Başlıkta da belirttiğim gibi,2.5 aylık yavru kedim 1 yaşındaki kısır kedimin mamasını yiyor.Vitaminlerle destek verebiliriz onda çok sıkıntı yok sanırım.Büyük kedim de gidip yavrunun mamasını yiyor.Kısır olduğu için bi sorun çıkacağından korkuyorum yavru kedi maması yediği için.Vakitli koyuyorum artık mamaları.Büyük kedi mamasını yalayıp yutuyor küçüğe dadanıp mamasını alıuyor elinden.Bahsettigim mamalar da Matisse Kitten ve Matisse Kısırlaştırılmış Somonlu kuru mamalar.Ne yapabilirim başka?Büyük kedim için bi sorun teşkil eder mi çok fazla,kısır olduğundan dolayı
Kitten mamalar yavrular oldukça hareketli olduğu ve büyümelerine destek olması açısından daha çok yağ içerir bununla birlikte daha çok vitamin ve kalsiyum vs. Kısır kediniz de yavruya nazaran hareketsiz olduğu için daha çok kilo alabilir. Tam tersi durumda da Kısır mamalar indirgenmiş içeriktedir yani yavrunuzun gelişimi için ona özel mamalar kadar besleyici ve yararlı değildir. Birinde amaç daha çok kilo aldırmak büyümesini gelişmesini sağlamak diğerinde amaç kilo almasını böbrek sorunlarını vs engellemek. Birisinde amaç az mamayla daha çok tok tutmak diğerinde amaç daha çok yemesini sağlamak.
Bunları okurken bile aralarındaki tezatı anladığınızı düşünüyorum. İmkanınız varsa ayrı besleme yapın. Ayrıca yavru kediniz 1 yaşına gelene kadar kabında sürekli mama bulundurun ve yemesini teşvik edin. Kısır kedinizi de öğünlü besleyin kilosuna uygun günlük gramajlarla.
Selamlar,
"Kedilerimin birbirlerinin mamasından yemesini nasıl önlerim?" ya da "Köpeğim kedimin mamasını yiyor ne yapacağım?" gibi sorular kliniklerde bize sıklıkla gelen bir soru. Eğer hayvanlarınız sizin durumunuzda olduğu gibi farklı diyetler ile beslenmek zorundaysa bunun bazı çözümleri var ancak her zaman pek pratik çözümler olmuyor bunlar. Ancak diyetleri ayırmak hayvanlarınızın sağlığı için önemlidir. Çünkü yavru kedinin vücut gelişimi için yavru maması yemesi gerekir. Yetişkin kediniz de yavru kedinizin mamasını tüketirse kilo almaya ve yağlanmaya başlayacaktır. Çözüm olarak farklı odalarda ve farklı mama kaplarında aynı besleme zamanlarında beslemeyi önerebiliriz. Ancak bu yöntem de bazen hasta sahiplerini çok tatmin etmiyor çünkü uğraştırıcı ve yorucu.
Buna ek olarak ülkemize yeni gelmiş bazı mikroçip okuyuculu ve kapaklı mama kapları mevcut. Bu mama kaplarında mikroçip okuyucu ve bir kapak bulunuyor. Kedinizin ensesindeki mikroçipi bu elektronik mama kabına kaydettiriyorsunuz. Kediniz mama kabına yaklaştığında mama kabı kayıtlı mikroçipi fark edip mama kabının kapağını açıyor. Diğer kedinizin mikroçipi kayıtlı olmadığı için mama kabının kapağı o yaklaştığında açılmıyor. Güzel bir çözüm gibi geldi bana. Birkaç hasta yakınına önerdim ve alıp denediler. Genel olarak iyi yorumlar yaptılar. Türkiye'de şu an sanırım Closer Pets markasının MiBowl isimli mama kabı var piyasada. Başka da baktım ama bulamadım. Dilerseniz böyle bir makine alarak da bu sorunu çözebilirsiniz.
Aktarabileceklerim bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
GÜNCEL
GÜNCEL
Ayrı odalarda vermeye karar verdim mamalarını,başka türlü çözülmeyecek çünkü içim de rahat etmiyor.Açıkladığınız için çok teşekkür ederim:)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor