Alakasız Soru İçin Çok Özür Dilerim Ama Liseler Hakkında Bilgisi Olan Varsa Ankete Katılabilir Mi?

Feronia
Feronia

117611 Puan

Anket

İstanbul (Erkek) Lisesi
(4 oy)
Kabataş Erkek Lisesi (İngilizce)
(10 oy)
Kabataş Erkek Lisesi (Almanca)
(4 oy)
Atatürk Fen Lisesi
(7 oy)
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
(0 oy)
Kadıköy Anadolu Lisesi
(0 oy)
Diğer
(1 oy)
Toplam (26 oy)

Sizce hangi okulu tercih etmeliyim?
Sayısalcıyım, yabancı dile önem veriyorum ve yurtdışında üniversite istiyorum. LGS yüzdem hepsine yetiyor.
Dip not: Galatasaray Lisesi istemiyorum.

6 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

feronia puanın için tebrik ederim öncelikle, ingilizcen artık bundan sonrasını kendin okuyarak vs geliştirebileceğin seviyeye gelmişse -ki öyle sanıyorum- ikinci bi yabancı dil kazanmak adına istanbul lisesi ya da kabataşı (almanca) önerebilirim.

ursaminor
ursaminor

116511

Daha önce de söylediğim gibi köklü ve güçlü bir okul seçmelisin. Çünkü gelecekte çok işe yarıyor bu durum. Bu türden köklü okulların mezunları her zaman birbirlerine destek olurlar. Çünkü bu ayrı bir ekoldür. Ayrıca bazı isimler kapıları otomatikman açıyor. Lise deyip geçmemek lazım. Bazen üniversiteden daha etkili oluyor lisenin adı. Galatasarayı istemiyorum diyorsun ama mezunları bu kadar birbirine bağlı okul azdır. Ayrıca puanın süperimsi olduğundan tam burslu köklü kolejleri de düşünebilirsin. Saint Joseph, Saint Benoit, Sankt Georg vs. gibi. Bu isimler saygınlık demektir. İEL ve Kabataş da buna keza saygın okullardır. Ha aklıma gelmişken, mesela Tevfik Fikret Koleji, Fransa'da tescilli bir okul olduğundan Fransız üniversiteleri torpil yapıyor doğrudan kabul ediyorlar öğrencilerini. Bu tür artıları araştırabilirsin. (Benim yeğenim Tevfik Fikret'i bitirdi bu sene ve Bordeaux Üniversitesi Biyoloji bölümüne kabul edildi). Kuzenim Galatasaray mezunu ve bugüne kadar hiç iş arama/bulma sıkıntısı yaşamadı. Şu anda İtalya'da yaşıyor.

friolera
friolera

860

merhaba, oncelikle tebrik ederim umarim basarin artarak devam eder.


aleyn'e katiliyorum ingilizce kolay bir dil okulda olmasa da rahatca ogrenilebilir, senin yerinde olsam almanca egitim vere ya da 1. yabanci dil egitimi almanca olan bir okul secerdim cunku hem almanca ingilizceye kiyasla cok daha zor bir dil hem de yas ilerledikce dil ogrenmek zorlasiyor, bunlara ek olarak da eger liseden mezun oldugunuz zaman yeterli seviyede almanca konusabiliyor olursaniz almanya'da cok cuzi ucretlerle bir cok universitede egitim alabilirsiniz, ingilizce egitim almak istediginizde karsiniza ekonomik olarak cok daha kulfetli bir program cikacaktir (yurt disinda egitim icin yeni arastirma yaptim, euronun surekli yukselmesi fiyatlari inanilmaz bicimde yukariya cekiyor), okul ev arasi mesafeye takilmak konusunda haklisin, bu okullarin yurtlari olup olmadigini arastirdin mi yurtta kalmayi dusunur musun? kadikoy-tavsantepe metrosunu bir yil kadar kullandim, istanbul'un ortalama bir yerinden daha guvensiz degil.

Feronia
Feronia

117611

Teşekkür ederim.

Feronia
Feronia

117611

Sinem abla, öncelikle teşekkür ederim. Ne kadar köklü de olsa GSL'ye giren öğrencilere de bakarak diğer anadolu liseleri ile karşılaştırdığımda üniversite sınavında oldukça başarısız buldum. Bugün ziyaretine gidip müdürü ile konuştuğum ve üniversite sınavına pek önem vermeyen okul bile GSL'den çok daha iyi. GSL'dense İEL gibi köklü okulları tercih ediyorum.
Tam burs aldığım kolejler var ancak ben ortaokulu kolejde okuduğumdan çok tecrübe edindik ve özel okullara pek de sıcak bakmıyorum. St. Joseph, Robert Koleji gibi okulları tabii ki ayrı tutuyorum ancak onların fiyatları inanılmaz yüksek ve %100 burs haricinde altından kalkamayız. O tür okulların bursluluk koşulları ise başarıya değil maddi duruma göre. Bizim durumumuz da oralardan burs alacak kadar kötü değil.
Tevfik Fikret'e baktım ama sanırım İstanbul'da lisesi yok.
Şu an İEL en doğru seçim gibi gözüküyor. Ancak benim için büyük bir problem var ki evim Pendik'te ve o okula servisle gitmek yaklaşık iki saat sürüyor, servis fiyatları da çok yüksek. Metro ile 1 saat 15 dakika ila 1,5 saat arası sürüyor, onda da yalnız başıma İstanbul'da metroyla yolculuk güvenilir gelmiyor.

Feronia
Feronia

117611

Çok teşekkürler. Bir sorun olmazsa son kararım İstanbul (Erkek) Lisesi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 859 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR