Cat’s Best Ökoplus Doğal Kedi Kumu

felishuman
felishuman

10828 Puan

Merhabalar. Bir süredir kum arayışındayım ve en son karşıma bu kum çıktı. Ürün tanıtımıda yazanlara göre normal kumlarda aylık 21 kg kullanmak gerekirken bu kumdan 2.1 kg kullanmak yeterli oluyormuş. %100 doğal olması ve çevreye hiçbir zararı olmaması hoşuma gitti. Köknar ve ladin ağacından elde edildiği yazıyor. Çam peleti tarzı bir şey midir? Kullanan arkadaşlar yorumlarını yazarsa sevinirim.


20 CEVAP

gelincik-219
gelincik-219

1854

eğer gerçekse evde bir kum stoğu oluşturucam

Semra-a
Semra-a

497

ayda 2.1 kg kısmı gerçek mi? ben 10 lt kumu 2 hafta kullanıyorum???

Semra-a
Semra-a

497

merakla :))

aleyn
aleyn

113859

bu ürünü kullanmadım ama bi ara araştırmıştım o zamanlar kullanıcı yorumlarından hatırladığım normal bentonit kuma alışan kedilerin buna alışmakta zorluk çektiğiydi hatta bazılarının kullanmayı reddedip dışarıya yaptıgıydı. o yuzden stok yapmadan önce mutlaka denemenizi öneririm.

Gul36
Gul36

113362

Ah, ben de buna benzer bir soru açmayı düşünüyordum, iyi oldu bu konu. :)


Biz Cats Best Universal çilek kokulu kullanıyoruz. Taneleri Ökoplus 'tan daha büyük; küçük boyuttaki düdük makarnalar kadar diyebilirim. Bentonit, silika, tekrar bentonit derken en sonunda sizin gibi düşünerek, çevreye ve kedilere zararlı olmaması açısından bu markayı seçmiştim. Ancak ben tanelerinin Ökoplus gibi küçük ve topaklanma özellikli olduğunu sanmıştım ama büyük taneliymiş meğer. Aslında gayet memnunum, tek şikayetim o kocaman tanelerin çoğunun 1 hafta kadar bir süre içinde ezilip nemli talaş gibi olması. Böyle olunca kum kabının etrafı biraz pisleniyor tabii. Ama patilerine yapışıp eve dağılmıyor. Yabancı kaynaklarda Ökoplus'ın yok sattığı yazılmış, ben de onu bir denemek istiyorum. Kullanan varsa deneyimlerini duymak isterim.

felishuman
felishuman

10828

@Gul36 teşekkür ederimm:)


@dollfacepersian Evet, maalesef zararlıymış. Kediler patilerine yapışan kumları temizlemek için yalandıklarında ve kumları yuttuklarında zararlı oluyormuş. Bunun yanında bentonitlerin çevre kirliliği yaptığı da söyleniyor. Okuduğum kaynaklarda bu şekilde yazıyordu.

Heiter
Heiter

115202

Biz pelet kullandık. Bu ürün normal çam peletten farklı sanırım. Yani taneleri silindir şeklinde değil. Diğer peletlerden daha ufak. | Avantajları: Çevre dostu, kedinizin sağlığına zararı yok, çok hoş bir çam kokusu var. Üzerinde "flushable (tuvalete atılabilir) yazan modellerde kedi dışkısını tuvalete atıp sifonu çekebiliyorsunuz. Bentonitte giderler tıkanıyor, sakın yapmayın. | Dezavantajları: Kuma alışkın kedinin, peletin yapısına alışmakta zorlanması ve hatta alışamaması. Temizliği kuma göre daha zor çünkü ıslanan pelet talaş haline dönüyor. Bu ürün için özel kürekler varmış fakat denemedim. Diğer sıkıntısı da, fiyatı. Daha az tüketildiği yazılmış fakat talaş ağırlık olarak kumdan zaten hafif. Mesele ağırlığı değil burada. Islanan peletler talaş haline geliyor. Eğer birden fazla kediniz varsa ürünün çabuk bittiğini fark edeceksiniz (en azından bizde öyle oldu). Bu arada, biz yetişkin kedilerimizi alıştıramadık malesef. Altı yavrumuz oldu, onlara tuvalet eğitimi verirken çam peletle başladık çünkü ilk başlarda kumu yemeye çalıştılar. Onlar hiç yadırgamadı. Kumu yememeyi öğrenince de bentonite geçtik, hiç sıkıntı olmadı. | Son olarak; maddi anlamda gücünüz varsa, bahsettiğim kürek pratikse ve kedinizin alışacağını gözlemlediyseniz tavsiye ederim.

felishuman
felishuman

10828

Üretici firma o şekilde yazmış:) Ben de şaşırdım. Kullanan olsa da bizi bilgilendirse:)

felishuman
felishuman

10828

Ben biraz daha araştırdım, ürün ithal. Türkiyede çam peleti olarak geçiyor. Dedikleri kadar iyiyse ben de stoklayacağım:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şimdi tam anlayamadım bentonit kumlar doğal değil,kediye ve çevreye zararlı mı?


Ben uzun zamandır sadece topraklanan bentonit kum kullanıyorum, favori markam Pisi pisi ince taneli pudra kokulu. Bu tür kumları kullanmayı hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmedim nedense. Fiyatları da bentonit kumlara göre çok daha pahalı gibi geldi bana

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@felishuman


Açık yada benim almak istediğim gibi plastik kapağı yarıya kadar açılan modelleri kapısı açık kullanarak ve tabi ki toz oranı en az olan kumları tercih ederek sorunu en aza indirebiliriz diye düşünüyorum.


Gerçekten yüksek fiyattaki bir üründe kullananların yorumları çok önemli bence. Sonuçta çoğumuz aşırı zengin insanlar değiliz, bütçemizi aşmamak ve boşa harcamamak gerekiyor. Umarım ne karar verirseniz verin pişman olmazsınız:)

Semra-a
Semra-a

497

gelecek cevapları tarakla bekliyorum :)

Sergenn
Sergenn

96

Sitede çam Peleti tavsiye edenler arkadaşlar vardı daha önce. Şimdi yorum yapsalar keşke

Elifdmr
Elifdmr

683

Çam olanı kullandım ama hiç kullanışlı değil kedim gitmek istemedi bile

felishuman
felishuman

10828

@Heiter Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için:) Avantajlarını ve dezavantajlarını yazmanız çok işime yaradı.


@Elifdmr Beni en çok korkutan şey de bu aslında. Bu yüzden tereddüt ediyorum. Gerçi benim oğluş 5 aylık, alışabilir sanırım. En iyisi biraz daha araştırmak:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1690 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR