Kedi Kuru Mama Önerisi

aleynacamgoz
aleynacamgoz

5174 Puan

Arkadaşlar şuan kedim 3 aylık Advance markasının Tavuklu Pirinçli yavru kedi mamasını kullanıyorum veterinerimin önerisiyle aldım, şimdi mama bitmek üzere burda okuduklarıma göre Pro Plan, Pro Choice yada N&D markasının bi yavru kedi mamasını almayı düşünüyorum genelde bunlar çok övülmüş çünkü; seçeneklerim arasında N&D tavuklu narlı, Pro Plan tavuklu pirinçli ve Pro Choice Kuzulu mamalar var. Hangisini önerirsiniz fiyatlarını bilerek soruyorum siz sadece deneyiminize göre önerebilirsiniz:) Bu arada son olarak kedim tavuk hastası ama tavuklu mamaların yazın mantar yapabileceğini duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama o yüzden kuzulu da düşünüyorum ama tavuktan kuzuya geçtiğimde kedim yer mi hiç bilemiyorum sizce tavuktan mı devam edeyim yoksa değiştireyim mi?

18 CEVAP

zekiSahbaz
zekiSahbaz

492

ölecekleri gibi bir düşüncem yok zaten. boyutları çiğnemeleri açısından sıkıntılı. diş etlerine zarar verebilir. ayrıca yavru mamalarının besleyici değerleri yüksek oluyor. daha az miktarla daha yoğun besleniyor bebekler. bu yüzden zaten gebe ve laktasyonda olan kedilere de yavru maması önerilir.

cakil_18
cakil_18

1979

Aynen öyle zaten yavru maması dururken neden bebeklere yetişkin maması veriyoruz anlamadım, besleyicilik olarak yavru mamaları daha yüksek ve çiğnerken yavru mamalarında bile zorlanıyorlar küçükken :)

pongul
pongul

113342

petcurean go sensitivity shine all life stages eger boyut mevzu ise

aleyn
aleyn

113859

tavuk gelişim döneminde kediler için çok faydalı oldugundan genelde yavru mamalar tavuklu diğer yandan tavuk hassasiyeti olabildiğinden özellikle biraz da endişe vriyor ama bu yazdıgınız mamalar arasında en iyisi kesinlikle nd. kuzulu olan prochoice ye oranla çok çok iyi. nd alıp kedinizi de sürekli gözlemlemenizi öneririm belli bölgelere yoğunlaşmış kaşıntıları olacak mı deri tüy döküntüleri var mı? ztaen her ne mama verirsek verelim kedideki etkilerini mutlaka gözlemlemek gerek böylelikle olumsuz bi durumu erken farkedip önlem alabiliriz.


alternatif olarak ise petcurean go (tüm yaşlar için) ve now fresh kitten mamalara bakabilirsiniz..

senasever
senasever

510

Ben proplandan sonra nd ye geçmiştim ve tüylerinde yumuşama ve parlama olmuştu. Dökülme yapmasına üzüldüm.

nd balıklı verelim tamam da yavrusu yok ki balıklının. 3 aylık bebeğe yetişkin maması mı verelim?

septikbaykus
septikbaykus

17255

Valla benim 3 aylıklar yavru mamasını bırakıp yetişkin mamasına halleniyo. Ölmüyolar merak etmeyin sadece boyutla ilgili sıkıntı var

senasever
senasever

510

Fiyatlarını bildiginizi belirtmişsiniz. Eger fiyatı göz ardı edersek en iyi nd. Ama kuzulu seçeceğim yavru olanı yok diye biliyorum. 1 yaşına kadar nd tavuk narlı kullanıp sonra kuzuluya geçebilirsiniz

senasever
senasever

510

Kuzulu seçeneğin olacaktı. Keşke düzenleme yapabilsek şu mesajlarda

aysegunerr
aysegunerr

114944

Pro Plan iyi bir mama değil. Prochoice nın her çeşitini kullandım. Kötü bir mama değil fakat çok tuvalet yaptırıyor. Kuzulusu da tuvaletlerini felaket kokutuyor.

cakil_18
cakil_18

1979

Bence de en pahalı mama en iyisi demek değil, her kedinin sevdiği ve sağlığına iyi gelen mama farklı olabilir gözlemleyerek bulabiliriz diye düşünüyorum. Mesela N&D'ye yeni başladık iyi bir mama olduğu kesin ama tüyleri dökülmeye başladı tabi mamadan mı bilmiyorum. Sürekli övülen mamaların ishal kusma yaptığını duyuyorum genelde çevremden, bizde bir kere bile olmadı çok şükür. Bence kediniz hangisini severek yiyorsa ve sağlığına iyi geldiğini görüyorsanız onu tercih etmelisiniz.

pongul
pongul

113342

n&d

pongul
pongul

113342

nd nin balikli olanlarindan verin. maceraya gerek yok riske atmaya degmez. memnun kalacaksiniz.

pongul
pongul

113342

sever. hem su da var yaz mevsiminde tavuklu yemesin cocuk.

cakil_18
cakil_18

1979

N&D kitten olarak sadece tavuklu var zaten, 3 aylık zorlanabilir yetişkin maması yerken.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1347 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR