Kedilerini Evden Bahçeme Atan Komşu Ceza Yer Mi?

sevila
sevila

762 Puan

Arka bahçemde kişiler daha önceden bi kedi atmışlar ben bunu bilmeden sokak kedisi zannederek besledim ve bu hafta öğrendim evden atıldığını bunu öğrenmemden hemen sonra oğlu gelip bizde yavru var baksana dedi bende bakmayacağımı zaten yeteri kadar kedi baktığımı bakamayacaklarsa eve kedi almamalarıni söyledim ertesi gün tertemiz ayağı kırık hamile ya da sütü olan bir kedi geldi miyavlıyor inliyor eve girmeye çalışıyor hemen mama verdim o sırada baska komsu gördü balkondan düştüğünü atmadıklarıni söyledi bende eve gitsin diye yukarıya koydum bugün kediyi tekrar gördüm hemen bahçeme cağırıp mama verdim 2 kap mama yedi ve kirlenmiş yani atmışlar tedavi ettimeye karar verdim ardından kısırlaştırıcam asıl gelelim konuya bu kediler çipsiz ben bu kişileri nereye şikayet edebilirim ve ceza yerlee mi?

10 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130783

Ceza falan almazlar onlar, size atmasalar başka yere atacaklar. Bizim değil, sokak kedisi, çocuklar oynuyor derler geçerler. Sizin vicdanınız kabul etmiyor ilgileniyorsunuz ama ülkemizde hayvan canına değer sıfır maalesef.

blue_hpood
blue_hpood

128941

bu konuyu hayvan derneklerine iletebilirsiniz, ellerinde başka canlar varsa onları almak mümkün olabilir. diğer kediyi de kademe kademe dışarıya alıştırabilirsiniz, yazık birden atmayın, yapamaz dışarıda..

tengrist
tengrist

112135

Terk edilmelere yaptırım uygulama, üretimi durdurma ama sokaktakilere uyutma (!) yasası çıkar. Musluğun sonu sonuna kadar açık aksın bakalım nasıl başa çıkacaklar, yazık günah.

sevila
sevila

762

2 yavrusu varmış kedinin onları da attılar bahçeme QKFKAKBLSLLVDL

sevila
sevila

762

@tengrist akıl kârı değil

sevila
sevila

762

Görünmezler sanki hiçbir şekilde iletişime geçemiyoruz camlar kapalı ne balkona çıkıyorlar ne kapıya ve dahası evlerinde kediler var ve yine atacaklqr yavrular, kısırlaştırmam gereken kediler var ben sürekli onların kedisini tedavi ettiremem

Maalesef çipsiz oldukları için bir şey çıkması çok zor.


Eğer evlerinde bir sürü kedi besliyorlarsa ve dışarı atıyorlarsa, çevreye zarar vermekten zabıtaya, belediyeye vs. şikayet edebilirsiniz. Bu şekilde dolaylı yollardan... belki.

sevila
sevila

762

@aslihan_e peki tedavi ettikten sonra bahçemde bakmaya başlasam yaşayabilir mi? Bahçe yola çıkmıyor sadece kediler ve apartmanlar var

aslihan_e
aslihan_e

130783

Kaderinde varsa uzun yıllar yaşıyor, yoksa ne kadar özen gösterseniz de olmuyor. Hayvanın şansına kalmış.

sevila
sevila

762

@blue_hpood Cins kediler bile boşta olduğu için tekir sahiplenilir mi bilemedim ama şansımı denerim olmadı ben sahiplenirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 179 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR