Çiftlikten Köpek Almak

cyhnsyn
cyhnsyn

188 Puan

baktığım her yerde ırk garantili vs. yazıyor ırk garantili olması sözde bir şey mi belgelerle kanıtlanabilir mi bana gönderilen belgelerin doğruluğunu nasıl anlayabilirim ileride yarışmaya katılmak istiyorsam ne yapmam gerek

4 CEVAP

didemkaranfil
didemkaranfil

2660

bence en önemlisi----- Saglıklı mı? genetik bir rahatsızlığı var mı?
Çiftliğin durumuna bakın,Hijyenik koşulların uygun olup, olmadığını kontrol edebilirsiniz.üretim izin belgesini sorun, kalça röntgenlerini sorun (üretim izni için bu gerekli)sonra ileride sorun yaşayabilirsiniz ve en önemlisi anne babanın çiftleşme bilgilerini sorun, size başka baba ve anne gösterip bu yavru onların diyebilirler tanıdık bir veteriner ile gitmenizi tavsiye ederim Seceresini mutlaka isteyin ve anne ve babanın seceresini de görmek istediğinizi söyleyin,bunları göstermek zorundalar göstermezlerse oradan uzaklaşın.
yavru köpek alacağınız zaman, mutlaka, tarım bakanlığından ruhsatlı ve bilinçli (sadece ruhsatlı olması yeterli değil, mutlaka bilinçli üretim yapan yerler olmalı) üretim yapan yerlerden, anne altından, anne ile yeterince vakit geçirdiğinden emin olarak alın. Tarım İl Müdürlüğüne kaydı olup olmadığını sorabilirsiniz.
8 haftalıktan daha küçük bir yavruyu satmaya çalışıyorlarsa, orada bir problem vardır, çünkü bilinçli üreticiler anne ile yavruların mutlaka en az 8 haftaya kadar aynı ortamda beraber yaşamaları gerektiğini bilir. Anne, yavruları bir çok konuda eğitir ve sosyalleşmenin ilk günleri, bu değerli zamanlardır.
Eğer yarışmalara girecek ve bu işi profesyonel olarak yapacaksanız saf kanlığının belgelerle kanıtlanmış olması , yani bir soyağacına sahip olması gerekir. Bu belgenin adı seceredir.Bu belgeye sahip köpekleri bulmak hem zor hem pahalıdır.Eğer sadece ırk standartları düzgün olsun istiyorsanız köpeği alırken anne ve babasını görmeniz yeterlidir.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Çok fazla hayvanın yaşadığı yerlerde bulaşıcı hastalık riski olması muhtemeldir kan tesleri lazım köpekleri tanımıyorum çok ama kedilerde corona felv(kedi aitsi) fib en büyük sorunlardan üreten hayvanın o hastalığı taşıdığını bilmiyor çifleşince çşifleştiği hayvana yavrularada geçiyor zamanla netice o yavrularda taşıyıcı olarak evlere gidip çifleştirince bu zincir kırılmıyor bir türlü bizdeki veterinerlerin tutumuda etkili bu konuda bir şey sorsan önemli değil gibilerden yaklaşıyorlar ancak teşhis koyamayınca direk bu hastalıklar ile hayvanı yaftalıyorlar adeta anlıcağınız cehalet diz boyu ben sizden yana olsam köpeklerde öldürücü olan bulaşıcı hastalıkların testini isterdim sonradan farketseniz sizde hasta oldu derler o çifliklerin veterinerleri sanki sizemi çalışıyor ki tabiki onlardan yana hareket ederler devlet zaten başıboş bırakıyor bu tür şeylerin takibi doğrudürüst yok veterinere sağlam çıkan hayvan kısırlaştırma operasyonunda dahi bu hastalıkları kapabiliyor ...artık gerisini siz düşünün.

ccamurr
ccamurr

4208

Malesef soruna söyleyebileceğim bir cevabım yok ama barınaktan alcağın köpeğine dikkat et yavru alcaksan distemper(gençlik) ve de parvo(kanlı ishal olmamasına dikkat et sor soruştur incele kaldıkları yerleri karma aşısını yaptır mutlaka

ccamurr
ccamurr

4208

Ve evde başka bir köpeğin varsa dikkat et senin köpeğin kanlı ishal vs hastası olmayabilir ama taşıyıcısı olabilir başka hayvanlara dışkı salya gibi şeylerle bulaştırabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1764 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR