haftayı biraz geçti. Eşim de şu an o modda :) Her yer, her şey kokuyor O'na göre. Bakalım zamanla alışacağız biz de. Aynen artık deneye deneye çözüm bulacağız. Bakalım neler olacak :)

sophiee
sophiee

103370

Sophie eve geldiğinde 50 günlüktü. Geldiği günden beri modern flip büyük boyunu kullanıyoruz. İlk bir kaç gün üzerini kapatmayı beceremedi biraz koku oldu ama sonrasında kapatmayı öğrendi ve günlük temizledigimizde koku sorunu yaşamadık. Odanın bir camı devamlı üst açılımda şu an.

iozksn
iozksn

950

Merhaba,
Ben kedimize burada görebileceğiniz kapalı tuvaleti aldım. İlk 1-2 gün açık halde kullandırdım, daha sonra kapağını da yerleştirdim, 5-6 haftalık olmasına rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Şimdi 8 haftalık ve hala gayet güzel kullanıyor. Koku olayı biraz da kumla ilgili, farklı kumlar deneyerek size en uygun olanı bulabilirsiniz.

Melisaruk
Melisaruk

2212

Benim için sorun yok zaten ama eşimi ufaklığı alabilmek için çok zor ikna ettim. Tüm bakımını yapacağıma, evde kötüye dair hiçbir şey hissettirmeyeceğime söz verdim. Evet şu an için çok küçük. İlerleyen zamanlar için bence olması gerek bir şey diye düşünüyorum.

Melisaruk
Melisaruk

2212

Peki ne kadarlık alıyorsunuz ve ne kadar süre kullanabiliyorsunuz Ever Clean'i? Aynen benim eşimde böyle. Her eve geldiğinde bu ev kokuyor diyor. :(
Ayrıca öğrendiğim kadarıyla ever clean türk malıymış ama paketlenmesi için yurt dışına gönderiliyormuş. Bu sebeple fiyatı yüksekmiş. bir petshop sahibi demişti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1212 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79780 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR