Erkek Kısır Kedi Ve Mama Sorunları

yumik
yumik

743 Puan

Merhaba kedim 10 aylık erkek 1-1.5 ay önce kısırlaştırdım, bebekliğinde çok ishalle uğraştık ama ilaçla düzelmişti kısa sürede. Nd tavuklu narlı kitten tahılsız kullanıyordum dışkısı vs çok iyiydi kısırlaştıktan sonra da nd neutered kullanmayı düşünüyordum tahılsız. Veteriner özellikle erkek sarman kısır kedilerde idrar yolu problemi görülebileceği için nd önermedi çok sık gördük problem yaşayan dedi ve üriner mama önerdi önlem amaçlı. Araştırdım ve içeriği çok kafama yattığı için brit care urinary aldım ama kedimi ishal/yumuşak dışkılı yaptı maalesef. Ben de araştırıp natures variety tahılsız kısır tavuklu aldım şu an geçiş döneminin 4. günündeyiz, dışkısını kontrol ediyorum hep.


Bu mama da iyi gelmezse önerebileceğiniz mama var mı? Veteriner hills üriner sağlık önerdi prescription olan değil fotoğrafını eklicem. Hills içeriğini çok beğenmedim ama uzun vadede en az sorun yaratan mamalardan biriymiş. Önlem amaçlı kullanılır mı sizce veya başka öneriniz var mıdır? Birçok marka araştırdım sanabelle mera bozita proplan royal canin acana orijen vs içerikleri çok kafama yatmadı açıkçası (idrar yolu sağlığı açısından).


23 CEVAP

teo33
teo33

2522

Bu konularda veterinerler farklı görüşler bildiriyorlar... Keşke üriner derken size marka da önerseymiş... Eğer firma düzgünse üriner sorun yaratabilecek mineral dengesi gibi önlemleri zaten alıyor olmalı. Ben olsam Hills veya Nd kısır mama kullanırdım, bir üriner sorun gözlemlemediyseniz. Eğer bütçeniz elveriyorsa çok kişinin tavsiye ettiği, sadece veterinerlerde satılan Virbac kısır da kullanabilirsiniz.

Ahudr
Ahudr

11455

Yani sıkı bir petlebi konu takipçisi olarak yukarida ismi geçen markaların hepsi dahil olmak uzere bir çok mama kullanicilarinda uriner sorun okumuşlugum var maalesef o yüzden marka konusunda çokta kasmamak lazım sanırım sonuç olarak bütün kuru mama tuketen erkek kedilerin kısır olsun olmasın bu rahatsızlığı bir gün yaşayacağı acı bir gercek sanki

Size tavsiyem kesinlikle veterinerin ne dediğine veya her dediği doğru olacağını düşünmeyin. Öncelikle günümüzde veterinerler maalesef çoğu firma ile sponsorluk gibi olaylar olduğu için size o mamaları almanızı önereceklerdir. Şunu da unutmayın erkek kedilerin çoğunda idrar yolu sorunu ile karşı karşıya kalıyorlar. Eğer şu an idrar yolunda bir sıkıntısı yoksa Nd ile devam edebilirsiniz. Burada gözlemlemeniz gereken olay kesinlikle bol su içmesi. Ben olabildiğince kendi kızıma su iciriyorum. Küçükken musluğa alıştırdım ve daima benden su istiyor hem musluktan içiyor hem su kapından içiyor. Ve ben yıllardır Nd kullanıyorum hatta kısır kedime kısır olmayan mama veriyorum sebebi de kilo alması biraz sıkıntılı benim kızımda o yüzden hep ölçülü veriyorum. Çok uzattım kusura bakmayın son kez demem o ki bol bol su içmesine özen gösterin eğer musluktan içmeyi istemiyorsa su pınarı alın.

Cennet29
Cennet29

123889

Felicia markasının maması güzel değil o urinary yazısıda tamamen oraya süs olsun diye yazılmış. Uzak durulması gereken bir mama bence.


Eğer kedinizin genel olarak yumuşak kaka sorunu varsa yeni mamaya çok yavaş geçiş yapmalısınız benim kedimde hassas bağırsaklı o yüzden en az 15 günde geçiş yapıyorum bazense 1 ayda.


Ben bi süredir sanabelle kısır kullanıyorum urinary seriside var onuda beğeniyorum kedim kısır 3 yaşında. Bende önlem amaçlı 1 paket ürinary mama yedirmek istiyorum en azından yılda bir kere önlem amaçlı iyi olur diye düşünüyorum. Veterinerler genelde urinary mama kullanmasında sorun olmayacağını söylüyolar.


Bol sulu yaş mamalar yedirerek desteklemekten başkada çare yok gibi.


Farklı fikirleri olan varsa paylaşabilir aydınlanmamız açısından

yumik
yumik

743

Evet ben de onu merak ediyorum, üriner mama yılda 1 kere 1 ay boyunca mı yoksa diğer mamaya karıştırılarak yıl boyunca mı verilmesi daha iyi olur?


Kaka sorunu brit care yüzünden mi yoksa geçişi uzatmadığım için mi ona da kafam karıştı şu an çünkü brit care içerik olarak çok çok iyiydi kaka problemi olmasa değiştirmezdim. Bugün geçişte 6. gün natures variety ile bir problem yaşamadım kaka kokusu azaldı ve daha sertleşti şekillendi silindir gibi.

yumik
yumik

743

Natures variety'e tamamen geçiş yaptık kedim gayet güzel yiyor kakası da düzeldi. Son araştırmamda sams field kısır maması buldum mineral oranı içeriği falan çok iyi (kalsiyum 0,7 fosfor 0,6 magnezyum 0,04) ve paketin üstünde idrar yolunu koruduğuyla ilgili açıklamalar var, bir süre sonra mama değiştirmek istersem onu kullanacağım. Şu an kedim daha 1 yaşına girmedi NV içeriğindeki kalsiyumu fosforu tolere edebilir zaten su tüketimi de iyi ama yaşına girdikten sonra sams field'e geçiş yapmayı düşünüyorum:)

Ahudr
Ahudr

11455

Yumik o mama ismini daha once duymadım kötulemek istemem fakat paket uzerinde yazan minarel degerleri sizi yaniltmasın zira kisa bir süre once yine aynı sekilde fosfor 0.06 ve diger degerlerde baya dusuk olan exclusion kedi mamasınin bir serisinde tuketen neredeyse butun kedilerde idrar yolu tikanma sorunu yaşanmisti ve mama firmasi evet fosforu biraz fazla kaçmış gibi sacma bir aciklama yapmisti yanlis hatirlamiyorsam.O yuzden pakette yazana degilde genel kullanici yorumlarini dikkate alarak ve ozellikle bildindik markalar uzerinden giderek devam etmenizi oneririm.Ayrica malum hepimiz korkuyoruz tabiki bu uriner rahatsızlığa yakalanmalarindan ama bunu artik mama üzerinden degilde ilave takviyelerle macun vs cozmek daha garanti gibi gozukuyor.Ozel klik mamalar dışında bu rahatsızlıgı engelleyen mama yok sanırım

yumik
yumik

743

Yaş mama da schesir kullanıyorum haftada birkaç kere şimdi plaisir üriner aldım 12'li arada ondan da vericem.

Mslna01
Mslna01

9544

Bir mama var ama iyi ishal yapar mı bilmiyorum o yüzden veteriner hekime danışarak alabilirsiniz Felicia kısır somonlu üriner sağlığı için olan

yumik
yumik

743

Hills üriner sağlıktan daha mı iyidir felicia sizce

yumik
yumik

743

Nd nedense hiçbir veteriner önermiyor :/ Bana proplan önerdi ama içeriğine baktığımda mineral dengesi protein oranı vs çok yüksek. Natures variety içeriğini çok beğendim ama veterinerim hiç duymadım o markayı dedi ilerde sorun yaratır mı bilmiyorum. Gimcat üriner malt ve vetiq üriner ödül maması aldım yaş mamayı da suyla karıştırıp daha sık vermeyi düşünüyorum ve sanırım su pınarı da alıcam yine de üriner mama kullanmak mantıklı olur mu? Kedim eskisinden çok su içmeye başladı ama brit care yüzünden de olabilir tuz oranı fazla biraz, şu an hala geçiş aşamasındayım.

Ahudr
Ahudr

11455

Yaratılış olarak su tüketimine yatkın olmamalarının da demekki bir sebebi vardı bilemiyoruz

yumik
yumik

743

O zaman bol yaş mama desteği ve üriner takviye mi öneriyorsunuz? En azından önlem amaçlı

yumik
yumik

743

Bugün mama geçişinde 5. Gün bir sorun yaşamadım kakası da sertleşiyo gibi sanırım natures variety ile devam edicem tahılsız tavuklu.


Suyu şu an çok içiyo zaten günde birkaç kez su kabını değişiyorum ama paramı ayarlayınca kaliteli çelik bir su pınarı da alıcam şu an belki brit care urinary de yediği için su içiyor olabilir tamamen natures'a geçince belki içmez.


İçeriklere tekrar baktım da sanabelle üriner de güzelmiş aslında hills gibi et içeriği az değil. Ama devamlı üriner de kullanılması sakıncalı diyolar bilemedim onu da. Karıştırıp vereyim diye düşündüm ama o da sakıncalı olabilirmiş.

Cennet29
Cennet29

123889

Brit mamanızın son kullanma tarihi ileri tarihse hava almicak şekilde paketleyip kenara kaldırın. İlerde lazım olunca denersiniz çok yavaş şekilde geçiş yaparak. Şuan natures markaya başlamış bulundunuz ondan devam edin kedinize dokunmadığı sürece. Sürekli mama değişikliği ile bağırsakları bozulmasın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 447 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR