Pire Damlası Yapılalı 8 Gün Oldu Ama Hala Pire Görüyorum

basakttt
basakttt

611 Puan

merhaba kedimde geçen hafta pire gördüm, ense damlası stronghold damlattık. 4-5 gün sonra yeniden pire görünce veteriner yıkayıp yumurtaların dökülmesini sağlayabilirsiniz dedi öyle yaptık ama dün yine canlı pire buldum. kedimde kronik böbrek yetmezliği var o yüzden tekrar damla da yapmak istemiyorum ne yapabilirim?

10 CEVAP

Ipekse
Ipekse

642

bende bir sürü marka denedim hiç bitmedi pireleri hayır ucuz da değiller ve bir damla şey çıkıyor içlerinde. bir yazıda görmüştüm kedilerinizde pire sorunu devam ediyorsa evinizi ilaçlatın evinizde pire olabilir kedinize bulaşır diyordu. ilaçlatmak çok maliyetli olabilir hamam böceği ilaçları pireyi öldürüyor kendiniz oda oda ilaçlayabilirsiniz bütün eşya yer halı vb.

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Terminator pire tarağı ile sürekli tarayın. Tarağı yıkayın. Ensesine ve kuyruk altına pamuk yardımıyla çok az elma sirkesi sürün. Pireler kedinizden ve odadan uzaklaşacaktır.

basakttt
basakttt

611

@kedibabasi66 deniycem cok tesekkurler

Mini2019
Mini2019

11519

Bir yerde yanlış yapıyorsunuzdur.


pire hakkında 🐈‍⬛

Mini2019
Mini2019

11519

Paylaştığım bağlantıya bakabilir misiniz.

basakttt
basakttt

611

@mini2019 merhaba şimdi okudum yazdığınızı ben yaptıralı 13 gün oldu, 3 gündür görmedim ama tarak ile tarayıp kontrol edicem tekrar. sadece bir şey merak ettim 20 günlük döngüler demişsiniz ya bu bir zehir olduğu için kedimde de böbrek hastalığı olduğu için veterinerler de sık yapılmasını önermiyor. damla dışında bir çözümü yok mu?

Mini2019
Mini2019

11519

Asla veterinerden iyi bilemeyiz. Ben sadece kendi kedimdeki tecrübelerimi paylaşıyorum..


Yakın arkadaşımın 10 yaş üzerinde 3 kedisi var. 2si böbrek hastası. Bir ay ense damlasını atladığını görmedim..


Ense damlası harici Birçok yöntem deneyeni de gördüm. Ense damlasından hariç Hiçbiri kalıcı çözüm olmadı.


Veterineriniz ne öneriyor peki? Pireli halde mi kalsın diyor.

basakttt
basakttt

611

@mini2019 yapmış olduğu damlanın etki edeceğini söylüyor ama damladan 1 hafta sonra canlı bulmam çok saçma geldi bunu da söylediğimde çok isterseniz tekrar yaparız diyor, açıkçası pire için böbrek gibi kritik hastalığı toparlanmışken zorlamak mantıklı gelmiyor. bir yandan da anemisi var üstüne pireler ısırıyor ona sinir oluyorum çok arada kaldım ama yukarıdaki arkadaşın dediğini de deniycem.

basakttt
basakttt

611

bir damla alerji yaptı orası kızardı baya ertesi gün ama veteriner yine de etki etmiştir dedi, o konuda bir sorun olur mu acaba?

kedibabasi66
kedibabasi66

13837

Benim sokakta beslediğim kedilerde dahi pire yok. Arasıra onlarıda eve alıyorum. Ev de ki kedilerimde de hiç pire olmadı. Üstelik uzun tüylü Norveç kedim olmasına rağmen hiç pire mantar sorunu yaşamadık. Çözümü elma sirkesi yukarıda anlattığım gibi. Ev yapımı olursa daha iyidir. Marketten alacaksanız da şişeye alltan baktığınızda elma taneciklerini görürseniz kalitelidir. İçme sularına bir iki damla damlatabilirsiniz. Bilgi ve deneyim çok önemli. İnternette elma sirkesinin kedilerde faydalarını okuyabileceğiniz yabancı kaynaklarda mevcut.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 259 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR