Sokak Kedisi İle Cins Kedi Arasındaki Farklar Neler ?

rkyeda
rkyeda

4370 Puan

Aslında bu soruyu ırkçılık olarak sormuyorum ama ben kedimi 3 aylıkken sahiplendim şuan 7 aylık onu eğitmeye çalışıyorum fakat ben asi bir çocuğum diyerek dinlemiyor hiç sevdirmiyor ve çöp kutumuzu karıştırıyor yatak yapıyorum kendi ellerimle yatmıyor tirmalama tahtasına önce dahi atmıyor tek.sorum cins kedilerde böyle davranışlar var mı yani asi mı ?

30 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Aşılarını siz yaptırsaydınız aşılı olurdu bence. Daha da az maliyetli olurdu.


Ben hiç cins bir kediyle uzun zaman geçirmedim 3-4 gün filan. En fazla tanıdıkların kedilerini görme, biraz oynama, sağlık sorunları varsa göz atma fırsatım oldu. Bu yüzden çok yorum yapamayacağım. Ancak İran kedilerinin kakalarının gökkuşağı renginde Van kedilerinin bembeyaz olduğunu söylüyorlar. Skotişlerinkinin de kokusu sandal ağacı britişlerinkinin de lavanta çiçeği gibi koktuğunu söylüyolaa. Bakan arkadaşlar daha ayrıntılı bilgilendirirse sevinirim.

rkyeda
rkyeda

4370

Bı keresinde hamsili ekmeği delip hamsi yemişti

septikbaykus
septikbaykus

17255

Cins kedi ile fotoğraf attığınızda daha çok beğeni alıyorsunuz. Birde hayvansever olmak ile şovmen olmak arasındaki fark gibi bi fark .


Sokakda kedi bulsa ölse almaz ama cins kedi bulunca sevinçden altına kaçırır. Cins kediye tapar çünkü egosunu tatmin etmesi gerekir vs.


İstisnalar ve samimi insanlar hariç

Cathorn
Cathorn

12106

her kedi farklıdır cinsiyle alakası yoktur diye biliyorum ben

Veranifer
Veranifer

3905

Jfjdkeejd arkadaslar bu benim dusuncem ama herkesin bir yavru kedi kopek kaygisi var malesef biz de kedi barinagina tatli bir yavru kedi sahiplenelim diye gitmistik hop 3 yasinda bir siskoyla ciktik elbetteki herkese kalmis bir sey ama bence fotograflara bakip ay bu cok tatli ay bu cok seker deyip secmek yerine bence sahipleneceginiz hayvan sizi secmeli Kutup 3 yasinda tripot sisko mu sisko tatli mi tatli bir kedi ben bir daha sansim olursa yine yetiskin engelli bir kedi ya da yasli bir kedi sahiplenmeyi dilerim cunku orda sadece engelli ya da yasli olduklari icin sahiplenilmeyen o kadar guzel tatli kediler var ki onume dunyanin en tatli kedi kopegini koyup bu mu kutup mu deseler hic dusunmem ben kutup um derim britishler lavanta gibi mi kokar iran kedilerinin gokkusagi kakalari mi var bilmem ama kutup umun yanaklarinin cikolata kafasinin seker tadinda ve kokusunda oldugunu soyleyebilirim kaka konusunda hala calisiyoruz hshsks

Roza23
Roza23

19328

Insanların ırkları gibi dusun. Insanlar ırklarına gore mi eğitilir kişiliklerine gore mi mesela? Kedigiller olarak zaten soy olarak özgürlük düşkünü bu hayvanlar. Merak doğaları. Senin yapma komutunu anlar ama uygulayıp uygulamamak keyfine kalmıştır. Ben de kedimi sokaktan sahiplendim. Deli psikopatin biri eşşek :) ama bahçemdeki kediler bi o kadar kucak delisi mirnak. Bakarsak ikisi de sokak kedisi iste :)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Örnek vermek gerekirse iran kedileri akstra uslu;siyam kedisi ,ankara kedisi ,van kedisi,sokak kedisi hepsini besledim ama iran kadar dingin bir ırk görmedim 3 tane iran kedim var hepsi aynı; bu bir fark olarak çok net.Fakat şunu hatırlatıyim kesinlikle cins kedilerin sağlık sorunu daha çok oluyor çünkü hassaslar doğal bir seçilimle sokakta hayatta kalma becerisiyle yaşayıp çoğalmış kediler daha dayanıklı oluyor.

Aysetaha
Aysetaha

2124

Bizim kızımız Scottish fold normalde her yerde tembel yerinden kalkmaz eşyalara zarar vermez tırmalamaz gibi şeyler okumuştum ama gel gelelim benim kızım yaramazlıkta dünya markası haline geldi:)))tırmanmadık bi yer,yırtmadığı tül,tırmalamadığı yer kalmadı ellerimizde şu anda tırmalamıyo ama küçükken çok yapıyodu şu anda da ısırma huyu var devamlı ayaklarımıza atlıyo.kardeşiminde Scottish erkek var hiç böyle davranışlar görmemiştim.demekki cinsiyle alakalı bi durum değil tamamen insanlar ve çocuklar gibi karakterleriyle alakalı olan bi durum.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Ama gözden çıkarınca heryaptığı hata olur acaba ağzı olsa neler anlatıcak bvelki sizden şikayet edicek?)

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Ben halama yıllar önce bir kedi sahiplendirdim henüz yavruydu ben alıcaktım sokakta beslediğim kedinin yavrusuydu.Neyse aldılar gittiler gel git bir süre sonra bu mahlukatı cenavar hamile kaldı kaçarak evlendi :)
Sonrasında ben onlardayken doğum yaptı hatta bende izledim ilk defa şahit olmuştum yine bir süre geçti yavrular emekleme modunu bitirip yürümeye başladığı bir gün kanepenin yanında yavrularıyla yatarken ben halama kedilerden bahsediyordum bende kanepedeyim oakşam orda kalıcaktım.Bir ara kedinin kavga ederken çıkardığı sesler varya osesi konuyu anlatırken çıkardır derken o kedi ordan bir hışımla çıkıp bana bir saldırdı kaçtıp sandalye tepesine çıktım halan bağırıyor ben bağırıyorum halamın elinde terlik vuruyor ama kedi beni resmen paraladı 20 sn devam etti ısırılmadık tırmalanmadık yerim kalmadı kediyi diğer odaya aldılar.O gün orda yattıum sabah kapıyı açtım kedi koridordan bana koşuyor yakalasa paralıcak ama kimsede yok beni kurtarıcak kapıyı kapatmaya fırsat bulamadan balkona kaçıp kapıyı ittim halam uyanana kadar balkonda kaldım kabıda beni bekledi şimdi burda suçlu kedimi değil ama bana yapılacak hareketmiydi burda değildi kim haklı herkes kendine göre hayvansevmeyen biri ne der bu kedi saldırgan evde beslenmez atın seven ne der annelik içgüdüsü bakış açısı önemli ben ne yapıyorlarsa haklılık payı görüyorum her zaman onlar daha çok fedakarlığı hakediyor.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Her bir kedinin huyu farklı olmakla bereber bazı ırklar olarak daha uslu daha az jhareketli daha tembel bu bir gerçek bunu besleyen herkes farkeder.

Veranifer
Veranifer

3905

Kedim yaklasik 3 yasinda kucuklugunden beri sokaklarda yasamis bir kedi herhangi bir sekilde evi tirmalama gibi bir huyu olmadi hic hareketli degil oturup saatlarce kendini sevdirebilir kedilerin de kendilerine gore kisilikleri vardir bu sokak kedisi o yuzden asi demenin normal oldugunu sanmiyorum ben aksine sokaktan barinaklardan sahiplenen hayvanlarin daha sakin oldugunu dusunuyorum ama tabi bizim kedimizi kizdiran durumlar da olmuyor degil evde yemek yemek iskence hangi odada olursaniz olun gelir sizi bulur kapi kapaliysa miyav miyav saatlerce bekleyebilir ya da gelir kucaginiza oturur beni sevin diye isiniz varmis yok kaldirmaya calissaniz sinirlenir bir de kediler cok egitilebilir hayvanlar degil insanlar kedilere kopek kopeklere kedi gibi davraniyorlar malesef bizde o surecten gectik bu odaya sokmayalim dedik yok kedi isterse olur

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Siz kedinizi gözden çıkardıysanız cins olsada farketmicek kedi kedidir çok şikayetçi iseniz sahiplendirin ilan açın bir daha kedi almıcaksanız tabi.

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Valla insan evlat gibi görünce ne yapsa kızamıyor benim bir kedim ishal olmuş koltuk halı parke her yer b.ok içindeydi ama ne yaptım sabah kalkar kalkmaz farkedip heryeri erkek halimle sildim.

rkyeda
rkyeda

4370

Edicegi kesin hareketlerinden belli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 20227 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR