Veteriner Tutumuna Tepki Ve Fahiş Fiyatlarda Haksız Mıyım.

Mini2019
Mini2019

12237 Puan

Merhaba,


Artık hayvan sahipleri bilinçlenmeli ve veterinere soru sormayı kesinlikle bilmeli.
Halkımız genelde veterinere soru sormaya korkuyor. Bu genelde kendimiz için de böyle, doktora soramıyoruz.


Çevremde duyuyorum, Özellikle burada daha çok okuyorum bu durumu:


Kedim/köpeğim hasta, ya da kedim kaşınıyor… kedime antibiyotik tedavisi, mantar tedavisi / aşısı... yaptılar kedim iyileşmedi, neden!
Çünkü sormuyoruz, bu tedaviyi neden uygun gördünüz, tanınız nedir ve bu tanıyı koymak için ne yaptınız. Diğer seçenekleri eledik mi vesaire diye. Lütfen tedaviyi kabul etmeden elle tutulur bir teşhis isteyelim tahliller pahalı evet ama hayvanınız iyileşmezse toplamda daha çok vermiş ve üzülmüş olacaksınız.


Ayrıca veterinerlerin dolaylı yolu takip ederek genel geçerlerle ilerlemesini, özellikle şu dönemde asla kabul etmiyorum. Çünkü tanı olmadan tedavi yolu, hem hastayı, hem de sahibini maddi manevi fazlasıyla yoruyor.


Zaten Veteriner fiyatları aldı başını gitti. Soran eden yok. Abuk sabuk kalemler ve fiyatlar yazılıyor. Kimsenin buna dur dediği de yok.. Bir canın bakımını yapıp sağlıklı tutmak bu kadar yüksek maliyetli olmamalı!


Sokaklara, ilanlara bakın! ev kedisi dolu.. tedavi ettiremedikleri, reçete mama alamadıkları, hayvanlarına bakamadıkları için hayvanları sokaklara bırakıyorlar..

17 CEVAP

AhsenAise
AhsenAise

117624

Neden / niçin ? Sorularını bolca sorarım , teşhisde emin misiniz ? Bu tedaviden sonuç alabilirim?
Yalnız şöyle bir durum var
" Ben bu işin okulunu okudum sen mi bileceksin ben mi " dercesine reaksiyon gösteriyorlar
Asla acabalari yok,aldıkları eğitimin üzerine hayvan sahiplerinin tecrübe ve gözlemlerini zihinlerinde istatiksel bir şekilde depolasalar daha faydalı olacaklar ama Dr lardaki tanrı sendromunun farklı versiyonu nu da veterinerlerde gördüğüm için kanama ,kırık,zehirlenme gibi çok çok ciddi olmayan durumlarda artık gitmiyorum veterinere

Mini2019
Mini2019

12237

Bugün bir mama (3kg) ve bir ense damlasına 2.700 TL verdim.. Hayvan beslemek bu kadar pahalı olmamalı

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12482

Vallahi veterinerimize toz kondurmazdım ama şuan klinikte kalan kanserli kedinin kanseri 15 günde tekrar nüksetmiş. Hiçbir şey dememe rağmen biz size umut tacirliği yapmadık dedi ya zaten 3 asgari ücret giden parada değilim canımın derdindeyim

Willy-Wonka
Willy-Wonka

5696

Yakın bi zamanda kedim bir rahatsızlık geçirdi ve fazla dıygusal fazla tedirgindim. Veteriner de bunu kullandı açıkcası. Ne yapılırsa kabul edeceğimi bildiği için sırasını umursamaksızın herrr testi yaptı. Evet içim rahat etti mi etti ama bizden 16 bin tl aldı. Yok vitamin, yok iğne, yok klinikte kalma ücreti adı altında… Şimdi veterinere bir daha gitmeyiz umarım diye dua ediyorum kedime ciddi bir şey olmaz olmasın diye. Bu resmen insan dolandırmak hayvan severleri kullanmak

Dorve85
Dorve85

848

Herşeyi sorarım valla, sen benden iyi mi bileceksin derse de bir daha gitmem oraya parasıyla değil mi amme hizmeti mi veriyor sanki. Tahliller gerçekten çok yüksek geçen sene köpeğimin kan değerlerine ciğerlerine ve kalbine baktırdım 10k kadar ücret ödedim sırf yanlış tedavi uygulanmasın diye. Ne yazıkki güvenemiyorum

edadnmzr
edadnmzr

119025

Gerçekten ücretler çok yüksek. İç dış parazite 800 tl verdim. Birkaç ay önce 150 tlydi bir anda bu kadar zam neden akıl alır gibi değil. Üstelik bir şey olduğunda şu ilacı deneyelim bu ilacı deneyelim derken ne kadar çok para gidiyor işe yarasa yine içim rahatlayacak. 4 senedir diş eti yangısıyla uğraşıyorum denetmedikleri ilaç damla kalmadı. En son test yaptılar virüs yüzünden mi diye. Tecrübem yoktu o zamanlar ne deseler tamam diyordum binlerce lira harcadım ama bilinçlenmek lazım gerçekten... Dışarda bir kediye bir şey olduğunda götüremiyoruz kolay kolay fiyatlar yüzünden. Bir düzenleme gelse keşke. 100 liraya yaptırdığımız aşılar 1000 lira olmuş. Uygun olsa dışardaki hayvanlara da sahip çıkan çok olur en azından hayvanların güzel yaşamı olur.

Mini2019
Mini2019

12237

@ahsenaise Kesinlikle katılıyorum. Hayvan sahiplerindeki bilgilere güveniyorum. Bilimi de asla gözardı etmiyorum tabii

Cankanac
Cankanac

864

Söylediklerinize harfiyen katılıyorum sorduğumuz zaman da kendilerine soru soramazmışız sanki en iyisini onlar biliyor onlar yapıyor gibi bir muamele görebiliyoruz ben artık hangi veterinere güveneceğimi şaşırmış durumdayım elbette işini layıkıyla yapanlar da var ama malesef ki çoğu ticarete dökmüş durum da 2 aylık kedime 7 gün hiçbirseyi olmamasına rağmen ilaç vereceklerdi başka veterinere sormasaydım .lütfen birden çok veterinere sormadan ilaç uygulamasını yaptırmayın :)

sitedizayn
sitedizayn

12743

veteriner konusunda ben şanslı olanlardanım, semtimizde bulunan tecrübeli bir veterinerimiz var her zaman ona gideriz, bu yıl sarman kedim lokumda idrar yolları ile ilgili sorunlar oldu iyileşmesi 2 hafta sürmedi, çok masrafta çıkmadı 3 ilaçla konu çözüldü, sadece kontrole gittiğimizde veterinerimiz bir paket mama verdi almasaydıkta olurdu ama hadi alalım dedik :) başka bir klinikte kimbilir ne masraflar çıkacaktı. birazda şans işi sanırım, doktor konusuda böyledir bir hastalığınız olur doktora gidersiniz nerdeyse öleceğinizi düşünürsünüz başka bir doktor size bir kaç ilaç verir iyileşirsiniz, kendim yaşadım ordan biliyorum :) işin özü mesleği sevmekle ilgili gittiğiniz veteriner o fakülteye neden gitti neden o diplomayı aldı bilemezsiniz, hayvanları sevdiği içinde gitmiş olabilir puanı o fakülteye denk geldiği için ve bu işte para var deyip gitmişte olabilir. kızım veterinerlik okuyor iyi bir veteriner hekim olacağını düşünüyorum çünkü biz kedilerle yaşamaya başladıktan sonra böyle bir karar aldı ve gitti, hayvanları seviyor.

edaquinnn
edaquinnn

666

öğrenciyim ve kedimi maalesef çok iyi olmayan bir veterinere götürüyorum. veterinerimiz çok ilgili ama bir sorun olursa ne röntgen çekiyor nede kan alıyor. sanırsam bunun için gerekli malzemeleri yok. başka veterinere gitmeme de annem izin vermiyor. çok pahalılar diye. içim rahat etmediği için yinede başka bir veterinere götürdüm kan değerlerine baktırmak için. sadece kan almaya 600tl dedi. ama veteriner bir sorunu olmadığı için kan almaya gerek yok dedi. Allah korusun bir sorunu olursa veteriner masraflarını nasıl karşılarım bilmiyorum. vicdanım hiç rahat değil. bu zavallı canların hayatı sadece maddi duruma bağlı. çok yazık gerçekten..

tengrist
tengrist

112135

ben de geçen yıl kedimi ovaryum kalıntısı için veterinete götürdüm. ultrason, kan sayımı ve biyokimya testi ve ameliyat ücretini sordum, aralarında 10-15 dakika konuştuktan sonra 12.000₺ gibi bir fiyat söylemişlerdi o dönem. neden bu kadar pahalı olduğunu sorduğumda yeni çıkan bir test var onu yapacağız çok kapsamlı bir test neredeyse bir çok tahlil sonucunu aynı anda verebiliyor diyip bir saat testi övdü, ücret çok pahalı yaptırmayacağım diye tam kapıdan çıkarkrn aslında şunu yapmasak olur, buna da gerek zaten biyokimya ve hemogram yapsak bu ikisi yeterli olur diye ücreti 7.000 tlye indirdi, yani sorgulamasaydım neredeyse iki katı ücret ödeyecektim. ücret tarifelerinin yüksekliği haricinde bizim mecburiyetimizi de suistimal ettiklerini düşünüyorum

Mini2019
Mini2019

12237

@eda o kadar haklısın ki. Eskiden çok rahat birden fazla sokak hayvanını veterinere götürebiliyorduk. Bütçemizi o kadar da etkilemiyordu. Ama şimdi 1 saatte 15bin verdiğimi biliyorum.


@tengrist kesinlikle bu. Hayvanın hayatı tehlikede değilse bunu yapmak lazım.


@willy wonka artık vitamindir bağışıklık yükselticidir vs numaralarını yemiyorum. Evet gerçekten de bağışıklığı düşüyor dönem dönem ama bunu bir felaket geliyormuş gibi aksediyorlar. Gözümüzü kapatıp kabul ediyoruz maalesef.


Mesela bir seferinde bana kortizon kullandırttılar. Sonraki kontrolde bağışıklık yerlerdeydi olağan olarak. 4-5 iğneye 6-7bin civarı para verdim.

Zumrutt00
Zumrutt00

690

Vallahi ben aklımdaki her şeyi soruyorum. hiç de çekinmem bu konuda

Zumrutt00
Zumrutt00

690

Size şöyle bir şey anlatayım. Kedime veteriner ıslak fip hemen ilaca başla dedi. Önce şunu dedim a/g oranı düşük değil emin misiniz? o önemli değil karnında sıvı var dedi. Eve gittiğimde bolca araştırma yaptım. a/g oranı önemliymiş. Sonra başka bir veterinere götürdüm özellikle karnına ultrason ile tekrar bakılmasını rica ettim. Sonuç karnında sıvı yok. Yani bir hafta içinde bu sıvı gider mi dedim? hayır eğer tip idiyse gitmez dedi. Yani kedim ıslak tip değildi. İlk veteriner o kadar emindi ki ve üsten üsten konuşmuştu. Gs ilacına hemen başla demişti. Meğerse kedim tip değilmiş.

sudeeyldiz
sudeeyldiz

349

ben de anlayamıyorum neden bir hayvana bir cana bakmak istediğimizde bu kadar fazla paralar döküyoruz mama fiyatlarını geçtim veterinerler neden bu kadar pahalı anlayamıyorum sırf veteriner ücretleri yüzünden insanlar gitmeye çekiniyor sırf bir hayvana bakmak istediğimiz için bu kadar ücret ödememeliyiz bir kısıtlama getirilmeli bir parazit damlası nasıl 750 tl olur ya aklım almıyor bu kadar üstüne fark koyarak satmanın bu kadar insanı zorlamanın amacı nedir gerçekten bilmiyorum ve çok sıkıldım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 413 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 9 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR