Kediler İçin Sakinleştirici Ürün Önerilerine Çok İhtiyacım Var

Jayfeather
Jayfeather

717 Puan

Merhaba, bu konu hakkında buraya üçüncü defa soru başlığı açıyorum. Kedim sebebini bulamadığım ve artık nedenini düşünmekten kafayı yiyecek kadar bunaldığım artık ne sebebiyle bilmiyorum sürekli, her gün stresli ve saçma sapan hareketler sergiliyor. Bu hareketleri tekrarladıkça hem kendini strese sokuyor hem de beni sinirlendiriyor. Saçma sapan durduk yere ağlar gibi miyavlıyor. Stresli ve kaygılı olduğu hallerinden anlaşılıyor zaten ama gerçekten sebebini bulamadıkça boğuluyorum artık bu sorunu yaşamamızdan... Veteriner hekim klinikte ne varsa ellerinde o ürünlerden bize önerip duruyor. Veda Koy Bayoun tabletlerden neredeyse bir aydır kullanıyorum ama hiçbir etkisini görmüyoruz. Hekime danıştığımda en son bana "Biz kaliteli ve çok satılan ürünlerden getirtiyoruz. Fayda etmediyse deneme yanılma yoluyla internetteki ürünlerden alıp bakabilirsiniz." demişti. Deneme yanılma yoluyla sürekli yeni ürün alıp faydasını göremeden bir kenara atmak bana yanlış geliyor. Etkili ve zararsız, temiz içerikli, uzun süreli kullanıma uygun olan bir tavsiyeye gerçekten çok ihtiyacımız var. Mümkünse internette yoruma açık olan, erişebileceğim öneriler olsun. Bu konudan ciddi anlamda bezmiş durumdayım. Kedime kızmak istemesem de dayanma eşiğim artık bu duruma daha fazla katlanamıyor. Gerçekten yorulmuş durumdayım. Lütfen deneyimleyen ve faydasını gören arkadaşlar bana tavsiyede bulunsun. Buna gerçekten çok ihtiyacım var... 😔

16 CEVAP

Cennet29
Cennet29

124614

Vet expert CalmVet sitres anksiyete tableti 60 lı

Deneyimim yok fakat YouTube'da "relaxing music for cat" (kediler için sakinleştirici müzik) başlıklı videolara dek geliyorum, belki işe yarar. En azından doğru ürünü bulana kadar. Bir örnek:


https://www.youtube.com/watch?v=hk__iTDn9E0

Jayfeather
Jayfeather

717

@Cennet29 bu ürünü araştıracağım, umarım faydalı bir ürün olur bizim için. Öneriniz için teşekkür ederim.

Jayfeather
Jayfeather

717

@PerininAnnesi gönderdiğiniz linki açtım, ara ara deneyeceğim, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Umarım faydası olur ☺️

Cennet29
Cennet29

124614

Bahsettiğim tablet pahalı ama onunla rahat edersiniz. Güvenilir bir satıcıdan almaya çalışın

blue_hpood
blue_hpood

128941

sakinleştirici ilaçların ana bileşeni genelde passiflora oluyor, veterinerinize bir danışın, benim uçak yolculuğunda aşırı stres olup herkese saldıran kedim için passiflora şurup kullandık, bir hafta kadar kullandık, sonunda kutusunu açıp sevebileceğim kadar sakinleşmişti ve geçişte hiçbir sıkıntı yaşamadık, öyle düşünün. bunu danışarak, az ölçekte belli bir süre kullanabilirsiniz. bir de benim belalı kedim programına bir göz atın, işinize yarayabilir.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Benim dişi kedim de sürekli ağlıyor ama neden yaptığını biliyorum, kısır olduğu için yavruları yok ve içgüdüsel olarak olmayan yavrularını kaybetmiş gibi hissediyor. Benim kedim çok anaç bir kedi, bana bile çocuğu gibi davranır. Bahçeye çıkardığımda gidip kertenkele falan tutuyor, aynı bağırmayı yine yapıyor, yavru çağırıyor ama ortada yavru yok. Uykusunda aynı şekilde miyavlıyor, bazen bir şey mi oldu diye koşuyorum ama bakıyorum uyuyormuş. Bazen üzülüyorum ama onun için böyle daha hayırlısı olduğunu biliyorum. Ben de kedimin psikolojik sorun yaşadığını düşünüyorum ama herhangi bir ürünle durumunun düzeleceğini düşünmüyorum. En azından evde başka kedilerimiz var da biraz kafası dağılıyor, yalnızken ekstra bağırıyor, bahçeye çıkardığımda genelde gün boyu yattığı yerde miyavlayıp duruyor.

aslihan_e
aslihan_e

130952

Benimki biraz ilgi bağımlısı, sizinki de öyle mi bilmiyorum. Temas bağımlısı gibi sürekli kucağıma gelir burnunun sümüğünü iyice süre süre öper, böyle cana yakın şefkatli kediler çok anaç oluyor. Kendi huyu da yavru kedi gibi aslında, çok oyuncu, yaşı 7 ama aklı beş aylık kedi gibi. Yavruları olsa onlarla oynayacak ama işte maalesef, geçmişte çocuğu oldu ama onlar koca adam artık, oynamak istemiyorlar, çocuk olmayınca böyle yapıyor bizimki, sizinki de bizimki gibi olabilir. Aslında okuyunca demek ki başka kısır dişi kediler de benimki gibi yapıyormuş dedim ve biraz endişem azaldı.

Jayfeather
Jayfeather

717

@blue_hpood öneri için teşekkür ederim. Eskiden beri bildiğim bir sakinleştirici şuruptur Passiflora. Hekimimize danışıp tavsiye ederse önerdiği ölçüde deneyebilirim.

Cennet29
Cennet29

124614

Tablet için şehrinizdeki veterinerlere sorabilirsiniz genelde onuda veteriner öneriyor ztn iyi bir klinik varsa ellerinde vardır diye düşünüyorum.

Jayfeather
Jayfeather

717

@Cennet29 biraz pahalıymış, fiyatını gördüm. Acaba önerebileceğiniz güvenilir bir satıcı var mı? Varsa link atabilir misiniz?

Jayfeather
Jayfeather

717

@aslihan_e anlattıklarınızı tebessüm ederek okudum ve kedilerimizin duygusal karakterli olduklarını fark ettim. Benim kızım da 6 yaşında ve onu 3 sene önce kısırlaştırmıştım. Daha önce kazara hamile kaldığı için doğum yapmıştı. Annelik durumunu yaşamamasını dilerdim ama maalesef bu başımıza gelmişti. İmkanlarım uygun olmadığından erken zamanlı kısırlaştırma yaptıramamıştım. Karakter olarak bana çok düşkündür. Uyumadan önce gelir benimle yatar ve burnumu yalar. İlgi bağımlısı bir yönü de var. Bana sürtünür minik burnuyla, miyavlar, ilgi talep eder. Bazen ilgi talep etmesi oyun istediği anlamına gelmez, zira oyun oynatmaya çalıştığımda umursamaz bazen. Ne istediğini anlayamamak yoruyor beni. Sesinden rahatsız olmak istemesem de sürekli miyavlamasına üzülüyorum. Elimden bir şeyler gelmesi gerektiğini düşünerek kendime kızıyor ve çareler arıyorum epeydir. Sakinleştirici ürünlerin her kedide etki edeceği garantisi yok ama denemeden bilmiyor insan. Bizimkilerde etki edene denk gelmek zor olurdu sanırım. Uykusunda miyavlayan hallerini gözlemlemedim ama uykusunda normal, sakin oluyor. Kediler de kendince rüyalar görüyordur. Tıpkı bizlerdeki gibi düşünebiliriz. Bence karamsar düşüncelerle kendimizi üzmemeliyiz. Uygun bir çaresi mutlaka bulunur, sadece aramak ve doğru çözüme denk gelme meselesi olduğunu düşünüyorum. Kronik stres durumunun hafifletilmemesi ileri zamanlı olarak hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bunu kendimizden de biliyoruz zaten. Bu sebeple sakinleştirici ürün tavsiyelerine yöneldim. Siz de araştırın bence, ileri zamanlı risklere sebebiyet vermek doğru olmaz. Sonucunda daha fazla üzülebiliriz. Durumu şansa bırakmamalı... Yorumlarınız için teşekkür ederim 😊

sitedizayn
sitedizayn

12806

kedilerin bizlere düşkün olduğu doğrudur, ev ortamında güvenli ve sağlıklı bir şekilde yaşadığı da doğrudur ama unutmayalım ki kediler tam evcil değildir yarı vahşi hayvanlardır, bağımsızlıklarına düşkündür ve kendi türünden bir canlıya her zaman ihtiyaç duyarlar, bende bunları düşünerek ilk kedim 1 yaşını geçince yanına bir yavru aldım, herhangi bir sorun yaşamadım şimdi 3 ve 4 yaşındalar birlikte yerler, yatarlar, oynarlar ve birbirlerini yalayarak temizlerler yardımlaşırlar.
kedisini yalayarak temizleyen kedi sahibi sanırım yoktur :)
kedi sahipleri kedilerini tararlar, birlikte oynarlar evet güzel ama iki kedinin birbirini temizlemesi ve birlikte oynamaları çok farklıdır.
ne yaparsak yapalım onların gerçek ihtiyaçlarını tam karşılayamayız.
bir kedi sahiplenmek, eve bir kedi almak iyidir ama tam olarak da doğru değildir, doğru olan en az iki kedidir.

Jayfeather
Jayfeather

717

@sitedizayn kedimin zamanında evde iki tane kedi arkadaşı vardı zaten. Birlikte büyüdüğü kedilerdi. Kısırlaştırdıktan sonra ikisiyle de anlaşamadı. Çok ciddi problemler yaşadım. Bu öneriyi dikkate alamayacağım. İnsanların neler yaşadığını bilmeden bu tarz fikirler sunmanız doğru olmuyor. Burada sakinleştirici ürün tavsiyesi için soru başlığı açtım. Lütfen biraz düşünerek tavsiyelerde bulunun.

Jayfeather
Jayfeather

717

@Cennet29 gittiğimiz yer iyi bir klinik zaten ama bu tavsiye ettiğiniz ürünü satmıyor. Klinikleri gezecek durumum pek yok. İnternetten güvenilir bir satıcıdan kendim temin etmek istiyorum. Sizin daha önce aldığınız ve memnun kaldığınız bir satıcı varsa benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 234 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR