18 Yaş Altından Küçük Birini Veteriner 1300 Tl İcin Dava Edebilir Mi

elifelf222
elifelf222

181 Puan

merhaba okursaniz çok mutlu olurum ben kedimi kanli idrar için merkezdeki veterinere götürdüm ve sonda taktılar ayrıca 2 iğne yaptılar sonra 2 saatlik yol ile eve geldim bana ilaç yazmışlardı fakat yazdıkları ilaç reçeteli olduğu için alamadım ve bunu bana söylemediler sonra kedimin durumu çok kötüleşmeye başladı titriyordu öleceğini düşündüm daha sonra başka ilaçlar aramaya başladım veterinere uygun olup olmadığını sormuştum fakat çok geç yazmaya başlamışlardı daha sonradan zaten sabah bakiyorlardi mesaja ayrıca birşey yapamayacaklarini söylüyorlardı bu yüzden engelledim ve kedimi burdaki bir veterinerde iğne yaptırdiktan sonra iyileşti aradan 1 ay geçti her yerden arıyorlardu yine engelliyordum eni sonunda ablam açtı telefonu benim imza attığını söylediler ( atmadım) ve 1300 TL'yi vermezsek dava falan açabileceklerini söylediler yaşım 18den küçük sizce dava açabilirlermi

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130467

Borcunuzun oluşması için kedinin iyileşmesine gerek yok, insan için de hayvan için de aynısı geçerli, tedavinin başarılı olmaması borcu ortadan kaldırmaz. Kaldı ki onlar sonda takmışlar, sonda takmasalar tıkanıklık yüzünden kısa süre içinde kedinizin böbrekleri iflas ederdi. 18 yaşından küçük olmanız bir yerlerden hizmet alıp ödemeyebileceğiniz anlamına gelmiyor. Yasalara göre ayırt etme gücüne sahip küçükler haksız fiillerinden sorumludurlar. Bunun yasal yükümlülüğünü bir kenara bırakıp ahlâki açıdan düşünüp borcunuzu ödemelisiniz. Kul hakkına girdiğiniz için de yarın kedinizin başına daha kötü bir şey gelebilir. Uğraşmazlar falan demişler ama kim bilir kaç kişinin borcu vardır onlarda, herkesin borcunu "Aman ne uğraşacağım" deyip bıraksalar nasıl para kazanacaklar? Size dava açamasalar bile velinize karşı açabilirler.

Ahudr
Ahudr

12301

Ödemeni sen yapamiyorsan senin adına ailen yapmalı sonucta herkes bu sekilde islem yaptirip ödeme yapmazsa olur mu.O yuzden bazı veterinerler para almadan islem yapmiyor ve bir cok can hayatından oluyor.Yargı yolu açıktır tabiki sen veremiyorsan bile ailenden alınır parası o yuzden biran evvel hakkı olan ödemeyi yapmanız icab eder olması gereken de budur.

aliseyran
aliseyran

1196

Öncelikle ödemen gereken tutar ile ilamsız icra takibi başlatırlar ardından bu takibe itiraz edersen itiraz durur, fakat bu sefer avukat haksız itirazdan hukuk davası açar. Eninde sonunda senin haksız olduğun ortaya çıkarsa, avukat vekalet ücreti, dosya ücretleri ve olan borcun miktarını ödemek zorunda kalırsın hakimin insafına kalacak şekilde de %20 faiz uygulayabilirler.

Ketonmanya
Ketonmanya

114861

Merhabalar.


Dava meselesini bilemem, muhtemelen etmezler de. Ama 18 yaşından küçük birinin doğru ya da yanlış aldığı bir hizmetin parasını kaçırmak için bu kadar hinlik düşünmesi, o kişinin yetişkinliği için umutsuzluk verdi bana açıkçası. Eğer hekim hatalı bir tedavi uyguladıysa tabii ki de bunun savunabileceğim hiçbir yanı yok. Ancak bir hekimin görevi de sürekli mesajlaşmak değil. Çok acil durumlarda ararsınız, ulaşırsınız. Ayrıca 7/24 hizmet verdiklerini belirtmeyen hekimlere de gece ulaşamamanız çok normal. Şöyle düşünün, belki de gittiğiniz diğer klinikte kedinizin tek iğneyle iyileşmiş olmasının sebebi, ilk gittiğiniz hekimin ilk müdahalesidir.


Herkes işini %100 doğru yapmıyor, biz de işini %100 doğru yapmayan herkesten para kaçırsaydık hesabımızın ay başlarındaki ve ay sonlarındaki bakiyesi arasında çok az fark olurdu.


Bu arada ben olsam sizi dava etmezdim. Onca avukat parasıyla falan uğraşmazdım. Ancak veteriner hekimlerin arasında çok kuvvetli bir ağ olduğunu biliyorum. Kimlik bilgilerinizi tüm civar kliniklerle paylaşıp kara listeye aldırırdım sizi, ücreti peşin almadan kedinize hiçbir işlem yapmamaları konusunda kendilerini uyarırdım. Alınmaca gücenmece yok.


Bol patili günler dilerim.

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13331

Yani bu rakam için uğraşacaklarını düşünmüyorum ancak sizde ödeme yapmamışsınız anladığım kadarıyla

dxanny
dxanny

1164

Ben olsam uğraşmazdım

Her ne kadar veterinerlerden haz etmesemde ödemen lazım doktora gittiğimizde de aynı sey oluyor tedavi sonuç vermese de mecbur parasını ödüyoruz :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 339 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR