Yavru Kedi Mama Hangisi Daha İyi

Ceylinnn6
Ceylinnn6

620 Puan

Merhaba 3 aylık yavru kedim var. Bozita kitten mama mı yoksa fitmin purity kitten mama mı almalıyım. Kullananlar yazarsa çok iyi olur🙏

23 CEVAP

Ceylinnn6
Ceylinnn6

620

Arkadaşlar acil yazarsanız iyi olur sipariş vereceğim o yüzden 🙏🙏🙏

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

Ben kesinlikle bozita sipariş verirdim ikisinin arasinda. sizin yerinizde olsam ama yinede siz bilirsiniz.

Ceylinnn6
Ceylinnn6

620

@poncimin Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Fitmin zor bulunuyormuş sanırım nedenini biliyor musun?

kayaburcu
kayaburcu

814

Merhabalar ben kedim yavruyken lavital somonlu yavru kedi maması kullanıyordum ve çok memnundum tavsiye ederim eğer farklı bir marka düşünürseniz alabilirsiniz

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

İkisi arasında kararsız kaldıysanız kalite farkı var içeriğine bakacak olursak bozita daha kaliteli taze et var.

Ceylinnn6
Ceylinnn6

620

Öneriniz için çok teşekkür ederim. Fitmin purity zor bulunan ama içeriği de güzel mama. Bozita kitten mamanın içeriği değişmiş diye duydum ama, bu konuda bilgi verir misiniz rica etsem??

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

Birçok mamayla ilgili içerik değişti vs söylemler oluyor bunların doğruluğunu tam olarak bilemiyoruz neyazikki. Fakat mama seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri içeriğinde taze et mi var yoksa protein ibaresi mi bence bu çok önemli. Ben kedime brit care markasını kullanıyorum

Ceylinnn6
Ceylinnn6

620

Brit care mamada ishal şikayeti varmış sanırım sizde bu durumla karşılaştınız mı?

Ozlemkopuk
Ozlemkopuk

857

Hayir karsilasmadim 10 güne yakın bir sürede eski mamasindan geçiş yaptım sorun olmadı. Genel olarak kabızlığı vardı ona bi nebze iyi geldi diyebilirim fakat ishal gibide değil. Biz şimdilik memnunuz

Ceylinnn6
Ceylinnn6

620

Anladım, bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim 🙏.

Ceylinnn6
Ceylinnn6

620

Çok araştırdım hangisi iyi diye fakat Bozita kitten ve fitmin purity kitten mama arasında kaldım. Hangisini sipariş vermeliyim??

Poncimin
Poncimin

116485

@Ceylinnn6


Evet Bozita mamaların içeriği değişti. Sadece kitten maması değil, neredeyse tüm mamalarının içeriği değişti. Başka bir konuda da bundan bahsetmiştim. Ama yeni içerikli mamaları henüz Türkiye'ye geldi mi onu bilmiyorum. İçerik bilgilerini de direkt kendi sitelerinden aldım. Yani denildiği gibi doğruluğunu tam olarak bilemiyoruz gibi bir durum yok. İçeriği değişti. İsterseniz gidip kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Yavru kedi mamasının eski-yeni içeriği bu şekilde:


https://bozita.com/cat-food/bozita-kitten-grain-free-chicken/


[Eski İçerik]


Tavuk %29 (kurutulmuş tavuk %25, tavuk suyu %4), kurutulmuş patates, kemik yağı %13, bezelye nişastası, somon (taze hazırlanmış %10), kurutulmuş sığır proteini %7, kurutulmuş domuz proteini %4, kurutulmuş pancar lifi, mineraller, lignoselüloz, hindiba inülini (FOS %0,63), mannan oligosakkaritler (MOS %0,2), maya (ß-1,3/1,6-glukanlar %0,1).


[Yeni İçerik]


Kurutulmuş tavuk proteini %26, kurutulmuş patates, bezelye nişastası, kemik yağı %11, somon (taze hazırlanmış %10), kurutulmuş domuz proteini %5, kurutulmuş sığır proteini %4, kurutulmuş pancar lifi, hidrolize protein, lignoselüloz, mineraller, hindiba inülini (FOS %0,63), mannan oligosakkaritler (MOS %0,2), maya (ß-1,3/1,6-glukanlar %0,1).


İçerikte en önemli değişiklik "kurutulmuş tavuk" yerine artık "kurutulmuş tavuk proteini" kullanmışlar. Bu eksi yanı. Ayrıca içerikten tavuk suyu çıkarılmış. Kemik yağı oranı da %2 düşürülmüş, bunun yerine bezelye nişastası artmış içerikte 3. sıraya yükselmiş. Sığır ve domuz proteininde de önceki içeriğe göre toplamda %2 eksiklik var. Bu açığı doldurmak için yeni içeriğe "hidrolize protein" eklenmiş fakat genel olarak protein denilmiş, hayvansal protein mi bitkisel protein mi belirtilmemiş. Ayrıca proteinin hangi kaynaktan sağlandığı da yine belirtilmiyor. Benim gözüme çarpan değişiklikler bu şekilde. Yani Bozita da artık bildiğimiz "protein" içeren mamalardan diyebiliriz. Yine kötü bir mama olduğunu düşünmüyorum ama eski kalitesine göre bir tık düşüş yaşadığı da ortada. Üstelik fiyatı buna rağmen gereksiz bir şekilde artmış. Artık fiyat/performans kriterini ne kadar karşılar bilemem.


Ayrıca üstte biri Bozita'nın daha iyi olduğunu ve taze et içerdiğini söylemiş ama Fitmin de taze et içeriyor ki? Üstelik et oranı Bozita'dan çok çok daha yüksek :) Bozita'nın bu son içerik değişikliği durumu da ortada. İki mama arasından ben kesinlikle ilk olarak Fitmin tercih ederdim. Fitmin bariz bir şekilde içerik olarak daha iyi. Neye göre hangi içeriğe göre yorum yapıldı bilmiyorum. "kalite farkı var içeriğine bakacak olursak bozita daha kaliteli" demek kesinlikle akla mantığa sığmaz. Ben Fitmin tercih ederdim.

Poncimin
Poncimin

116485

Bozita Kitten:


Kurutulmuş tavuk proteini %26, kurutulmuş patates, bezelye nişastası, kemik yağı %11, somon (taze hazırlanmış %10), kurutulmuş domuz proteini %5, kurutulmuş sığır proteini %4, kurutulmuş pancar lifi, hidrolize protein, lignoselüloz, mineraller, hindiba inülini (FOS %0,63), mannan oligosakkaritler (MOS %0,2), maya (ß-1,3/1,6-glukanlar %0,1).


Fitmin Purity Kitten:


Et (kurutulmuş tavuk %24, taze tavuk %20, taze domuz ciğeri %19, kurutulmuş ördek %8, kurutulmuş balık %5,6 - morina, mığrı balığı ve sardalya, kurutulmuş domuz ve sığır eti %1,7), tavuk yağı, patates, yeşil bezelye, tavuk yumurtası, pancar posası, elmalar, kurutulmuş inaktif Saccharomyces cerevisiae mayası, bira mayası, peynir altı suyu tozu, keten tohumu, soğuk sıkım Norveç somon yağı, bitkisel kompleks (ısırgan otu yaprakları, karahindiba yaprakları, papatya çiçekleri %0,17, melisa yaprakları, ıhlamur çiçekleri), mineraller, hindiba kökü, goji meyvesi %0,2, zencefil kökü %0,1, yucca shidigera.

sutlac2134
sutlac2134

1355

bozita al kedinin bağırsak düzeyini güzel tutar

Poncimin
Poncimin

116485

@Ceylinnn6


Türkiye'de bazı dönemler zor bulunabiliyor. Sebebini tam bilmiyorum ama büyük ihtimal distribütörü yüzündendir. Türkiye'de fazla talep olmadığı için az ürün getiriyorlar, bitince de tekrar ürünün gelmesi zaman alıyor olabilir. Fitmin alacaksanız Pe t imc e, Pe tzz sho p gibi sitelerde stokta gördüm bakabilirsiniz. Ben şuan Fitmin'in Türkiye'ye yeni gelen For Life serisini kullanıyorum. Purity tahılsız serisi, For Life ise düşük tahıllı mama serisidir. Bu serisi sanırsam yeni geldiği için şuan Petlebi dahil çoğu sitede satışı var. Alabilirseniz Purity daha da iyidir ama For Life serisi de gayet güzel, olmadı ona da bakabilirsiniz. Fitmin'in her iki mama serisi de bence Bozita'dan çok daha iyi. Et içeriği bariz şekilde daha yüksek, ben memnunum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 264 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.033 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR