Kedim Aşırı Isırıyor Nasıl Çözerim ?Bir An Önce Çözüm Bulmam Lazım.

Heathcliff
Heathcliff

2710 Puan

Kedim 2 aylıktan beri bende şuan 5 aylık ve aşırı ısırıyor.Sevdirirken bir anda ısırmaya başlıyor,kucağa alırken ısırıyor,durup dururken ısırıyor her türlü ısırıyor anlayacağınız.Benim asıl sorunum ısırması değil aslında aşırı sert ısırması ısırıkları oyun ısırığı değil gerçekten tüm gücüyle ısırıyor veya birden benimle kavgaya başlayarak ısırıyor anlayacağınız acıya kanatmaya koparmaya yönelik ısırıklar.Ses,sıvı,oyun vb çözümler işe yaramadı.Sadece beni değil evdekilere de aynı şekilde davranıyor acilen bir çözüm bulmalıyım yoksa kapının önü gözüküyor başka bir kedi bakmayı düşünmeye başladım mecburen daha öncede 1 kedi bakmıştım dişiydi ve oyun için hafif ısırıklar dışında hiç ısırmıyordu bu kedim erkek acaba cinsiyetle alakalı bir durum mu bilemedim.Çözümler önermenizi bekliyorum.

25 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bu ne demek yahu? Oyun mu bu? Şakaysa bile kötü bir şaka. Bu aynı engelli diye çocuğunu kapı önüne koymak gibi. Onu eve almışsan, ev hayatına alışmışsa, artık özellikle de erkek kedi olarak sokaklar onun için tehlikenin en alasıdır. Bu nasıl mantık yahu? Isırıyor hop sokağa, çiş yapıyor hop sokağa, tüy döküyor hop sokağa. Bu olmadı öbürü gelsin. Isırdı mı? Hop sokağa.
Çok derin bir esefle kınadım bu sözünüzü (şaka bile olsa)!


"Ses,sıvı,oyun vb çözümler işe yaramadı." demişsiniz ya, sorunu kedide değil biraz da kendinizde arayın rica ederim. Belki de siz doğru şekilde uygulayamamış olabilirsiniz. Kediler ayna gibi. Sizin her hissettiğinizi yansıtırlar. Gerginseniz, o da gergin olabilir. Kaldı ki tam oyun yaşı. Dişleri kaşınıyor. Bu büyüdükçe geçiyor. Bu dönemde özel ilgilenmek gerekiyor. Sabırlı olmak gerekiyor. Belki bininci hayır deyişinizde öğrenecek... Önemli olan sizin bu sabra sahip olmanız. O bir bebek daha. İnsan bebeğine gösterilen müsammahayı ve sabrı görmeyi hak ediyor.

Gul36
Gul36

113368

Kedisi ile ilgili sıkıntısını herkes burda çözüm aramak amacıyla dile getiriyor, zaten bu forumlar da bu yüzden kurulmuş. Ama bu "şikayet" kapı dışarı etme noktasına varıyorsa kusura bakmayın ama herkes tepki gösterir ve sizin deyiminizle duyar kasar. Hayır duyar kasmak ne demektir? Can bu can! Bir kediyi evinize alıp 3 5 ay bakıp sonra şikayetçi olup kapı önüne koyamazsınız. O zaman hiç kedi almasaydınız. Mal mı bu arkadaş? Marketten ürün mü alıyorsunuz da begenmeyip iade ediyorsunuz? Kendi çocuğunuz olsa dişlerini kasimak için elinizi ısırıp kanatsa onu da mı kapı dışarı edeceksiniz? Nasıl bir mantıktır bu? Bir canla alakalı konuşurken toleransın son noktasına da gelinmez. O kadar zaman bakmışsınız, o size alışmış evinize alışmış siz onu kapı disari etmeyi düşünüyorsunuz? Ben bunu söyleyeni de savunanı da haklı bulamam, kimse kusura bakmasın.


Yazınızı anlayışla okuyordum, a benim gibi çözüm bulamamış diyordum. Ta ki kapınin önü gözüküyor kısmına gelene dek. Herkesin sıkıntısı, derdi tabii ki kendisine büyük ama bunun için çözüm yolları aramaya "devam etmek" varken bir canı kapı önüne koymayi düşünmek bile çok yanlış bana göre.


Benim kollarım, bacaklarım, sırtım ve hatta yüzüm tırmık ve ısırık izleriyle dolu. Görenler naptin sen kendine diye soruyorlar. Ama ben hiçbir zaman şikayet etmedim ve yakınmadim bu konuda. Hatta seviyorum izlerimi. Sevgi izleri bunlar. Ne kadar pahalı oyuncaklar alsam da dönüp dolaşıp yine benim elimi buluyor oynamak için. Ben de onu böyle kabul ettim. Isırmaya yöneldiği anda yüksek sesle hayır diyorum, bazen duruyor bazen inadına devam ediyor. Ben de elimi saklıyorum bırakıp gidiyor. Kendi haline bırakmak lazım biraz. Daha bebek o, büyüyünce bu hallerini arayacağız.

kedilimadam
kedilimadam

114398

"yoksa kapının önü gözüküyor başka bir kedi bakmayı düşünmeye başladım" yazılmasaydı belki @ursaminor da farklı bir şekilde yaklaşabilirdi çünkü genellikle ılımlı cevaplar verir kendisi.Ama soru sahibi tarafından kullanılan ifade insanın içini acıtıyor.Davranış sorunu olan kediler var evet ama üstesinden gelmek de yine kedi sahipleri sayesinde oluyor.Bu noktada da çokça sabır gerekli.Kediler @ursaminorun da dediği gibi ayna gibiler.Biz ne kadar sakin ve pozitif yaklaşırsak karşılığını da o kadar çabuk ve rahat alırız.5aylık bir kedi diş değişimi yaşamaya başladığı için ısırıklarını kontrol edemeyebilir.Bu süreçte bence en sağlıklısı kucağa almaya çalışmak, fiziksel temas kurmaya çalışıp, okşamak, öpmekten ziyade onu biraz kendi haline bırakıp göz teması kurara size bakmaya başladığında gözlerinizi yavaşça kırpıp onu çok sevdiğinizi söylemek.Birlikte vakit geçirip minimum fiziksel temas kurmak.Konuşun, oltayla,peluş oyuncaklarla oynatın.Sakin zamanlarındaysa hafifçe başını ve gıdısını okşayın.Daha sabırlı olabilirsiniz, inanıyorum.

sophiee
sophiee

103370

Duyar kasmak değil aslında endişemizi dile getiriyoruz. Eve aldığım buzdolabı çok ses yapıyor yeni biz buzdolabı bakmaya başladım der gibisiniz. Evet sizin için de zor ama hepimizin yavruları 2 3 aylıkken böyleydi. Sabır gerektiriyor ilgi gerektiriyor. O size saldırmadan siz onu oynatın enerjisini atsın. Elinizi de kullanmayın oynarken sopa gibi bir şeyin ucuna oyuncak bağlayabilirsiniz . Belki öncesinde elinizle oynatmış olabilirsiniz bilemiyorum bu yüzden alışkanlık haline getirmiş olabilir. Size zarar verdiğinde bi süre ilgilenmeyin güzel güzel oynadığında ödül maması vermeyi deneyin. Evin diğer üyeleriyle ortak tepkiler vermeniz lazım ki tutarlı olsun. Biriniz kızar diğeriniz hayır derken biri gülerse kedi de devam eder. Hepiniz hayır diyebilirsiniz mesela. Ama oynatmayı devam etmeyin. O da zarar vermek için ısırmıyordur sizi. Oyun oynadığını sanıyor yavrucak

zuhall
zuhall

10265

Bence bir sure elle sevmeye yaklasmayin. Oyun oynarken vs sadece olta ip vs direk elinizle temas etmeyeceginiz seyler kullanin. Ama oyunlari sinirlendirmeden hircinlastirmadan oynatin.
Sadece kendisi sevdirmek istedigi zaman yanastiginda,mirlayarak geldiginde sevin. Ve severken isirmaya basladigi zaman hayir diyerek sert bi sekilde uyarip birakin. Onun disinda herzaman uysal bi ses tonuyla konusun onunla. Illa elle temas etmeseniz de olur konusmak da onlari cok sakinlestirir.


Ve bazen ne yaparsaniz yapin cozum olmuyor maalesef. Bunu bi arkadasimin kedisinden biliyorum. Kucuklukten yavruyken sahiplendiler el bebek gul bebek buyudu. Ama nedense kaplan gibi hircin bir kedi oldu.Arkadasin kendisi dahil kimse yaklasamiyor. Dediginizden daha cok can yakiyor anliyorum.Ama mesela arkadasim disari atmayi hicbirzaman dusunmedi. Kisirlastirmisti zaten disarda yasamayacagini bildigi icin vicdani el vermedi.Herzaman da mesela balkon pencere acik durdu kedi hicbirzaman kacmadi da yani onlarla yasamayi istedi.(1.katta buarada) Bu surecte 2 cocugu oldu ve hircin bir kediyle gercekten cok zorlandi. Iste bir can sahiplenirken herturlu seyi gozonunde bulundurmak gerekir bazen. Evet oyle koynuna girip yatmiyor, gelip kucagina sirnasmiyor. Gunde 5dk sevdirme seansi disinda pek birlikte vakit gecirmiyorlar. Ama bir sekilde garip baglari var. Uzaktan bakisarak anlasiyorlar. Yani evde kendi halinde yasayan bir birey gibi. Belki karakteri oyle, bu sekilde yasamayi kendi tercih etmis bir bakima. Hala arkadasim o benim ilk cocugum,sonucta illa mincirlamak gerekmiyor sevmek icin der.

Heathcliff
Heathcliff

2710

Hemen duyar kasmak için sırada beklemeyin bir yararı olmuyor herkesin yaşadığı sıkıntılar kendine zor emin olun sizden daha çok düşünüyorum kedimi.

Terranova
Terranova

2391

Biri kedi ile ilgili bir şikayetini dile getirdiğinde, hemen karşı savunmaya geçmek zorunda değil insanlar. Şikayet etmemiz, kedimizi sevmediğimiz, ona bağlı olmadığımız, ona sokağa atacağımız anlamına mı geliyor ? Bunlar nasıl çıkarımlar yahu. Tamam bizlerde de hata olabilir belkı ama belki kedi de bir davranış sorunu var. Doğru yapsak bile düzelmiyor sorun orada. Isırması için illa ki yanlış davranman ve ya gergin vs. olman gerekmiyor. Her türlü ısırıyor işte. Değer veremeyen, önemseyip gelip buraya soru sormaz. Hemem saldırıya geçmeyelim lütfen.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sizden kimse evladıniz olarak görmenizi istemiyor, istenilen şey CAN olarak görmeniz,bir canı bir şekilde evinize aldıktan sonra seviyorum hayvanseverim birbirimize bağlıyiz ama bu sorun oluyor böyle devam ederse kapı önü görünüyor demeniz can olarak görmediğinizin göstergesi bence. Arkadaşların yaptığı da duygusallık değil insanlık. Ben alsam ölecekti diyorsunuz peki şimdi sokağa giderse ne olacağını sanıyorsunuz mutlu mesut yaşayacağını mi, asıl şimdi bu süreç boyunca sokakta avlanmayı tehlikelerden kaçmayı öğrenmediği için açlıktan,kazadan ölecektir


Daha ufacık yavruyken aşırı derecede normal olan yavru kedisi olan herkesin az çok yaşadığı problemde yoruyor, çözemiyorum diye vazgeçmeyi düşünüyorsanız ileride daha büyük sorunlarda ne yapacaksınız. Bu yüzden kedi daha büyümeden size daha fazla sorun çıkarmadan (!) sahiplendirmeniz en iyisi olur bence

Heathcliff
Heathcliff

2710

Kedime bağlıyım zaten ve toleransımın sınırlarına geldiğim için yazıyorum bunu.3 aydır neredeyse her gün ciddi şekilde 3-5 kez ısırılıyorum birkaç kez ısırılmak değil muhabbet ve herhangi bir gerginlik vs Göstermeden normal otururken kendi kolumla ayağımla kavga çıkartıyor kendine ve ısırmaya başlıyor.Oyun için ısırsa gıkım çıkmaz oynarım ama direk bütün gücüyle ısırıyor.Davranış problemleri olduğunu düşünüyorum daha önce de kedi baktım o 1 ısırıyorsa bu kedi 10 ısırıyor iki kedide de ben aynı benim sorun burada.@ursaminor

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Valla şu animalplanet ve tls de çıkan bir kedi davranış uzmanı var onun programını izlerseniz resmen kedileriyle başıbelada olan insanlara öneri veriyor çok güzel ve olumlu bir şekilde yönlendirip her defasında sorunu çözüyorya hayran kalıyorum .Kitabı videoları var izleyin.Şok olursunuz ne saldırgan kediler yola geliyor panter sanırsınız son halini görmeseniz.


ismi JACKSON

kedilimadam
kedilimadam

114398

Soru sahibi kesinlikle bu linkteki 1.bölümü seyretmeli.

aysegunerr
aysegunerr

114944

Bir buçuk yaşında kedim ilk geldiği günden beri ısırıyor. Eskiden durup dururken ayağımı ısırırdı, koluma atlardı her yerimi tırmalardı. Neden böyle yaptığına hiç anlam veremedim. Cezalandırmadım hayır diye bağırsam daha çok çıldırıyordu. Isırmaya çalıştığında "şşş" diyip uzaklaşıyordum. Çoğu zaman peşimden gelip ısırıyordu. Başka bir şeye yönlendirip kaçıyordum :D Oyun oynatırken bana saldırmazsa ödül maması veriyordum.(çok nadir oluyordu bana saldırmadan rahat edemiyordu :D) Bir kaç ay sonra eve bir kedi daha getirdim. İlk başta yeni kediyi öldürür diye korktum ama düşündüğümün tam tersi oldu hemen alıştı, çok iyi arkadaş oldular. O gün bu gündür durup dururken ayağıma koluma saldırmayı bıraktı. Yalnız olduğu için canımı sıkılıyordu niye yapıyordu hala bilmiyorum. Şimdi kendi halinde ama kendisi istemeden sevdirmez hala. Karakteri böyle agresif bir kedi. Yanına yaklaşamıyorum(sadece sabahları uyanınca yanıma gelip sevdiyor nasıl mutlu oluyorum anlatamam ^^') onu böyle kabullendim. Siz de sabırlı olun lütfen. Belki yanına arkadaş getirince benim deli kız gibi sakinleşebilir :)

Heathcliff
Heathcliff

2710

İstediğiniz kadar birbirinizi likelayabilirsiniz sizin kadar olaya duygusal bakmıyorum kedim evet benim için önemli onu seviyorum ama çocuğum gibi veya çocuğum kadar değil ve bence bu sevgi seviyesi en sağlıklı olanı o benim kedi arkadaşım ve bir ömür mutlu ve sağlıklı yaşamamız için bu sorunu çözmemiz veya azaltmamız gerekiyor birkaç tırnak veya ısırık değil mevzu onun dışında dışarı gitme konusu benim söylediğim bir şey değil evdekiler benden daha çok şikayetçi bu konuda ki ailem hayvansever bir aile.Jackson Galaxy nin programını daha önceden de izledim attığınız linktekileri de izledim birkaç fikir elde ettim umarım bir sonucu olur.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bazı kediler mana veremediğim şekilde aksi oluyor;ben belki 20 seneden beri kedi besliyorum bir kaç defa banada denk geldi halamın kediside sevdirmez biraz sevseniz tırmıklar ısırır kedi bembeyaz masmavi gözlü demekki kedilerinde dış görünüşünden ziyade huyu önemli diye düşündüm.

kedilimadam
kedilimadam

114398

https://www.tlctv.com.tr/program/benim-belali-kedim buradan 3 bölüm seyredebilirsiniz:) ama sanırım artık TLC de yayınlamayacak.Normalde cumartesi sabahları 9:45te başlıyordu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5618 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR