Kedim Her Şeyi Yemeye Çalışıyor

aysegunerr
aysegunerr

114944 Puan

Kedim 1 yaşında, dişi, kısır değil. Ne görse ısırıyor yemeye çalışıyor. Koltuk kenarları, masa, halı, telefon ne olursa olsun ısırıyor. Sabah uyandığımda karton kutuyu yiyordu. Perdeler paramparça, sandalyeler, koltuklar diş izleriyle dolu. Normalde kendi evimde bakıyordum, 3 aylığına ailemin yanında bakcaktım. Artık istemiyorlar tüm eşyaları parçalayacak böyle giderse. Ne yapabilirim? Neden her şeyi yemeye çalışıyor? Lütfen yardım eder misini? Nasıl engelleyebilirim? Bu arada mamasını yiyor. ProChoice kullanıyorum, yaş mama da veriyorum. Bir sürü çeşit çeşit ödül maması da veriyorum.

21 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Pica benim en korktuğum şeylerden biri. Arada sırada koli kenarı filan çiğnerken yakalıyorum Fıstığı ödüm kopuyor :(


Bu pica olayını biraz araştırsanız iyi olabilir. Bana sanki bir yeme bozukluğu olabili gibi geldi anlattıklarınızdan. (Pika Türkçesi)

sophiee
sophiee

103370

Buradaki soru yiyor bir zararı olur mu değil. Evde kanepeleri koltukları kemirmesi ailesi ile sıkıntı yaşanmasına sebep oluyor. Strese bağlı bir davranış bozukluğu gibi geliyor bana. Daha önce de bazı sıkıntılar yaşamıştınız stres konusunda. Oyun oynatın zaman geçirin diyeceğim ama benim evde sophie ile ilgilendiğimden çok daha fazla ilgilenip zaman ayırdığınızı da biliyorum. Söyleyecek bir şey bulamıyorum umarım en kısa zamanda düzelir :(

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

dişlerini ve diş etlerini hiç kontrol ettiniz mi ? ve dişlerini kaşıması için ona bişeyler vermeyi denediniz mi ? kalın ipli oyuncak tarzı diş kaşıyıcılar var .

aysegunerr
aysegunerr

114944

Günde ortalama 2 saat birlikte oynuyoruz. Bir kaç saatte topla falan kendi oynuyor. Camın önüne geçiyor dışarıyı seyrediyor durduk yere perdeyi ısırıyor. Kendi kendine dolaşırken birden koltukları sandalyeleri ısırıyor. Birde kopartıp yemeye çalışıyor. Isırmakla kalmıyor. Zaten poşet vs. ortada dursa hiç durmuyor hemen yemeye çalışıyor. Kutunun içinde yatmayı seviyor ama sonra kopartıp kopartıp yiyor. Zaten kablolardan falan hiç bahsetmiyorum. Ben laptopla uğraşırken geliyor ekranı ısırıyor. Evde ısırmadığı şey kalamadı :(

aysegunerr
aysegunerr

114944

Diş etlerinde sorun göremedim fakat hafif ağız kokusu var. Dişleri biraz sararmış. Suyuna 5 damla biopetactive biodent hexidine damlatıyorum. Oyuncaklarıyla hiç ilgilenmiyor. Bir tane kedi otlu torba vardı onu bir iki kez ısırdı artık hiç bakmıyor bile.

aysegunerr
aysegunerr

114944

Kedim neden böyle yapıyor arkadaşlar bilgisi olan yok mu? :

Derdedermanim
Derdedermanim

14076

Isırmaktan ısırmaya fark var birkere ısırırken oyun oynuyorsa bu farklı bu ısırmak değil oyun ağzıyla tutar kediler çoğunlukla oynarkende ısırırlar bolca ..?

Elifoo
Elifoo

10743

Ayni sorun bende de var malesef. Koltuk falan degil ama poset kagit cop her turlu hisirtiya sahip seyi yiyor. Veterinerim bazi kedilerde bu tarz davranis bozukluklari olabildigini ve benim dikkat etmem gerektigini ortada bu tarz seyleri birakmamam gerektigini soylemisti. Ama simdi sizin problemi dusununce koltugu ortadan kaldiracak haliniz yok :) acaba biraz daha fazla mi birlikte oyun oynasaniz? Koltugu kemirmeye vakti de enerjisi de kalmasa?

Infernus
Infernus

111806

Bi sinirle büyük bir iştahla yer gibi mi koparıyor? Öyleyse stresten. İstediği bir şeyi yapmıyorsunuz veya şu an mutlu değil.

Infernus
Infernus

111806

Aralarında çok güçlü bir bağ var demek ki. Ben de benzer durumları yaşıyorum bazen Çirkin hanımla. Balkona çıkmak ister bazen. İzin vermeyince miyavlar miyavlar. Odalarında kartondan yaptığım böyle 2 katlı evleri var. Sağlam da yaptım. Hiç bozulmadan durur kaç haftadır. İstediği olmayınca koşarak bu eve gider zorlaya zorlaya koparabildiği parçaları koparıp atar. İşte kediler de böyle aynı insanlar gibi pasif-agresif davranışlar sergileyebiliyorlar. Yemesi ise ilginç biraz ama olabilir. Vücudunda eksiklik olan bir şeyi karton veya plastikten giderdiğini sanmıyorum o yüzden fiziksel bir rahatsızlığı mı var konusu biraz 2. plana atılabilir. En güzeli kavuşturmak çocukları bence ama siz imkansız diyorsanız bilemiyorum başka sakinleşmesine yardımcı yöntemler düşünelim.

aysegunerr
aysegunerr

114944

:D Yemeye çalışıyor. Soruda belirttim aslında. Oyun oynamak için ısırmıyor, kemiriyor. Hatta koparabildiğini yiyor karton kutu gibi vs.

aysegunerr
aysegunerr

114944

Teşekkür ederim cevaplarınız için

aysegunerr
aysegunerr

114944

Çok teşekkür ederim hemen bakıyorum

benim sorumada bakarmısınız lütfen
2 aylık kedim 2. kattan düştüü

aysegunerr
aysegunerr

114944

@kediilimadam Veterinere götürün

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7919 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR