Kedilerin Arka Tırnakları Kesilmeli Mi?

Darwincan
Darwincan

2570 Puan

Bizim oğlanın aşıları bitene dek veterinere götürdüğümüzde tırnaklarını hep veterinerimiz kesiyordu. İlk kez bu akşam kendim kestim. Ancak bir çok yerde arka patilerinin tırnaklarını kesmemek gerektiği yazıyor. Doğrusu kafam karıştı çünkü hep 4 patisinin de tırnakları kesildi bugüne kadar. Sizler arka pati tırnaklarını kesiyor musunuz? Emin olmadığım için arkaları kesmeden bıraktım. Kesmeli miyim ya da kesmemek lazımsa veteriner niye kesti acep?

20 CEVAP

Gul36
Gul36

113362

Benimki de oyun oynarken canımı çok yaktığı için hem ön hem arka tırnaklarını kesiyorum. En azından biraz daha az yakmış oluyor böylece. :D Elime sarılıp arka ayaklarıyla tepik tepik yapmaya bayılıyor çünkü. Çok uzamadıkları için sık kesmeye gerek kalmıyor ama. Bir de sadece uçtaki sivri kısımları alıyorum ben.

Elifoo
Elifoo

10743

Arka ayak tirnaklari atlarken tirmanirken en cok kullandiklari seymis. Bunun disinda bir yerden sarkarken de en cok arka tirnaklarini kullaniyorlarmis. Kesilmemesi o yuzden gerekli diyorlar. Fakat ben kesiyorum. Hem oyle atlayabilecegi cok yuksek bir yer yok hem de bir kere ensemden belime kadar yedigim bir tirnak darbesi var izi hala duruyor. Son 3-4 seferdir kesiyorum arka tirnaklarini bu yuzden. Ama dedigim gibi eger disari cikan bir kediyse ya da evde oyle atlayip ziplayacagi bir yer yoksa, camlarinizda da sineklik ya da benzeri korumalik varsa kesebilirsiniz.

Heiter
Heiter

115202

Biz kesmiyoruz çünkü tırmanma konusundan ziyade, arka pati ile kaşındıkları için dokunmuyoruz. Zaten ön patidekilerle kıyaslandığında o kadar da sivri değiller, adeta törpülenmiş gibiler.
| Not: Bir dönem ön pati tırnaklarını keserdik (3-4 aylıkken ve fazla aktifken) ama artık kesmiyoruz. Eskisi kadar hareketli ve tırnak çıkararak oynamıyor zaten veya biz sınırı zorlamadan -uzaktan uzağa- oynuyoruz :D

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben şu ana kadar hep veterinere kestirdim oğlumun tırnaklarını. Her zaman önce ön ayaklarındakileri sonra arka ayaktakileri kesiyor veterinerim. Arka ayak tırnakları öndekilerden daha derin ve acı verici çiziklere sebebiyet veriyor @Gul36 nin dediği şekilde ve benim oğlumda olan bakımı yaparkan tekmeleyip kaçmaya çalışırken ciddi yaralanmara sebebiyet verebilir. Mesela benim oğlum asla tırmalamaz kimseyi fakat dediğim gibi bakım yaparken kaçmak için tekme attı koluma öyle derin çizildi ki izi kaldı ve uzun zaman olmasına rağmen geçmedi izi:( Bu yüzden bence kesilmesi daha iyi.
Kesilmemesinin daha iyi olduğu ilk defa bu konuda okudum ve bir zararı olduğunu gözlemlemedim.Bu pazar günü veterinere gittik ve tüm ayaklarının tırnakları kesildi ve normal bir şekilde zorlanmadan atmayip zıplıyor. Aslında tırnakları uzunken daha zararlı bence. Çünkü oğlumda gözlemlediğim kadarıyla atlarken tırmanırken bir anda kumaşa takılıyor ve ani hareketi ile zorlanarak belki de canı yanarak takıldığı yerden çıkıyor. Bu yüzden ben düzenli olarak ön ve arka ayak tırnaklarını kestiriyorum

Gul36
Gul36

113362

Bizim kulak temizliği için gittiğimiz veteriner de kesmişti. Siz de evde kesebilirsiniz ama sık kesilmesine gerek yok demişti.
Ben de merak ettim şimdi, neden kesmemek gerekiyormuş ki?

Elifoo
Elifoo

10743

Aynen gul36 tam olarak ben de ayni dertten muzdaribim. Cok derinden kesmedigim icin ona da bi zarari olacagini sanmiyorum. Evet arka tirnaklari daha kalin ama bacaklari cok guclu on patilerinden cok daha fazla acitiyor, o yuzden onun da yasamini etkilemeyecek kadar kesmede bir sakinca gormuyorum ben :)

Darwincan
Darwincan

2570

Hepinize çok teşekkürler..

Dmldsl123
Dmldsl123

2346

Tabikide kesilmeli

EgeGiray94
EgeGiray94

67

Biz kesiyoruz veterinerimiz de sorun olmadığını söyledi keserken tek dikkat etmeniz gereken lamba kısmı kesmemek yoksa canı çok acır o pembe kısım sinirleri biliyorsunuzdur zaten.

Linsenpai
Linsenpai

117282

Bizim bebe battaniyeyle oynarken bi kere arka pati tırnağına takılmıştı ondan beri kesiyoruz tekrar olmasın diye

kittenmommy
kittenmommy

691

ben kesiyorum. sonrasında da çok sevdiği vitamininden veriyorum. kesmediğim bir dönem oldu ve her tarafım yara bere içinde kaldı.. yavru olduğu için de çok hareketli bu yüzden kesiyorum. zaten hep evde ve istediği her yere rahatlıkla çıkıyor. öyle çok yüksek şeyler de yok evde bu yüzden sorun da olmaz.

Patili_1
Patili_1

14399

Bizim arka tırnaklarını kesmiyoruz biyere tirmanabilsin diye ve uzamiyor da o kadar bi kere veteriner kesti o zamandan beri kırmızı noktadan itibaren uzamıyor kırmızı yerin biraz üzerinde ama ordan uzamıyor fazla

Kesmeyin çünkü arka ayaklarıyla kulaklarını kaşıyorlar. On patileri kesseniz yeterli.

Esnzn
Esnzn

1430

ön patileri 15-20 günde 1, arka patileri 30-45 günde 1 kesiyorum. arkalar daha geç uzuyor. Önü de arkayı da fazla derinden kesmiyorum mutlaka biraz beyaz tırnak bırakıyorum ki bir yerden atlamaları gerekirse tutunabilsinler düşmesinler diye. sırtımda kolumda bacağımda çizik oluyor ama ne yapalım orta yolu bulmamız lazım ben de viktoryas sikrıt defilesine çıkmayacağıma göre kimseye pürüzsüz bacak kol borcum yok :)))

Aycaazeus
Aycaazeus

1496

Veterinerimiz de arka patilerini çok uzamadığı sürece pek kesmiyor. Arka patileri zaten daha geç uzar. Bence çok uzamadığı sürece kesmeye ihtiyaç yok. Çünkü bazı durumlarda arka patilerini kullanıyorlar. Arkalar çok uzarsa kesersiniz. Bu arada beyaz olan kısımdan azcık kesin, pembe kısma getirmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 27731 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR