Migros Ta Dostluk Maması Diye Bir Şey Var Köpeğime Verebilir Miyim

mhmttnc
mhmttnc

2027 Puan

eğer saçmaysa af edersiniz:)
dostluk maması adında bir ürün var.bu mama sadece sokak hayvanları için mi yoksa evcil hayvanlara mama olarak kullanılabilir mi?

31 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Benim kedilerim de sokak kedisi ancak sokak kedisi alışık diye de; iyiden ne anlarlar kötü beslenirse de beslensin onlar için fark etmez mantığında olmak da yanlış. Bütçeniz yeterli olmayabilir başım üstündedir. Gerçekten imkanı olmayan çok insan tanıdım ancak kendileriyle konuşunca marketten aldıkları mamanın fiyatını geçmeden 5 er 10 ar kiloluk paketlerle alabilecekleri çok daha besleyici sağlıklı mamalar olduğunu söyledim. Kırmadılar beni denediler ve hepsi şu an teşekkür ederler her görüşmemizde. Kedimin tüyleri ne kadar güzel oldu, ishalimiz geçti, çok daha mutlu, hareketli vs. şeklinde. Hepsi birer can. Birinin öbüründen hiç bir üstünlüğü eksikliği yok benim gözümde. Avrupalı, Amerikalı her çeşit yiyeceğin en güzelini yerken siz nasılsa ortadoğulusunuz diye bütün bir ömür önünüze sadece bulgur pilavı verseler hoşunuza gider mi? Sağlıklı olur musunuz? Bir de böyle düşünün derim ben.

Infernus
Infernus

111806

Bir de sizde hiç şöyle bir duygu olmuyor mu? Şimdiye kadar ne sıkıntılarla, hastalıklarla, açlıkla yaşamaya çalışmışlar; bari bundan sonra imkanım dahilinde en güzel, en kaliteli, en sağlıklı şeyleri yesinler? Gözümün önünden hiç gitmiyor mesela Sinbadın kirece bulanmış, çok hasta ve zar zor yürüyebiliyorken peşimden koşturması bir parça yiyecek verir mi acaba ümidiyle. Veya Çirkin isimli kızımın dondurucu soğukta benim işten çıkışımı beklemesi belki de saatlerce buz tutan zeminin üstünde. Artık patileri o kadar üşüyor ki bir bi patisini kaldırıp altını yalıyor sonra diğerini kaldırıp altını yalıyor ısınsın diye...

Gul36
Gul36

113362

Hanımefendi, bu takıntı değil değer vermektir. Benim kedim de safkan değil. Safkan veya sokak kedisi diye kimse ayırt etmemeli zaten. Ben ona "kedi bu ya", diyerek değil, bir can olarak bakıyorum. Ve ben canıma asla içinde zararlı maddelerin olduğu aşikâr olan şeyler yediremem. Tabii ki de kimse kimseye illa ki gidin pahalı mamalar alın diyemez. Zaten kimse de böyle bir şey demiyor. Sadece pahalı olmasa da daha sağlıklı olan mamalar varken market mamalarını tavsiye etmiyoruz.

ursaminor
ursaminor

116511

Bence ben ben bennn ben ben ben ben bence ben en iyisini ben bilirim çünkü söz konusu ben benim ben ben bennnn beeennnn ben ben ben ben ben


ego boost.


Evet evet en iyisini siz bilirsiniz. Saygılar. Türkçedeki dahi anlamındaki de'yi de zaten bitişik yazmamız gerekir. Neden? Çünkü siz öyle uygun görmüşsünüz. Yeniden saygılar. Bunlar (size göre kediler ve naçizane ekledim: bizler) ne anlar zaten. Haklısınız. Saygılar yeniden. Hiç burada bizimle değerli vaktinizi harcamaya değmez ama ben (afedersiniz) diyeyim. Saygılar demiş miydim? Ne kadar desem az çünkü...

Gul36
Gul36

113362

@Zeynepinpasası Bu takıntılı olmak değildir. Siz kedinizi market mamalarıyla zehirlemeye devam edebilirsiniz. Ama lütfen burada insanlara yanlış bilgi vermeyin. Ben kendime ucuz yiyecek alır, başka masraflarımdan kısar, yine de kedimi en sağlıklı "200 liralık" mamalarla beslerim. :)

Infernus
Infernus

111806

Çok yüksek ücretlerden de bahsetmiyoruz bu arada kaliteli mama derken. Bir ayda 35-40 liralık mama alıyor musunuz market mamalarından? Toplam olarak ayda. Nd mamanın düşük tahıllı çeşidi 10 kiloluk paket fiyatı 260-270 lira şu anda internette en düşük. Skt ise mayıs 2019. Kediniz 1 ayda 1.5 kilo yer bundan ortalama. Aylığı da 35-40 liraya gelir. Bu mu çok pahalı sizce?

Infernus
Infernus

111806

@Zeynepinpasasi kediniz gerçekten 8 kilo mu? öyle bir bilgi girmişsiniz.Yoksa 800 gram veya rastgele bir sayı mı?

Kjw
Kjw

2320

@Zeynepinpasasi Ben 200*300 ne gerekirse veriyorum,bu takıntılı olmak mı sizin için,ben kedimi,kedilerimi seviyorum değer veriyorum,en iyisini almak için uğraşıyorum...Kendimden kısıyorum ama onların,ihtiyaçlarından kısmıyorum...Kedi bu ne verirsen yer demedim hiçbir zaman,nasıl en iyi şekilde bakabilirim diye uğraştım ...Kendim yemediğim kadar çok onlara et alıyorum,yediriyorum,sağlıkları için harcama yapıyorum,hergün önlerine en ucuz mamayı döküp kaçmıyorum.
Marketten mama almayı doğru bulmuyorum ama çok zor durumda kalan kişilerin tercih etmesine birşey diyemem fakat sırf masrafsız olsun diye o mamaları alan kişilerden de hoşlanmıyorum...

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Kedinize market faresi verebilirsiniz ama ev faresi daha makbul bende cozuttum yaa bu sorulardan :))

Gul36
Gul36

113362

O ürünler sokak hayvanları için üretiliyor. Aslında market mamalarını sokaktaki canlara bile vermeye çekiniyorum ben ama hiç yoktan, aç kalmalarından iyidir mantığıyla veriyoruz. Ben yine de marketten almam ama.
Evinizdeki canlarınıza da hiçbir şekilde market maması vermeyin lütfen. İçinde sağlıklı bir şey olmadığı gibi zararlı katkı maddeleri var.

Gul36
Gul36

113362

O da market maması kategorisinde. Yanına bile yaklaşmayın derim. Kedi, köpek fark etmez.

mhmttnc
mhmttnc

2027

teşekkürler

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Ucuz mama ile yavaş yavaş kedinizin organizmasını yıkıyorsunuz;bir şey olup olmuyacağını bilemezsiniz kdi kedidir ister dağda yaşasın ister sokakta et içeren tahıl içermiyen neyle beslerseniz besleyin o markette satılanlar sığır yemi içinde hiç et olmuyan sadece aroması olan bile var hayvan kanıp yiyor siz herşeyi bizden iyi biliyorsanız sormanıza ne gerek var onu çözemedim takıntılı insan isek siz sadece patates ile beslenin başka bir şey yemeyin çünkü etcil değilsiniz ama kedinize et içeren mama alın.İnsan kendi için neler harcıyor gerekligereksiz kediye gelince para yok siz kendinizi düşünür kedinizi düşünmezseniz hasta oluncada masraf çıkarır ödemez nasıl olsa sokak hayvanı diye sokağa salarsınız takıntısız rahat ''huzurlu''.

suegven
suegven

681

@Zeynepinpasası Zeynep, bende kedime çok pahalı mamalar veremiyorum öğrenci olduğum için. Ve marka mama kafasına kesinlikle karşıyım. Mamaların içeriğini okuyarak ucuz yollu ve sağlıklı mamalar verebiliriz kedilerimize. Ama markette satılan mamalara karsıyım kesinlikle şuan için kedim yiyor sıkıntı yok diyebilirsin ama bu ileride ortaya çıkacak hastalıklara temel atabilir. İki kedim var ikiside kısır. Birisi daha önce böbreklerinden rahatsızlık geçirdi. Tamamen benim hatamdan dolayı bilmediğim bir mamayı kullanmıştım ve ucuz. Şimdi ise ömrü boyuncu çok pahalı ve ilaçlı bir mama yemek zorunda. Diğer kedim ondan 1 yaş küçük, ona küçüklüğünden beri bonacibo verdim şuan kısır kediler için olanı kullanıyorum. Çok güzel bir mama istersen sende araştır. Ben kesinlikle öneririm küçük kedimin hiç bir sıkıntısı olmadı.

Kolada bağımlılık yapıyor ama içerisinde bir tane sağlıklı bir şey yok ve bir sürü hastalık davetçisi. Öyle düşünelim whiskası.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5528 Görüntüleme
  • 31 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80151 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR