Merhaba,
Kedimi kisirlastirdim uzerinden 1 ay gecti. Ayaga kalkmamaya ve yurumede zorlanmaya baslayinca veterinere goturduk. Atesi 41.5 dereceydi. Normal en ust sinir 39.5 mus ve bizimki 1 derece ustundeydi. Ates dusurucu, serum, antibiyotik, mide koruyucu yapti. Evde kullanmamiz icin Klindan verdi (kapsulun 1/4 u ile 0.5 mg su karistirip siringayla gunde 1 defa verdin dedi). 2 gun sonra kontrole goturecegimiz gun kisirlastirildigi yeri yalaya yalaya kanatmisti buradan baya kan akti. Veteriner oraya ic yikama yapip siringayla antibiyotik bitakti. Ufak bir delik olusmustu. Ayni antibiyotigi kullanmaya yaranin uzerine terramycin surmeye devam ettik. 2 gün boyunca yine hareketinin dusmesi uzerine tekrar goturduk ve atesinin devam ettigini soyledi. Bu sefer “apse” olarak ifade ettigi yere 2 adet zimba yapti. Ayrica ilaci degistirdi klindan kullanmayin dedi. Bu defa “Amoklavin” surup yazdi. (1.5 mg sabah aksam 12 saat) ancak bunu asla icmedi tukurdu kustu. Yine veteriner yoluna gittik ve bu defa her gün getirin ben igne olarak yapacagim dedi. Goturdugumuzde yine ic yikama yapti ve zimbalar islevini kaybettigi icin tekrar zimba yapti. Ayrica hucre yenileyici bir igne ile ates dusurucu yapti. Ancak hala ayaga kalkmiyordu. En son bugun goturduk ve yine antibiyotik yapti ve bu sefer bir de veraflox diye epey pahali bir surup verdi. İkisini birlikte kullanacakmis. Ancak kedim hala atesli ve hareketsiz. Sisi inmedi. Sizce veteriner degistirmeli miyim? Bu arada her teramycin surusumde once oksijenli su ile temizliyorim baticon suruyorum sonra krem suruyorum.
Anlattığınıza göre Tabii ki ameliyat yerinden mikrop kapmış. Biyo kimya baktırdınız mı? Antibiyotiği ezbere mi kullandınız?
Kusma devam ediyor mu? İshal var mı?
Sabah akşam serum almalı bol bol.
Antibiyotiği damardan almalı. Bazı veterinerler bağırsak geçişi ister antibiyotikte ama düzelmiyor işte hayvan.
Ayrıca kediye şurup içirmek işkencedir resmen.
Bu kadar çok antibiyotik hiç iyi değil. Deneme tahtası mı bu hayvan. Şu olmadı bunu kullanın falan.
Neden iyileşmiyor diye sordunuz mu?
Tam kan sayimi yapildi enfeksiyon cikti. Biyo kimya yapmadilar oneride gelmedi hic veterinerden. Kusma sadece surupta oldu onun disinda olmadi. Ishalide yok çok sukur. Bugun veterinerimizi degistirdik. Gittigimiz yerde rontgen cekildi. Bir de bacaginin altinda bir kitle vardi. Onunda enfeksiyon oldugunu soylediler ve irini disari akittilar. Ates dusurucu ve guclu bir antibiyotik yaptilar. Ayrica hic bir krem surmeyin mikrop toplar dediler. Siyahlasmis derisi vardi. Bunun iyilesmemis enfekte deri oldugunu soylediler. Ayrica antibiyotigi veteriner onermisti biz asla kafadan kullanmadik. Ancak bugun gittigimiz veteriner guclu bir antibiyotik yapti ve atesi 37.5-37-8 arasi degisiyor. Suyu ve mamasini yemeye basladi. Kuru mama hala sikintili. Neden iyilesmiyor dedigimizde hemen iyilesmez dedi eski veterinerimiz. Yarin ultrason ile bir daha bakilacak gerekirse biyopsi yapilacak ufak taneler geliyormus ele.
Gerçekten hayret edilesi durumlar. Vet.i değiştirmekle iyi yapmışsınız. En azından teşhis koymuşlar. Umarım biopsi sonucunuz temiz çıkar. Geçmiş olsun.
Merhaba kediniz nörolojik fipmi tedaviye başladınız mı
Fip tedavisinde kaçıncı gundeydiniz peki araya zaman girince baştan mi başlamış gibi olacak 84 gün ya tedavi
Bu arada veterinerimiz kisirlastirma ile alakasi yok bu durumun diyor bagimsiz 1 ay gecti diyor. Sizce kisirlastirmayla alakasi var mi?
Bunu ezbere söylemek zor gerçekten. İç yaraların deriye göre çok daha geç iyileştiğini biliyoruz.. yeni veteriner yol gösterici olur umarım.
Bugun bir çok test yapildi ve fip teshisi koyuldu ne yazik ki. Iyilesmeme sebebide bu.
Merhaba, kedim islak fip. Tedaviye basladik 72 saat icinde degisim gostermesi gerekiyordu ancak bizim kedinin ayni zamanda enfeksiyonu vardi. Bu nedenle hic bir iyiye gitme olayi olmadi. Veterinerimiz acil olarak ameliyata aldi enfeksiyonu icin. Dalak, mideye giden damarlarin bazilari, omental organ ve pankreasin bir kismi enfeksiyon nedeniyle olmustu. Bunlar alindi ayrica ici iyice temizlendi. Ancak hala mide ve bagirsaklarinda biraz enfeksiyon kalmasi nedeniyle veterinere yatisi yapildi. Ice sivi basimiyla enfeksiyon 3 gün icinde temizlendi. Simdi farkli bir sivi geliyormus ve bu fip sivisi mi yoksa karaciger ile ilgili mi bunu gormek icin 3 gün bekleyecekler. Bundan sonra tekrar fip ilacina baslayacagiz. Yine ilk 72 saat çok onemli olacak. 72 saat icinde duzelmeye dair bir belirti gostermesi gerekirmis. Bu arada kullanilan fip ilacinin adi Basmifip
Evet bastan baslayacagiz. 14 gün veteriner kendisi enjeksiyon vuracak daha sonra hap tedavisine gececegiz. Islak fip icin en iyi tedavi hapmis. Ancak dedigim gibi ilk 3 gün enjeksiyona tepki verirse tedaviye devam edilecek.
Benim kedimde ıslak fipti. İki ay olucak tedavi biteli biz enjeksiyon olarak vurdurduk. 84 gün boyunca. Livecat markaydı bızimki ayrıca böbreklere zarar olmasın diye 5 er gün aralıklarla,izotonik serum verdirdik. Hap olarak verildiğinde direk midesine gidiyor ve midesi bir süre sonra kaldırmayabilir diye biliyorum hangi hapı önerdi size?.. İedd kapsül kullanacaksa onlarda çok etkili değil diye biliyorum ben. Zaten bu tedaviler genel olarak kedinin karaciğerini böbreğini biraz yoruyor. Biz şuan karaciğer ve böbrek takviyesi kullanıyoruz. Ayda bir biyokimya ve hemogram baktırmak şart tedavi esnasında sık sık bakılacak zaten. Tedavi sonrası da ayda bir. Tedavi 84 gün. 84 günde izleme süresi var ...Çok şükür atlattık çok zor bir süreçti. Ve inanılmaz masraflı tüm tedavi 300 bin tuttu bizde . Aynı zamanda kedimde kan parazitide vardı kan naklide yapıldı. Kanı inanılmaz düşmüştü kendi bağışıklık sistemi vücuduna saldırıyordu ve kan hücrelerini öldürüyordu 2-3 gün içinde kaybedebilirdik 15 gün yoğun bakımda kaldı çok şükür bu günlerimize . Ayrıca sindirim sistemini etkileyen bir hastalık olduğu için de ben probiyotik kullanıyorum her gün. İshaldi uzun bir süre düzeldi. Mamasını da klinik mama olarak değiştirdik sindirim sistemi için özel olarak üretilenlerden aldık .buarada serum vermek.cok önemli ilk günler beş gün arayla sonlara doğru 10 günde bir izotonik serum verdirdik biz sizde bir sorun. Kilosu da tedavi boyunca artacağı için ilacın dozuda artacak kilosuna devamlı bakilmasi lazim
Bize basmifip baslatilmisti yine aynisina baslayacak. Kedimin su an fipe bagli sariligi var. Ayrica safra kesesinde camur mevcut. Enfeksiyonla mucadele ediyor bir yandan. Enfeksiyon yogunluguna bagli olarak Dalak vs alindi buyuk bir ameliyat gecirdi. Bizim de 10 gunluk masrafimiz 30bin oldu. 84 gün icinde dediginiz gibi çok tutar. Yani karsilayabildigimiz yere kadar deneyecegiz. Biz de bobrek ve karacigere bu kadar ilactan sonra ne olacagini sorguladik ama veterinerimiz su an kurtarmak onemli dedi. Çok basindayiz. Umarim bizim kedimizde sizinki gibi kurtulur. Çok gecmis olsun.
Bu arada sizin kedinize nasil bulasti bu fip?
Basmifipi duydum ama enjektörle verileni biliyorum ilacı da mı varmış. Bizimkinin küçüklüğünde kanlı ishali olmuştu. Düzelmişti iki yaşına geldi . Bu arada biraz stresli zamanlar yaşadı ikinci bir kedi sahiplendikten sonra kısırda değildi çok saldırgan davranışları vardı. Kısırlaştırmaya karar verdik. Bir ay geçtikten sonra kedim tekrardan kanlı ishal oldu. (Kısırlaştırmada bağışıklığın çok düştüğünü altta yatan hastalık varsa ortaya çıktığını duydum buarada oyuzden dişi kedimi kisirlastirmaya korkuyorum mesela). Gittigimizde gastroenteriti var bağırsaklarinda gaz var dendi. Kan paraziti olduğunu öğrendik ilk kan paraziti için mücadele verirken kanı okadar çok düşmüştü ki 49 olması gereken maximum değer mesela 13 lere kadar düştü bağışıklığı herşeyi çöktü. Vücudu kaldıramadı, herhalde küçükken de Corona virüsü taşıyordu bağışıklığı bu kadar düşünce mutasyona uğrayıp fipte ortaya çıktı. Kan paraziti için yatış verilmişti veterinerde ilgilenirken karnında sıvı tespit ettiklerini söylediler incelemeye yolladılar fip olduğu ortaya çıktı. Buarada kedime çok iyi bakıyordum bu zamana kadar en kaliteli mamalar sürekli ilgi oyun oynatmayi eksik etmezdim. Kendimde arada takviyeler verirdim bağışıklığı güçlü olsun diye. Kedi sahiplenmeden önce çok araştırma da yapmıştım. En korktuğum şey fipti başımıza geldi. Umarım sizinde kediniz sağ salim evine döner çok kötü ve zor zamanlar kaybedebiliriz cümlesini ben kendi kedim için çok duydum çok ağladım psikolojim bozulmuştu artık. Şimdi de dikkat etmeye uğraşıyorum ...bu süreçte bana yazabilirsin elimden geldiğince bildiklerimi aktarıp destek olmaya çalışırım . Kedine karşı ümidini hiç yitirme seni herzaman güçlü görsün onlar herşeyi hissediyorlar umarım başaracak.
Sizin sureciniz çok sikintiliymis ve çok güzel atlatmissiniz çok çok tebrik ederim. Buyuk sabir ve istikrar isteyen bir hastalik cogu kisibin yapmayacagi fedakarliklar mevcut bu hastalikta. Desteginiz icin ayrica teşekkürler. Size sorularin olabilir ileride çok gecmis olsun
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor