Dışkıda Geçmeyen Kan

EsinCat
EsinCat

553 Puan

3 kedim var, birinin dışkısı sürekli problemli. Devamlı tekrarlayan bir kan problemi var. Yaklaşık 3-4 ay önce uzun süreli ishal ve dışkıda kan sorunu yaşadık yine kendi veterinerimiz hariç biri tam donanımlı olmak üzere 2 farklı güvenilir veterinere daha götürdüm ne olur ne olmaz diye, kan tahlili röntgen dışkı tahlili ultrason hepsine bakıldı ciddi hiçbir şey çıkmadı ve cinsinden de kaynaklı bağırsaklarının çok hassas olduğu, alerjik olduğu söylendi. Takviyeler ve ciddi bir sabırla bir şekilde geçirdik. Şimdi birkaç haftadır yine tekrarladı, bugün yine içimiz rahat olsun diye röntgen çektirdik görünen hiçbir terslik yok. N&d düşük tahıllı tavuklu narlı kısır kedi maması kullanıyoruz, yediği içtiği herşeye ekstra dikkat ediyorum ama bir türlü kesin ve kalıcı bir çözüm bulamadım kafayı yemek üzereyim bilgisi fikri olan paylaşırsa çok memnun olurum

18 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11728

eğer mama kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız, gastro mama denemelisiniz ama bence mama kaynaklı değildir. sadece yaş mama verdiğinizde de oluyor mu kan ?
sıvı ve yaş mamayla beslemeyi denediniz mi?


bağırsakta yabancı cisim olabilir. röntgende gözükmeyen bir şey olabilir..
ibd olabilir ki yüksek ihtimal. Kanda gözükmeyebiliyor.
anal keselerde problem olabilir


maalesef ultrasonu herkes çekiyor ama ultrasonu okumak bambaşka bir şey.

EsinCat
EsinCat

553

Yaş mamayı biraz fazla verdiğimde hemen ishal oluyor. Kontrole gittiğimiz veterinerlerden biri ibd olduğunu düşündüğü için kortizon vermişti geçen sefer ama ben korktum açıkçası kullanmak istemedim.. ultrasonu bahsettiğim tam donanımlı klinikte çektirdik ibd diyen de onlardı zaten, kendi veterinerimize ve görüş aldığım diğer veterinere de gösterdim bu arada ultrasonu. Bu ibd oldukça karmaşık bir hastalık tekrarlayabildiğini de biliyorum.. tavsiye edebileceğiniz bir çözüm var mıdır

EsinCat
EsinCat

553

Mesela dün akşam probiyotik verebilmek için 2 tatlı kaşığı kadar yaş mama vermiştim şu an ishal değil ama dışkı oldukça yumuşamış ve kan neredeyse hiç yok..

EsinCat
EsinCat

553

Saydıklarınızın hepsini kortizon dışında geçen sefer biz de yaptık, o zaman ishal de vardı kan geçse de ishal devam etmişti 3 ay kadar sürdü ve birden geçti. Şimdi malesef tekrarladı veteriner kortizonun daha etkili olduğunu zaten söylemişti ama dediğim gibi yan etkilerinden korktuğum için ben kullanmadım hala kullanmak istemiyorum.. Veteriner dün yine röntgende herhangi bir sıkıntı görmeyince tahılsız mamanın işe yarayabileceğini özellikle mısırın alerji yapabileceğini denememi söyledi, sürekli ilaç antibiyotik kullanma taraftarı da değilim bir noktadan sonra kedilere ağır geldiğini düşünüyorum bilemiyorum insan ne yapacağını şaşırıyor böyle durumlarda..

EsinCat
EsinCat

553

Nd ile alakalı böyle bir şeyi sizden duyuyorum ilk defa iyi olduğunu düşündüğüm için uzun süredir onunla devam ediyoruz çok araştırmıştım kullanmaya başlamadan önce. Önerebileceğiniz kedimin durumuna iyi gelebilecek ve diğer 2 kedim için de kullanabileceğim mamaları yazarsanız çok memnun olurum bir araştırırım ben de

Mini2019
Mini2019

11728

Bazı yan etkiler, verilen ilaç asıl hastalığı bitirecekse göze alınır. Kortizon öcü değil. Uzun vadede tehlikeli sonuçları var ama kısa vadede hayat kurtarıcıdır… ben riski alıyorum.

EsinCat
EsinCat

553

Size herhangi eleştirel bir şey demeye çalışmadım yanlış anlaşılma olmasın lütfen siz kullanmışsınız ve ne mutlu ki iyi gelmiş umarım tekrarını asla yaşamazsınız, ben kendim korktuğum için kullanmaktan çekindiğimi ve önceliği mama değişimi gibi faydası olmasını umduğum daha basit yollara verdiğimi anlatmak istedim sadece, yoksa tek çözüm o kaldığında tabiki kullanırım. Bir de bizde ilk doz gittiğimiz gün klinikte verilmişti, o gün akşam kedim halsizleşti gözlerinde alerjik bir akıntı başladı sanırım bağışıklığın baskılanması ile alakalıydı uzun süre de onu geçirmek için uğraştık ben o yüzden korktum ve devam edemedim..

Mini2019
Mini2019

11728

Tepkisel bir cevap değildi benimki. geçmiş olsun

EsinCat
EsinCat

553

Bu arada dışkıda kan haricinde başka hiçbir sıkıntısı yok ishal kusma halsizlik iştahsızlık vb hiçbir şey yok keyfi iştahı enerjisi gayet yerinde, kullandığımız nd mamadaki düşük tahıl mı alerji yapıyor diye düşünmeye başladım nd nin tahılsız mamasına mı geçsem diyorum ama o da yüksek protein sebebiyle dokunur mu bilmiyorum.. diğer kedilerim de aynı mamadan yiyor onlarda herşey normal, hepsine kullanabileceğim bu alerjik kan problemimize çözüm olabilecek farklı marka mama önerilerine de açığım 🙏🏻

Mini2019
Mini2019

11728

açıkçası teşhisi bilmeden fikir yürütmek pek sağlıklı değil...
benimkinin ibd mide çıkışı, bağırsak başlangıcındaydı. Tanısı tesadüfi oldu ve tedavisi çok uzun sürdü.
yaptıklarımın hepsi veteriner kontrolündeydi..
1 hafta her gün damar yolundan antibiyotik aldı..
akabinde peş peşe 14 gün ağızdan antibiyotik verdim.
aynı anda depo kortizon ve ağızdan yüksek doz kortizonu düşüre düşüre verdim.
gastro mama ve pro-prebiyotik (vetiq, fortiflora, viyo ) kullandım.
sanırım 6 ay civarı hep puding kıvamındaydı dışkı.. bizde ince bağırsakta olduğundan kan yoktu dışkıda. sizinki ibd'yse sanırım kolondadır..


gerçekten bu hastalıkla uğraşmış bir veterinerle çalışmak lazım. bizimki tekrar etmedi ama %90 oranlarında tekrarlarmış...

honeypie1
honeypie1

471

Farmina N&D mamasını kullanan insanlardan bu tür şikayetler var hep avrupa ve amerikada. Mamayı değiştirin bence.
Düşük tahıllılar iyi gibi görünse de başta devamlı kullanımda böyle rahatsızlıklara sebebiyet veriyor. Lütfen mamayı değiştirin.

honeypie1
honeypie1

471

Mama konusunda “Kedinizin yediği mama iyidir” diye bir laf kullanılır.
Bazen en iyisini tercih ettiğinizi düşündüğünüz ürünler kedilere iyi gelmeyebiliyor. Düşük tahıllı diyeti her kedinin sindirim ve boşaltım sistemi kaldıramıyor maalesef. Belki bununla alakalı bir durumdur sıkıntınız.

honeypie1
honeypie1

471

Benim de geçmeyi düşündüğüm bir mamaydı fakat bazı testlerde eksiklikler olduğu için vazgeçtim.
WSAVA kurallarına uymuyor. Düzenli besleme ve sindirilebilirlik testleri yapmıyorlar. Formülleri uzmanlar tarafından araştırılmamış. Bu yüzden bu kuralları karşılayan mamaları tercih etmeye karar verdim. Royal Canin, Purina, Hills benim baktıklarımdı. Royal Canin kısır mamasında karar kıldım. Bunun yanında yaş mamasını yine bu markalar arasında dönüşümlü veriyorum. Farklı proteinler de alması açısından.

honeypie1
honeypie1

471

İkinci bir veteriner görüşü de almanızı öneririm kendi veterinerinizden başka. Umarım kedinizin durumunda gelişme olur. Çok üzüldüm okuyunca.

EsinCat
EsinCat

553

Royal canin ve proplan benim de merak ettiğim mamalar ama bir türlü emin olamıyorum ne kadar süredir kullanıyorsunuz memnun musunuz? Veteriner konusunda da dediğim gibi kendi veterinerimize de çok güveniyorum normalde ama 2 farklı veteriner ile daha görüştük geçen sefer, hepsi bağırsak hassasiyetinden dolayı yangı oluştuğunu kanın da bu yüzden olduğunu söyledi, beyaz kedilerin ekstra hassas ve alerjik olmasının da etkisi varmış , geçiyor bir süre sonra tekrar başlıyor mama değiştirmeyi deneyeceğim bir de mecburen..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 85.210 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR