Köpeğim İçin Mama Önerebilir Misiniz? Lütfen.

köpeğim 2-3 aylık.

19 CEVAP

Proplan ve Hill's Science Plan

bu mamaları kullanabilirsin ikside profesyonel köpek maması

önerin için teşekkürler mete

izzy
izzy

11296

Bütçene göre seçim yapabilirsin
nd acana proplan hills orijen royal canın en iyileridir

baynecip
baynecip

5

pro plan yavru köpek maması bence

acarabi
acarabi

630

İçeriğinde mümkünse tahıl bulunmayan oldukça kaliteli pupy mamaları mevcut olup, bunlar arasından bütçenize uygun bir marka seçebilirsiniz.
Not 1- tahıl miktarı arttıkça mama kalitesi ve fiatları düşer.
Not 2- tahıl miktarı azalıp et miktarı arttıkça mama kalitesi ve fiatları artar.
İllaki mama markası isterseniz içlerinde yok denecek kadar tahıl bulunan N&D, ACANA, ORİJEN gibi markaların pupy ( yavru köpek ) için olanlarını tercih etmenizi öneririm. Dolayısıyla kaliteli mama ile beslenen köpeğin veteriner masraflarıda haliyle azalacağı için uzun vadede beslenme maliyeti ortalama rakamlar seviyesinde olacaktır.

1453
1453

2637

Happy dog yavru köpek maması.

Heracnsu
Heracnsu

1737

En iyileri Acana Orijen ve n&d mama . Royal canin vs market mamasından farkı yok. Olmadı yerli üretim Bonacibo var ama onu yetişkin olduğu zaman kullanın. Yavruyken daha iyi mamalar kullanın derim.

dogaonat0
dogaonat0

385

Köpeğin proteinler, yeteri kadar kalsiyum, fosfor bakımından zengin vitaminler ile beslenmesi gerekmektedir.Protein özellikle çok önemlidir.Vücudunun düzgün büyümesi ve kaslarının gelişimi adından son derece faydalıdır.Köpeğinizin kuru mamasını sütle karıştırıp verebilirsiniz.Ama önce bir veterinere götürün neye alerjisi olduğunu öğrenin süt var ise tabiki asla koymayın.Fakat Köpekler süte yoğun şekilde 2 ile 3 aylık olduklarında duyar daha sonraki dönemlerde süt kullanılması köpeklerde bir takım sindirim sorunlarına yol açıp aynı zamanda köpeğinizin ishal olmasına neden olabilmektedir. Yavru Köpek Mama Seçimi yaparken çok dikkat etmemiz gerekmektedir.Çok büyük şekilde oluşan mamaları tercih etmemeliyiz çünkü bu mamaları köpeğin ağzına alıp çiğnemesi zor olacaktır.Her köpek her mamayı yemediğini bilmemiz gerekiyor.Veterineriniz bu konuda size yardımcı olacaktır Veterinerinizi dinleyerek hareket etmeniz gerekiyor.Her köpek cinsinin farklı kuru mamaları olabilmektedir.Küçük şekilde verilen mama yavrunun yemesini daha kolaylaştıracak ve daha çok sevecektir.Dediğm gibi veteriner ile haraket etmelisiniz ama yine de royal canin , pro plan gibi markalar kalitelidir. Mama seçiminde iyi şanslar :)

Heracnsu
Heracnsu

1737

Mama seçimini veterinere bırakırsak ooo :)) kendi sattığı markaları alın çok güzel iyidir diyo. Biraz mama içeriği araştırırsanız aslında çok iyi dediğiniz royal canin ve pro plan marka mamaların 3. 4. Sınıf mama olduğunu anlardnz. Iyi bi veteriner olsa zaten royal canin vermeyin der. Onu yicegine gider market maması yediririm daha iyi. Farksız ;) hep diyorum yine yazıyorum orijen acana n&d olmadı bonacibo .... ama en sağlıklı beslenme barf ;))

kemall
kemall

1919

ben pro plan iyidir ya da pro plan ayarındakiler iyidir demedim benim iddia etmediğim bir şeye cevap yazmışsınız. evet herkes istediği mamayı kullansın bütçesine göre olanı alsın. en az sizin kadar iyi biliyorum paranın kolay kazanılmadığını. mamanın içeriği evet önemli ama içine sadece tavuk koyup %32si protein diyen çok marka. bunları da çok iyi biliyorum merak etmeyin. yerli ya da yabancı benim umurumda değil önemli olan ne kadar kaliteli olduğu. yerli diye fiyatı sabit diye bir şey iyi olmaz. şunu da dipnot olarak yazmak isterim sizin beğenmediğiniz pro plan yani purina avrupa'da tonaj bazında en fazla üretim yapan marka. market maması da olsa.

kemall
kemall

1919

orijen n&d acana evet çok kaliteliler ama diğer söylediğiniz mama da 3. sınıf

dogaonat0
dogaonat0

385

İyi bir veterinere giderseniz kendi yaptığı mamaları vermiyor efendim . Royal canin mamalarında %20 et bulunduryor geriye kalanlar soya tahıl gibi ürünler ki bu daha sağlıklı. Evet eksi özellikleri var fakat artı özellikleri daha baskın

Heracnsu
Heracnsu

1737

Her mama her köpeğe yaramaz ama göz göre göre saçma sapan markaları yedirmem ben köpeğime. Bonacibo ya 3.sınıf marka mama diyen arkadaş pro plan vs ne oluyor o zaman ? Adam ülkesinde o mamayi ucuza satiyo . Bizim ülkeye gelene kadar gümrüktü vs vs bi ton fiyat ekleniyo o mamaya. Bonacibo hem yerli üretim gümrük fiyati eklenmiyo sabit yani. Araştırma yapmak istiyosan gidersin fabrikası halka açık gidip nasıl üretiliyo görebilirsin. Yerli üretimi kötülemeye ne meraklı olanlarınız var ya .. paranız varsa orijen n&d acana ama maddi gelir kısıtlıysa ben bonacibo diyorum. Ben fiyata markaya değil içeriğe bakarım mamada. Orijen n&d acana onlar olmadı en kötü bonacibo alır veririm. Biraz araştırma yapın deneyin kendiniz okuyun öğrenin. İnternette ki forumlara yada veterinere bakarak is yapmam ben kendim köpeğim için en iyisini araştırır mama iceriklerini okurum öyle alır veririm. Kim ne yedirirse yedirsin ben bildiğim bişeyi paylaşıyorum burda. Para kolay kazanılmıyo yoktan yere market maması üreten firmaya para kaptırmam ben. Herkes bildigini yapsın .

happy dog kullanın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2554 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR