Köpeğim 3 Aylıkken Çiftleşmeye Çalıştı

neredeyse 5 aylık olacak evcil hayvanım 3 aylıktan itibaren diğer dişi köpeklerle çiftleşmeye çalışmaya başladı. Forumlarda 1-1.5 yaşlarında bu gibi hareketlere başlandığı söylenmiş. Herhangi bir sorunu olabilir mi?

23 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bacağa vs. sarılmadan bahsediyorsanız bu sadece kızgınlıkta olan bir hareket değil, baskınlık kurmak içinde yapılan bir hareket diye biliyorum. 3-5 aylık bir köpeğin ergenliğe girebileceğini sanmıyorum, çok erken bir yaş çünkü

bunu ondan kaçarak oynayan çocuklara yapıyor bu haliyle baskınlık olarak kabul edilebilir ancak dişi köpeklerin üstüne çıkıp çiftleşme pozisyonuna geçmesi bana 'Acaba mı?' dedirtti.

Duman_34
Duman_34

353

Benim köpeğim de yapıyordu. Şuan 1 yaşında.Küçükken daha çok yapıyordu şimdi neredeyse hiç yapmıyor ama bir köpek görürse yapmaya çalışıyor.Baskın olduğunu göstermek için veya içgüdüsel olarak yapabiliyorlar.Çok normal bi durum.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Gayet ciddiyim komikte değil zaten aile ortamında cocuklara bu cinsel dürtüleri siz nasıl izah ediyorsunuz frieloro ben özellikle bu
+Dışkı yeme
+Dini hassasiyetim sebebiyle beslemiyorum köpek seviyorum görünce dayanamayıp mıncırıyorum ama evde beslemek çok istediğim halde bu 3 ü bana engel teşkil ediyor.Bu benim duruşum bakışım kimse bunu eleştiremez ve kınayamaz .Pek kimseyide ilgilendirmez aslında ama belki anlarsınız diye yazdım.


Şu dışkımeselesinde malesef sokak köpeklerinin bebek bezleini ne hale getirip ne yaptıklarını görünce insan pek fikir değiştiremiyoır konuyu çok açmıcam.



İnsanlar aç kalınca neler yapıyor. Söz konusu hayatta kalma içgüdüsü ise yamyamlık yapacak insan bile var. Bebek bezini bir köpek didikliyorsa burada insanın eksikliği vardır. Köpekler dışkı yemezler. Dışkı yiyen köpeğin vitamin eksikliği vardır.

Bakılmaz deniyor ancak ben buna pek umursar gözle bakmıyorum. Dostum eve girdiğinden beri ondan önce yaşamıyormuşum gibi geliyor. Ayrım yapmadan söylüyorum evde kedi veya köpek beslememek kesin olarak bir eksiklik. İslam dini izin vermediğinden size köpek alın demiyorum ancak pis canlılar olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. :) Kedi besleyerek iyi yapıyorsunuz kesinlikle size uyumlu. :)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Köpekler neden bu cinsel dürtülerini insanlara yönlendiriyor hiç mana veremiyorum bir aile ortamında bunlara denk gelmek çoluk çocuk ve hanımlar varken beni utançtan yerin dibine sokar açıkcası tamam hayvan neticede ama kişinin kendisi sahip olunca onun her hareketindede sorumluluk hissedildiği için zor bir durum.Bu yüzden köpekleri sevdiğim halde köpek beslememe engel teşkileden şeylerden biride bu.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Cinsel dürtüler hayvanlarda aşikar ortada ulu orta öyleki sokak ortasında köpekler çifleşiyor kadın çoluk çocuk etraftan geçiyor görüyor bazı mallar gülüyor ben yerin dibine giriyorum kaçacak yer arıyorum .Bilmiyorum aynı şeyi hissediyormusunuz.

Misafirlere yapmasına elbette izin vermiyorum. Bu bir noktada otorite sahibinin kontrolünde bir nebze kontrol altında tutulabilir. Ancak bu tarz konular bana oldukça normal geliyor herhangi bir utanç duymuyorum. Bu tarz hareketleri ev sakinlerine kesin olarak zaten uygulayamıyor. Ancak dışarıda gördüğü insanlara yönelebiliyor ama o sırada tasması elimde oluyor. :)

Friolero
Friolero

12756

inşallah şaka yapıyosundur yaajdksjsj


Şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik.


inşallah şaka yapıyosundur yaajdksjsj



Şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik.


ilk gördüğümde şokla karışık şuursuz bir kahkaha atmıştım bende. İnsan endişeleniyor ama neden bu kadar erken içgüdüleri gelişti diye. Koruma içgüdüleri şimdiden oluştu bile mesela.

Friolero
Friolero

12756

Yok ben size demedim bi üstünüzdeki yoruma yönelikti o. Yoksa sizin sorunuzda garipsediğim bir durum yok :d

Friolero
Friolero

12756

Ama şöyle bir örnek vereyim sokaktan erkek bi kedi bulmuştum 3 bucuk 4 aylık civarı. Kızgınlıktaydı. Böyle ilginç şeyler olabiliyor yani.


Ama şöyle bir örnek vereyim sokaktan erkek bi kedi bulmuştum 3 bucuk 4 aylık civarı. Kızgınlıktaydı. Böyle ilginç şeyler olabiliyor yani.
Teşekkürler. Bakalım kısırlaştırmamız gerekebilir çevrede dişi köpek çok. :D



Gayet ciddiyim komikte değil zaten aile ortamında cocuklara bu cinsel dürtüleri siz nasıl izah ediyorsunuz frieloro ben özellikle bu+Dışkı yeme+Dini hassasiyetim sebebiyle beslemiyorum köpek seviyorum görünce dayanamayıp mıncırıyorum ama evde beslemek çok istediğim halde bu 3 ü bana engel teşkil ediyor.Bu benim duruşum bakışım kimse bunu eleştiremez ve kınayamaz .Pek kimseyide ilgilendirmez aslında ama belki anlarsınız diye yazdım.



Dışkı yiyen köpeğin sorunları vardır. Sağlıklı bir köpek dışkısını yemez. Köpeğinizin lideri olursanız bu tarz durumların önüne geçebilirsiniz. Ev halkına bu tarz eğilimler göstermiyorlar. Bu hareket cinsel bir dürtüden çok baskınlık kurmayı temsil eder.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1761 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR