British Shorthair İçin Doğru Mama

burlo
burlo

4578 Puan

ikinci kedim birkaç gün içerisinde gelecek ve proplan mama yiyormuş. tekir kedim royal canin indoor mama yiyor bir dönem proplan yemişti kilo kontrolü için değiştik mamayı. british shorthair için doğru mama markası nedir tüyleri vs için farklı mama almalı mıyım yoksa proplan devam mı ettirmeliyim ?

24 CEVAP

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Britishin özel bir durumu var malesef... bu tür cins kediler ani kilo alımına yatkındır tekir kediler gibi olmuyorlar malesef .. oğlum suan obeziteye gitmek üzere malesef ... öyle bir yapıları var ki birden bire anlmadan bir patlama yaşanıyor , karaciger yaglanmaları en cok görülen rahatsızlıkları ... rc british için olanları var onlardan kullanabilirsiniz ama ben british için tahılsız tavsiye etmem bu cinsler için protein yüklemesi ilerde sıkıntı açabiliyor . kızım british 5 aylık 8.aydan sonra bende değiştiricem mamasını gelişim aşamasında oldugundan vitamin destekli mamalar veriyorum ama oğlum gibi olmasını istemediğimden önlemimi alıcam bir kaç aya .

Infernus
Infernus

111806

@Derdedermanim Denizin durumu biraz farklı ben bildiğim için söyleyim. Kendisiyle de konuşmuştuk daha önce. Evde 2 kedisi var biri yavru diğeri kilolu olan çocuğumuz. Deniz gündüzleri çalıştığı için evde olamıyor. Çocuklar ayrı odada kalamıyorlar birbirlerini istiyorlar sürekli miyavlıyorlar. Beraber olunca da kilolu olan yavrunun oldukça besleyici olan mamasından tırtıklıyor sürekli. E hiç mama koymasa veya diyet mama koysa yavru için iyi değil sürekli kabının dolu olması ve büyümesi için besleyici şeyler yemesi gerekli. Bu yüzden iki arada kalıyor. Sürekli hareket etmesi gerektiğinde hemfikir kaldık zaten ama bu da akşamları olabiliyor ne kadar yeterli gelirse artık. Kendisinin de bu özeni gösterdiğinden eminim. Hiç umursamasa daha önce buraya konular açmazdı bana ve diğerlerine de özelden sorular sorarak fikir danışmazdı.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Gercekten çok ilginçsiniz yaşadığım bir durumu olabilirlikleri yazıyorum ben.. kimse bu duruma düşmesin diye düşündüğüm için.. ben eve gider gitmez kilolu olan oğlumla ilgilendiğim kadar hiçbişeyle ilgilenmiyorum lütfen önyargıyla gelmeyin herkes ne yaşadıgını kendisi bilir.. eve gittiğimde kızıma ayrı mama veriyorum zaten saat bası ayrı odaya koyup yaş mama vs veriyorum gelişim aşamasında çünkü...neyse ya ego olsun önemi yok... teşekkür ederim açıklama içinde infernus. Heiter...En azından beni çocuklarımı bilen insanlar var durumlarıyla ilgili ne kadar hassas oldugumu bu yeterli.. ben yaşadığımı deneyimlerimi paylasmaya devam edecegim.. iyi günler.

Heiter
Heiter

115202

Ego ile olan alakasını gerçekten anlamadım @Derdedermanim. Verilen cevaplara bu kadar agresif yaklaşmak hiç doğru değil bence.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

@Derdedermanim siz yanlış anlamaya zaten meyillisiniz lütfen artık bana siz cevap vermeyin soru sahibi bunu yapsın ... insanın önce içinin temiz olması gerek birşeyi okurken karakterin yapın ne ise oraya cekersin size açıklama yapacak değilim bu saatten sonra ... umrunuzda değilse 2 gündür cevap yazmadanda duramıyorsunuz herkes yazdıgımı gayet saglıklı anlarken sizde bir sorun var .. platformda verdiğiniz cevaplardan anlaşılıyor mantık ve sıradanlık :)) sagolsun arkadaslarım benim açıklama yapmamı beklemeden içimi kalbimi bilip yazmıslar sizlere ... işte mantık ve anlayış böyle birşey .:)

Selma_
Selma_

4260

Doğrusu bende british cinsi kedilerin çok kilo aldığını düşünüyorum. Iki kedimede aynı mamayi veriyorum fakat british olan daha kilolu diğeri daha zayif. Oda bir ara obezite durumundaydı fakat sonradan kilosunu korumayi başardık. Mama konusuna gelincede ben N&D, Acana,Orijen öneririm hepsini denedik hepsi de gayet iyi mamalar.

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Selma_ bu obezlik durumu ile ilgili ne yaptınız ? Ben yarın veterinere götürecegim muhtemelen müdahale edilecek obezlik sınırında :(

Selma_
Selma_

4260

Bu arada veteriner kediniz için bir diyet planı hazırlayacaktır :)

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Evet sanırım ondan bahsettiler diyet planıyla ilgili mutfak kapısından kalkmıyor ki miyav miyav susmuyor :) çok teşekkür ederim cevaplarınız için yarın ne dicekler bakalım :)

burlo
burlo

4578

cevaplarınız için teşekkür ederim ufak sürtüşme havasında olmasına üzüldüm:( anne ve kardeşinden yeni ayrılacağı için bir süre daha proplan kullanacağım düzeni tamamen bozulsun istemiyorum. mama sipariş verdiğim site N&D tester mama yollayacakmış deneyeceğim eğer beğenirse N&D kullanmayı düşünüyorum. ayrıca royal canin indoor mama evden çıkmayan az dolayısıyla az hareket eden kediler içinmiş tekir kedim severek yiyor. eğer kilo alımı olursa veterinere danışarak british e de ondan verebilirim. tekrardan teşekkür ederim :)

kedilimadam
kedilimadam

114398

Britishler cinsleri itibariyle daha sakin yapılı ve hareketsiz kediler oldukları için ani kilo alımına yatkınlar.Tekir kediler gibi aktif, hareketli ve sürekli enerjik bir yapıda değiller.@deniz_berkan'ın yazdıklarından benim anladığım buydu.Altında başka bir şey arayıp burada sorulmuş soruyu da provoke etmek bana çok doğru gelmiyor.Aynı cins kedisi olduğu için deneyimini paylaşmak istemiş, uyarmaya çalışmış.Zaten burası da deneyimlerimizi, gözlemlerimizi paylaşıp en doğrusunu, en güzelini bulmaya çalıştığımız bir platform.Soru sahibi; kediniz cinsi itibariyle az hareketli ve sakinliği seven bir kedi bu nedenle ya sürekli dikkatini cezbedecek oyunlar bulup onun bolca hareket etmesini sağlamalı ya da diyet mamalarla beslenmesine özen göstermelisiniz.Ancak şahsi tavsiyem, kedinize bolca egzersiz yaptıramayacaksanız N&D tercih etmemeniz yönünde.Çünkü benim aşırı hareketli erkek kedime dahi hafif kilo aldırmaya başlamıştı:)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Bence N&D ye geçin daha kaliteli bir mama bu yazdıklarınızdan ikisinede verebilirsiniz.Diğer mamaların içeriği çok iç açıcı değil.Ayrı bir mamaya gerek yok brıtishin özel bir durumu yok.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Burlo N D Tahılsız kitten ile beslemenizi tavsiye ederim. bu tavsiye sizin için.

Selma_
Selma_

4260

@deniz_berkan biz veterinerle sürekli etkileşim halindeydik. Aslında bizimki biraz zor geçti çünkü kıyamadım. mamasını olabildiğince aza azalttık sürekli miyavliyip durdu. Elimde gördüğü her yemeği istiyordu onun yanında düzgünce yemek bile yiyemiyordum . Veterinerimizin uyarısına rağmen kiyamayip ara sıra yemek bile veriyordum. Sürekli egzersiz yapmakta ise yarıyor fakat huysuzluk çıkartıyorlar.

Selma_
Selma_

4260

Yemeğini olabildiğince aza azaltin onun etkisini bile görürsünüz . Yemeğe duskunse işler dahada zor oluyor. Bizimkinin iyice uyku düzeni bile bozulmuştu. Siz mamasını az ve düzenli vermeye başlayın ve sürekli egzersiz yapın çok miyavlayip huysuzluk yapsalar da . Gerisini zaten sizinle veteriner konuşacaktır ;)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 25129 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR