Kedim Sistit? Mama Onerileriniz?

Penthe
Penthe

3950 Puan

2 yasinda scotish kedim var ultrasonla muayene sonucu doktor sistit baslangici var dedi ve antibiyotik tedavisi verdi.
Nd mama kullaniyorum yavrulugundan beri. protein orani yuksek oldugu icin pek uygun olmadigini soyledi. Virbaci sordum iyi dedi. Be dusunuyorsunuz?

18 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

veterinerinize bir daha gittiğinizde proteinle sistisin ne alâkası olduğunu detaylıca anlatmasını rica eder misiniz, bakalım ne diyecek. biz de n&d kullanıyoruz, bizde de kristalleşme var, veterinere gittik, veterinerin söylediği şey şu, maması iyi ama bazı kedilerde yatkınlık oluyor, ayrıca az su tüketimi tetikliyor, bu uzun süre tetikleyen kedilerde çiğ beslemeyi öneriyorum dedi. su tüketimini arttırmaya çalışın, ben şu anda c vitaminini suya karıştırıp şırıngayla içiriyorum, bi tane su çeşmesi aldım. suyuna buz atabilirsiniz, mümkünse evin her köşesinde su kabı veya su çeşmesi olsun. ve en önemlisi, fırsatınız varsa çiğ beslemeye geçin yoksa da bol bol kaliteli yaş mama ve ev yapımı mama verin. şu anda proplan üriner mama kullanıyoruz ama bunlar sadece destekleyici ürünler, bilginiz olsun.

Kubragulll
Kubragulll

978

İdrar yolu hastalıkları için dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var.


Birincisi su tüketimi kediler günlük olarak sahip oldukları kilo başına 50ml su tüketmelidir yani 4 kiloluk bir kedi günlük 200ml su tüketmelidir fazlasını da tüketebilir ama azını tüketmemelidir. Tüketmiyorsa yaş mamasına ödül mamasına su ekleyebilir çok yere su kabı koyabilir ilgisini çekecekse su şelalesi alınabilir.


İkincisi kuru mamadaki magnezyum kalsiyum ve fosfor oranlarının düşük olması. ( Tuza dönüşüp idrar yolunda tıkanma yapmamaları için) Ve sodyum içeren sodyum oranı yüksek olan bir kuru mama da tercih edilebilir çünkü sodyum kedilerin su içmesini sağlıyor.


Ve bazen tahıllı mamalarda idrar yolunda sorun yaratabilmektedir.


Üçüncüsü ise C vitanmini ve kızılcık bu ikisi de bir nevi kediler için idrar söktürücü. Kuru mamada da olabilir ki bence olmalı ama ek takviye olarakta verilebilir tablet vs var.


Ve bir diğer şey ise hareket. Oyun oynatmak egzersiz yapmasını sağlamakta önemli.


Son olarak kullanılan mamanın üstünde yazan kedinizin kilosuna uygun olarak görülen grama göre mama vermeniz. gereken ölçüye uymak. Fazlasını yemesi de malesef sağlığını bozan bir durum.


Ben çok araştırarak brit care kısırlaştırılmış ördek ve hindili kilo kontrolü mamasını aldım hem magnezyum kalsiyum fosfor oranı düşüktü hem sodyum oranı c vitamini ve kızılcık oranı iyiydi hem de içinde protein değil gerçek et olması ve tahılsız olması içeriği hoşuma gitmişti. şuan için memnunum benim kedime iyi geldi tadını da sevdi (brit care üriner sistem için olan maması da var) Ama mama olayı deneme yanılma yoluyla bulunabilir çünkü her kediye her mama iyi gelmeyebiliyor her kedi her mamayı sevmiyor. Deneme yaparken de kaliteli mamaları deneyin mutlaka siz de kedinize iyi gelen doğru mamayı bulacaksınız

BusraO
BusraO

1674

Yazılanlara ek olarak çeşme suyu vermemenizi soyleyebilirim , kedim sürekli oluyordu , artık kafayı yemek üzereydim. Veterinerimiz çeşmeden içmiyor değil mi dediginde şoka girdim böyle basit birşeyi atlamistim. O günden beri asla çeşme suyu vermiyorum bir daha tekrarlamadi

Penthe
Penthe

3950

Tahilli mama ve cesme suyu asla vermedim. Her odada suyu var gunde 2 defa degistiriyorum ama selalesi yok alacagim. Gunde ort 20 30 dk oynatmaya calisiyorum ama onun haricinde kendisi cok hareketsiz ben oynatmazsam kendi asla oynamiyor.
C vit hic denemedim ona bakablrm.
Virbac hakkinda dusuncesi olan var mi? Domuz icerikli oldugu icin pek kullanmak istemiyorm.

Penthe
Penthe

3950

Veterinerlere pek guvenmiyorum o yuzden buraya soruyorum.
1 hafta antibiyotik tedavisi verdi o da mi yanlis?
Tesekkur ederim diger yorumlar icin

Sokak kedisi sarman,yavruluktan yeni çıkmış sistit oldu , kan işedi veterinerlik fak. sine götürdüm onlar 3 mama önerdi .
Ürnary mama: Royal canin S/O ,Advanced ürinary,Hills c/d
Birde ek mecbur değilsiniz alırsanız iyi olur dediği”Vetexpert ürinovet kapsül “ 15-20 gün günde bir kapsül dedi bunu ağzına sıkıyordum minik miktar yaş mamayada karıştırıp verilebilir(vet le karşılaştığımızda bir ay kullandırdı)
Ben royal canin bulamadım o an hills aldım sonra royal canin S/O ile 2 ay devam ettim dr öyle dedi

teo33
teo33

2528

Nd kullandıktan sonra benimkinde de aynı sorun hemen çıktı... Yani sizin kedinize ağır geliyor.


Antibiyotik rutin uygulama... Enfeksiyonun bitmesi için yegane tedavi.


Sakın Nd kullanmayın. Tedavi bittikten sonra da tavsiyem: Hills ya da Royal Canin mamalarıdır.


Su içmesine özen gösterin. Su şelalesi (pınarı) alabilirsiniz.

Penthe
Penthe

3950

Bir de uriner mamasini ne kadar sure kullanmam gerekiyor? Veteriner mamaya dair hicbiisi soylemedi sadece nd nin bu cinsler icin agir oldugunu soyledi

Ahudr
Ahudr

12322

Demekki çesme suyuyla da alakali degilmis penthe hic musluk suyu vermemiş

Ahudr
Ahudr

12322

Uriner mamayi genelde takipte kalarak kullanmaniz gerekir yine en az 5 6 ay kullanilmasi gerekir sonra kontrolleri yapilmali duruma gore devam yada tamam demeli veteriner

Cyucel
Cyucel

11

Virbac içeriği en iyi mamalardan ..çok kaliteli..ben alerji için olan kullandım tüyleri harika oldu..şimdi kısırlaştırılmış olanı alıyorum..Ama oldukça pahalı tabii

Magnetar
Magnetar

555

Yaş mama yedireceksiniz. Nokta.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Veterinere katılıyorum. Derin bir araştırma sonucunda Nd mama yiyen kedilerin dünya genelinde hastalandığı yüksek proteininden dolayı bu proteinin hayvanlara uzun vadede iyi gelmediği ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açtığını görmüştüm ve bu konu da bunlardan biri olmuş. Ben kedilere ortalama içerik mama verilmesi ve desteklerle kediye bakılması taraftarıyım. Size söylenildiği gbi virbac ve proplan mama önerebilirim ben proplan kullanıyorum. Virbac ekonomik olarak pahalı bir mama hem de taze bulmak çok zor. Taze olmadıktan sonra mama ne aldığınızın önemi yok kediye yaramıyor.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9155

Tazelikten kastım şu, skt si uzun mama. Ve 3 kg kapalı orjinal paketinde almalısınız en fazla. 10 kg mama almayın yarısında bayatlıyor. Proplan deneyin madem

Penthe
Penthe

3950

3 kiloyu birakin 1.5 aliyordum hep
Tazeligi gitmesin diye

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 387 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.410 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR