Erkek Kedim 10 Aylık Kısırlaştırma

Tutu245
Tutu245

602 Puan

Kedim henüz 10 aylık kısırlaştırmayı düşünüyorum iyileşme ve balımysüreci nasıl tecrübelerinizi paylaşır mısınız hasas bir kediye sahibim hafif bir kalp büyümesi var o yüzden korkuyorum ama kısırlaştırabileceğim söylendi

4 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17319

Kısırlaştırma işlemi yapılmadan önce kontrollerin yapılması gerekiyor, hele ki sizin de dediğiniz gibi hassas bir kediniz varsa. Zaten iyi bir veteriner hekime güvendiğinizde kendisi size bunları söyleyecektir.


Bunun haricinde, emin olun erkek kedilerin kısırlaştırılma ameliyatı çok basit. Dişi kediye kıyasla çocuk oyuncağı bile denebilir. Dişi kedilerin kısırlaştırılma ameliyatı çok daha zahmetlidir, bu açıdan şanslısınız korkulacak bir şey yok.

aslihan_e
aslihan_e

136511

Erkek kedi için öyle ekstra bakıma gerek olmuyor. Operasyon sonrası vücut ısısı düştüğü için sıcak yerde tutmak önemli, çok basit bir operasyon, dişilerdeki gibi değil asla, hiç anlamıyorlar bile. Dişi olsa kan kaybı için operasyon öncesi bağışıklığının yüksek tutulması, kan seviyesinin arttırılması gerekebilirdi. Ağrısı da çok daha fazla olurdu. Koku bırakma, aşırı kızgınlık belirtileri yoksa biraz daha bekleyebilirsiniz. Yavru kedinin rahatsızlık yaşaması ile yetişkin kedininki bir olmuyor. Mesela çoğu hastalıkta belirli aydan önceki kediler için ölüm tehlikesi bulunduğu yazar. Demek istediğim gelişimini ne kadar tamamlarsa o kadar kuvvetli olur. Kısır kedi mamaları vitamin mineral açısından daha kısıtlanmış oluyorlar mesela, kedininse gelişim döneminde kuvvetli beslenmesi gerekiyor. Araştırmalarda erken yaşta kısırlaşan kedilerin kemik gelişiminde gerilik görülmüş. Bu kediler kırılmalara daha yatkın oluyormuş. Tabi ki koku bırakma sorunu falan varsa mecbur yapılır.

Minigimmm
Minigimmm

12086

merhabalar, benim kedimde corona taşıyıcısı idi, 4 aylikken kızgınlıga giren elime koluma gelen kedimi 7 aylikken kısırlaştırma icin hekimimize götürdük, ameliyat öncesi tedbir amaçlı yapilan kan tahlili sonucu bağışıklığı en alt seviyeninde altinda çıktı, hekimimiz direkt erteledi ameliyatı bu şekilde alirsam masada kalir dedi. 2 ay vetomune kullandık ve tekrar kan tahlili sonucunda yükselen bağışıklık ile alındı operasyona ve evet denilen gibi erkeklerinki daha basitmiş bende çok korkuyordum sizin gibi. öncesi ve sonrası için ama çok şükür geçti gitti. şimdi size tavsiyem kan tahliline bakılmadan kesinlikle ameliyata alınmasına izin vermeyin her hekimin farkli görüşü ve farkli tedavi tarzı var bazıları test tahlil yapmayıp tehlikeye atmış oluyor önden söylemiş olayım çünkü kendi kedimde disarıdan bakıldığında gayet sağlıklı herşey yolunda gibi duruyordu, bence bana kalırsa hangi kedi olursa olsun operasyondan 15 gün önce bir bağışıklık takviyesine başlanmalı ameliyattan 15 20 gun sonrasına kadar da kullanılmalı. stres en önemli bağışıklığı baskılayan bir faktör klinik demek ameliyat demek sizden en az 4 5 saat ayri kalması demek stres korku endise demek, birde yarasi olacak birde anestezi alacak kısacası bünye ne kadar güçlü olursa o kadar kolay atlatır. kedinizi teslim aldıktan sonra anesteziden vücut ısısı düşük olacaktır miniğin uyumaya çalışırken titrediğine şahit olmuştum şuan kış olduğu icin elektrikli soba varsa yada petek yanına yatak yapıp orda uyumasını sağlayabilirsiniz ilk gün. yada battaniye altinda saklı sıcak su torbası ısıtıcaktir onu. ilk kakaya çıktıktan sonra anestezinin büyük çoğunluğunu atacağı için gayet rahatlamış kendine gelmiş olacaktir. hekimlerin her biri farkli söyler kimisi 10 kimisi 12 kimisi 8 9 saat sonra su mama verin der sizinki hangisini uygun goruyorsa ona gore vakti dolduğunda ilk gün yaş mama verin su verin kendisi içmez ise şırınga ile yudum yudum içmesini sağlayın. ilk aklıma gelenler bunlar, şimdiden çok geçmiş olsun :)

Tutu245
Tutu245

602

Teşekkür ederim açıklamalarınız için peki mama ne önerirsiniz bu dönemde

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap