Kusma/Balıklar/Vitamin/Dil

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Herkese merhaba, aklıma takılan birkaç soru hakkında yardımınıza ihtiyacım var.


1.Oğluma sahiplendiğimden beri düzenli malt veriyorum ve hiç kusma olmamıştı iki yıldır. Gimcat kullanıyorduk sanırım o zamanlar. Net hatırlamıyorum. Haftada birkaç gün veriyorduk sanırım. Sonra bu sene bio pet active markasını kullanmaya başladım ve ayda 3 defa tüy yumağı kusunca bu sefer. Her gün veriyorduk. Malt markasından kaynaklı olduğunu düşünüp Beaphar markasını aldım ve 2 günde bir vermeye başladım. Çok iyi gidiyordu uzun bir süre hiç kusmadı. Sonra bir anda az miktarda tüy yumağı kustu. Bundan sonra iyi gibiydi fakat şuan arada kusmaya çalıştığını gördüm,tekrar kusmadı sadece birkaç damla sıvı birşey çıkardı. Bu kusmalar malt miktarından mi markadan mi kaynaklanıyor anlamadım. Gimcat çok pahalı olduğundan artık tercih etmiyorum,Bio pet active bir daha almak istemiyorum. Trixie de şeker var. Bu yüzden bilindik markalar arasında uygun fiyatlı iyi içerikli Beaphar'i bulduğum için onu kullanıyordum. Şimdi ne yapmalıyım hiç bilmiyorum:(




  1. Şuan minik bir akvaryumum var, herhangi bir havalandırma filtre yok. Çünkü sadece 1 Betta balığı vardı. Dün ise 2 adet benekli çöpçü ve 1 adet küçük vatoz balığı aldım. Çöpçüler ve Betta sanki birbirlerini rahatsız ediyor kovalıyor gibi geldi. İnternette çöpçüler ve Betta nin uyumlu olduğunu okumuştum ama şuan bilemiyorum. Bilgi sahibi olanlar bu konuda yardımcı olabilirse sevinirim.




  2. Veda vet phytomıns vitaminini yaş mamaya katilarak verilip verilmediği hakkında bilgisi olan bu şekilde veren var mı acaba? Firmaya mail attım ama cevap verilmedi bir türlü. Birde tüpte Beaphar malt ve Junior pastle güneş görmeyen bir dolapta duruyorlar ve son kullanma tarihlerine daha var ama civiklaşmiş ikiside. Bu neden kaynaklı olabilir?




4.Oğlumun iki defa dili dışarıda iki damağının arasına sıkışmış şekilde uyuyor. Bu neden kaynaklı olabilir?


Sorularım bu kadar, yardımcı olabilirseniz sevinirim

20 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Elifinkedileri


Dr. Clauders hakkında güzel tecrübeler duymak beni şaşırttı ve sevindirdi. Deneyebileceğim bir marka daha oldu:)
Bende maltını ve tüy dökümü için olan vitaminini denemeyi düşünüyorum şuan.


Betta lar saldırgan balıklar biliyorum ama bunlar sadece akvaryumu temizlenmesi için aldığım küçücük çöpçüler:( Vatozun yanında gayet rahat Lila bey fakat çöpçüler çok hareketli, sanırım bu yüzden rahatsız oluyor onlardan. Çöpçülerde oradan oraya hızlıca yüzerken Lila'yı rahatsız ediyor gibi. Böyle devam ederse çöpçüleri büyük güzel bir akvaryumu olan tanıdığıma verip bir tane daha vatoz almayı düşünüyorum. Lila'yı fanusa koymak oğlum varken çok riskli olur:(
Teşekkür ederim yorumunuz için


@Aleyn
Tabi ki:)
Veda vet 'den yaş mamaya karıştırma onayı gelmesine çook sevindim. Phytomıns oğluma çok yaradı ve bagisiklik sistemi dışında mantar hastalığı atlattığı için koruma amaçlı kullanmak da istiyordum fakat malta karıştırmadan asla yemiyor. Bu şekilde verirken de her yer batıyor ve çok fazla malt tüketmiş oluyordu. Çok teşekkür ederim sorduğunuz için:)

aleyn
aleyn

113859

tüy atımına yardımcı içerik mamalarda belli oranda oluyor ama yeterli geldiğini düşünmüyorum daha önce de yazmıştım kedim artık yemek istemediği için 6 ay malta ara verdiğimde 2 kez tüy kusması oldu ki bundan önce düzenli malt verdiğim dönemde hiç olmamıştı dışkısında tüy oluyordu genelde. bunların dışındaki bikaç kusması ise kemirdiği bir şeyleri çıkarmak içindi, mesela paket lastiği koparmayı çok seviyor ama 1-2 cmini yutarak, bikaç kez birşeyden çıkardıgım an çalıp götürdü önce oynuyor sanıyordum, birkaç gün geçince kusma oldu kusmanın içinde küçücük bi paket lastiği parçası, bi keresinde yine bir ilaç kapağının küçücük minicik bir kenarını yutmuş onu çıkardı, yani ben de katılıyorum farketmeden kemirdiği yuttugu bir şeylerden dolayı olabilir.

Infernus
Infernus

111806

Ben de 2 yıldan sonra ilk defa 3 gün önce yerde tüy yumağı buldum. Gimcat kullanıyorum her gün sabah yarım santim filan. Tüy dökme mevsimleri olmasına bağladım durumu. Çok fazla tüy yutuyorlarsa hepsini dışkı yoluyla atamıyor olabilirler. Dr. Clauders maltını ne zamandır bulamıyordum. En sonunda bir yerde denk getirdim ve aldım. Bu bitince ondan kullanacağım. Tüy sağlığı maltından çok memnun kalmıştım gimcatten daha etkili geldi bana. Yumaklar için olanı hakkındaki görüşümü de yazarım.

Selma_
Selma_

4260

Ben malt olarak gimcat kullanıyorum ve memnunum . Bende ınternetten arastırırken buldum sımdı :) maltlı kedı odul maması varmıs, daha uygun fıyata gelıyor . Bırkac tanıdıgım ondan kullanıyor , daha hıc denemedım . Onada bakabılrsınız.

Infernus
Infernus

111806

Dil normal zamanlarda dışarıda duruyorsa susuzluk, yorgunluk ve şeker hastalığı belirtisidir. Uyuyorken nadiren yapmasında bir sorun olmayabilir; şapşallığından öyle denk gelmiş olabilir :)

Gul36
Gul36

113368

Ben de veterinerimizin verdiği Bio Pet Active maltı kullanıyordum kedim geldiğinden beri. Hatta küçücük, 20 gramlık şey 5 ay gitti. Ayrıca Gimcat Malt Kiss de yiyordu arada. Hiç kusması ya da kusma teşebbüsü olmadı çok şükür. Kakasında bayağı bayağı tüy oluyordu ama. İlk zamanlar iki günde bir veriyordum, sonra üç günde bir falan vermeye başlamıştım. Daha yeni bitti, ben de bir sorunumuz olmadığı için yenisini almadım. Ama sanki kakasındaki tüyler azaldı gibi. Zamanla kusmaya dönüşebilir mi ki bu? Almam gerekiyor sanırım tekrar. Bu bir çözüm gibi olmadı ama aynı markayı kullandığımız için bizde bir sorun olmadığını söyleyeyim dedim. Mama gibi doğru vitamin, malt vs bulmak da bir meseleye dönüşebiliyor. Fiyatından dolayı Gimcat almayı düşünmüyorum demişsiniz ama, onu kullanırken de şikâyetiniz yokmuş. Acaba bir de dr. clauders deneyip yine olmazsa ona dönmek için bir çözüm mü bulsanız?


Vitaminin yaş mamaya katılması konusunda gelince, ev yemekleri için açtığımız konuda bir tarifte bahsedilmişti yanlış hatırlamıyorsam yemeğe vitamin katıldığı. Emin olamadım ama şimdi tam.


Benimki de arada ağzından su akıtıyor uyurken. Sanırım bunu ve dili sarkıtmayı çok rahat ve güvende hissettikleri zaman da yapabiliyorlar. Mışıl mışıl uyuyup rüyalar görürken biz de aynısını yapmıyor muyuz bazen ? =)

Elifinkedileri
Elifinkedileri

12691

Bizde dün gece şiddetli kusma ve kocaman bir tüy yumağı ardından bugun harıl harıl malt aramaya başladık ve Dr clauders almaya karar verdim. En dikkatimi çeken açıklama kısımlarında kusarak atması da vardı ama Dr clauders için böyle birşey yazmıyordu. Ben geçen yıl aynı markanın tüy dökmemesi için hapını kullandım ve inanılmaz işe yaramıştı 80 TL civarı almıştım bu sene almayıp böyle bir durumla karşılaşınca çok üzüldüm.
2.sorunuzda ise beta balıkları çok agresif bence tek tutarsanız daha iyi olur. Bir süre sonra kuyruk uçları parça parça kopmaya başlıyor minik bir fanus içerisinde tutabilirsiniz hatta içerisine bitki koyup hem görsel olarak hemde onu mutlu edecek ortam sağlayabilirsiniz ısıtıcı ve havalandırma ihtiyacı duymaz. Diğer akvaryumu bozmak istemezseniz de bir kaç japon balığı veya lepistes ekleyebilirsiniz diğerleriyle anlaşır. Tek dikkat etmeniz lepistes çok yavrular yavruları diğer balıklar yiyebilir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Gul36


Bio pet active malt kullanan ve hiç sorun yaşamayan tanıdıklarım var. Sorun tabi ki maltta değil Pufy'e iyi gelmemesi:)


Bir dönem 100 gram+ minik 20gr lik tüp kullanmiştım ama kusmama dışında tüy uzunluğunu,kullanma miktarını çok net hatırlamıyorum maalesef. Yani sorun miktar ve tüy uzunluğu (yutulan tüy miktarı ile bağlantılı biliyorsunuzdur) ile ilgili ise Gimcat'de sorun olabilir diye düşünüyorum. Tabi ki dediğiniz gibi Gimcat alıp kullanmak gayet mantıklı:)


Ben Natüralist Adrayms'dan aldığım bira mayası tozunu yaş mamaya katarak veriyorum fakat bunu üreticilerinden onay alarak yapmaya başladım. Ben üretici onay vermeden kendim karıştırmak istemiyorum nolur ne olmaz zararlı olabilir yada vitaminin etkisi azalabilir diye:(


Bu anladığım kadarıyla normal ve şapşalliktan kaynaklanan bir durum:)
Aynen bizde uyurken ağız göz açık uyuyabiliyoruz gerçekten:))
Teşekkür ederim yorumunuz için

aleyn
aleyn

113859

bildiğimiz sorudan başlayabilir miyiiz :)


vedavete mail atmıştım birkaç ürün için ben de ezip yaş mamaya karıştırabileceğimi yazmışlardı öyle de verdim kullandıgım müddetçe.. cıvıklaşma bizde de olmuştu yağ ve diğer içerik ayrışıyor gibi geldi bana sıcak havada özellikle..

Aysetaha
Aysetaha

2124

Bizde bio pet active malt kullanıyoruz yaklaşık bir aydır bizimkisi de uzun tüylü ve daha 5 aylık veterinerimiz 2 günde bir işaret parmağının iki boğumu büyüklüğünde vermem gerektiğini anca bu şekilde midedeki tüylerin malta yapışıp dışkı yoluyla atıcağını söyledi ben normalde bi nohut büyüklüğünde veriyodum artık veterinerimizin söylediği şekilde uyguluyrm inşallah kusma olmaz bizimkinde

pistan32
pistan32

107013

Malt macunlar ilgili yorumlar çoğunluktayken bende buraya küçücük bir soru sorsam rol çalmış sayılmam değilmi @dollfacepersian? :) Çoğu mamanın özelliklerinde tüy atımına yardımcı olur yazıyor.Buna rağmen neden malt kullanıyoruz,mamanın attırdığı tüy yetersizmi geliyor?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@pistan32


Estağfurullah ne demek tabi ki sorun:)
Açıkçası ben bunun için üretilmiş mamalar dışında tüy atımına yardımcı olma özelliği olan mamalar olduğunu bilmiyordum. İlk defa sizden duyuyorum yani. O yüzden bilgim yok maalesef:(


Bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlarsa bende bilgilenmiş olurum:)

zuhall
zuhall

10265

Ben de gimcat malt kullaniyorum. Onceleri kusup tuyunu atiyordu, sonra kusmaya calisip hicbirsey cikarmamaya basladi. ogunden sonra malt vermeye basladim veteriner tavsiyesiyle. ilk zamanlar hergun veriyordum bi sure kusmasi durdu, sonra gun asiriya gectim ama 3-4cm veriyorum. yine de 10gunde bir kusmaya calisiyor ama birsey cikaramiyor. bu kusmaya calisma sikligi baslarda 2-3 gunde bir oluyordu simdi seyreklesti. yani birsey cikarabilse yine iyi, ama sadece oksurur gibi baya zorluyor kendini bi 20-30 saniye sonra sanirsam agzina mide suyu geliyor onu yutuyor falan. Diskilamasinda yemesinde vs sorun yok. Video cektim yakin zamanda bir veterinerle gorusucem bu konuda.
Belki baska birseyden kaynaklaniyordur bilemiyorum ama aklima birsey gelmiyor. Cunku duzeninde herhangi bir degisiklik olmadi.

zuhall
zuhall

10265

Konuyla pek alakasi olmadi gibi ama:) yani demek istiyorum ki malt hernekadar tuylerin diskiyla atilmasini saglasa da belki midede kaldigi bir surecte diskiya gecmeden once tuyler kusmayi provake ediyor olabilir. Ya da o surecte belki sindiremedigi birseyler yiyiyor olabilir bilemedim. Bizimki nedense posetleri kemirmeye bayiliyor mesela ortada poset birakamiyoruz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Zuhall


Gayet konuyla alakalı oldu merak etmeyin:) Hatta benzer şeyler yaşamışız. Pufy'nin de yemesinde içmesinde vs. hiç sorun yok. Bende bu yüzden malt macunu ile ilgili bir sorun olduğunu düşündüm.


Malt ile ilgili ikinci yorumunuzda yazdığınız da baya mantıklı geldi, çok önceden bazı kedilerde malt macunun kusmayla atımına yardımcı olduğunu bazılarında ise dışkıyla atımına yardımcı olduğunu okumuştum. Bu doğru mu bilmiyorum. Benim oğlumda plastik poşet ambalaj vs. yi kemirmeyi seviyor. Bunu daha önce araştırmıştim ve yabancı cisim yemenin vitamin eksikliğinden kaynaklı olduğunu okumuştum hatta bolca vitamin takviyesi yapmıştım. Sonra güvendiğim bir veteriner duvar vs. gibi şeyleri yalasa böyle bir şeyin olabileceğini plastik yemenin böyle bir sorundan olamayacağını,bunun onun kendi zevki olduğunu söyledi. Bu tür şeylerde hayvansal şeyler olabiliyor ve bu yüzden kemirmeyi seviyorlar diye okumuştum ayrıca. Bizde aynı şekilde plastik poşet,jelatin ambalaj gibi şeyleri ortalıkta bırakmamaya özen gösteriyoruz. Umarım sorunlarımız biz fark etmeden bu tür şeyler yemelerinden kaynaklanmıyordur. Bence ikimizde nolur ne olmaz dışkılarını iyice kontrol edelim, belki de çok küçük bir parçadan kaynaklanıyordur:(
Teşekkür ederim yorumunuz için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1406 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR