Hangi Yavru Kedi Mamasını Önerirsiniz?

yumiii
yumiii

352 Puan

Kedim ilk sahiplendigimde sahibi sadece yas mama veriyordu kardeslerine de onada ama bendeki eve getirdigimde yas mamayı artık yemedi sahibi de whiskasının tavuklu yavru kedi mamasını önerdi aldım 6 gündür onu kullanıyorum severek yiyor ama yerken biraz zorlanıyor gibime geldi . Arastırdıgımda da whiskasla ilgili pek olumlu seyler görmedim bu yüzden degistirmek istiyorum. Yetiskin kedim genelde balikli mama yerdi cinsleri ayni oldugu icin bunun da balikli sevecegini düsünüyorum . Yavru kediler icin balıklı icerigi güzel bir mama önerir misiniz ?

20 CEVAP

CilekLily
CilekLily

2841

Ben bir soru sormak istiyorum fakat bu soruyu gerçekten bilmediğim için soruyorum soruyorum acana mama için Protein oranı çok yüksek deniliyor diğer mamalara baktığımız zaman Protein oranları acana ile Hemen hemen aynı. Hatta bazılarının protein oranı daha bile yüksek. Önemli olan proteinin sağlıklı besinlerden elde edilmesi değil mi? Bu sorunun cevabını hiçbiryerde bulamadım bilen varsa hem soru sahibine hem beni aydınlatabilir :))

Hills markalı kuru mamayı deneyin

yumiii
yumiii

352

Az önce soran birine verilen yanitlara baktim da hills ve royal canin önermiyorlardi . Baska önerebileceginiz bir marka var mi?

Zeynepnur01
Zeynepnur01

1447

Acana kitten alabilirsiniz içeriği çok iyi illa balıklı olmak zorunda değilse

CilekLily
CilekLily

2841

Acana kitten ya da first feast alabilirsiniz. Ben de çok uzun süre bu sitede yavru kedim için bir mama arayışındaydım fakat acana dan vazgeçemedim yine. İçeriği çok sağlıklı çok besleyici çok mineralli ve vitaminli bir mama. Eğer bütçeniz uygunsa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz

Veranifer
Veranifer

11642

Valla hills en iyi mama. Acana orijin nd fln protein kalsiyum oranı yğksek mamalar yavruyken kullanımını bilmem ama kısır ev kedilerine he ki erkekse asla önerilmez çünkü zaten böbrek rahatsızlıklarına yatkınlar. Royal canin, proplan içeriği gerçekten çok kötü ve pahalı ikisinden biri whiskasa benzer içeriği var. Ben hills öneririm.

felisbertaa
felisbertaa

659

Ben ilk royal canin kitten kullandım sonra onu kullanma dediler n&d narlı tavuklu kitten aldım severek yedi gayette sağlıklı büyüdü. İçeriği temiz güvenilir bir marka olduğunu biliyorum. Ben memnun kaldığım için öneririm.

yumiii
yumiii

352

Bazi veterinerler purina one ve lavitalı önermis onlar nasıl bilginiz var mı? Hills markasının da sence tuna balıklı mı somonlusunu mu almalıyım?

Veranifer
Veranifer

11642

@CilekLily nd nin protein oranı %40 larda acana fln da %38 fln kısırlaştırılmamış kedi için bilemiyorum ancak kısır erkek kedim için araştırdığımda en iyi hills idi. %31 protein oranı var ayrıca fosfor kalsiyum vit d oranı az. Nd tropikal çıkalı çok olmadı protein oranı daha az ama kalsiyum ve vit d oranı fazla. Brit care urinary iyi idi ancak ishal yapıyor.
Proteinin nerden geldiği önemli kesinlikle "tavuk içerikleri" fln yazıyorsa iyi değildir. Ancak protein içeriği dışında protein oranı ve diğer takviyelerin oranları da önemli. Mesela ben whiskasın taş yaptığını biliyorum herkes biliyor ancak proplan içeriklerine bakınca whiskasla aynı kalsiyum oranı olduğunu gördüm. Protein içeriği whiskasdan daha iyi ama taş yapacaksa protein içeriği ne kadar önemli?
Kedilerimiz yaş cinsine göre fln davranmalıyız. Mesela british fln varsa kalsiyumu çok düşük tutmak eklem rahatsızlığına zaten olan yatkınlığını artırır. Siyam kedide kalsiyum desteği versek eklem kemik için böbrek problemleri olma olasılığı daha da artar. Ben erkek kısır kedi için bakmıştım. Dişi kedilerin hastalık risklerini ihtiyaclarını bilemiyorum

sitedizayn
sitedizayn

12886

acana ve nd den sonra alınacak en iyi mama proplandır, içerikleri incelediğinizde bunu anlamak zor değil, normal şartlarda bir kedinin buğdayla, patatesle falan ne işi olur ki.
ben kedilerimi acana ile büyüttüm ama yetişkinliğe geçtikten bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım, fiyatlar çok yükseldi.
proteinin yağın kediye ne zararı olabilir çok komik :) kediler etobur hayvanlardır tabiki hayvansal protein ve yağ yiyecekler.
benim kedilerim evde pişmiş hayvansal ürünleri yeseler hiç bir kuru ve yaş mamayı kapıdan içeri sokmam. ama yemedikleri için bütçeme göre alabileceğim en iyi mamayı almaya çalışıyorum. şimdilik proplan ile idare ediyoruz ama imkan bulunca arada bir acanada oluyor.

Veranifer
Veranifer

11642

@sitedizayn proteinler böbrekten süzülür fazla protein böbreğe zarar verir. Sağlıklı kısır olmayan bir kedi evet sıkıntı olmaz ancak bizim kedilerimizin çoğu kısır. Ve ayrıca kediler yapıları gereği su içmeye alışkın olmadıklarından dolayı en çok hastalıkdan ölüm nedenleri enfeksiyondan sonra böbrek hastalıklarıdır. Kısır evde hareket etmeyen bir kediye %44 protein ve yüksek kalsiyum vit d yüklersek hem böbreklere yüklenilir filtrasyon oranı bozulur hem taş olur.
İnsanlarda da olduğu gibi böbrek rahatsızlıklarında protein, vit d, kalsiyum, fosfor için özel diyet verilir.
Proteinin içeriği evet önemli hayvansal olmalı ancak totalde proteini çok yüksek olursa böbrekler zarar görür.
Dediğim gibi dişi kedileri bilmiyorum ancak erkek kısır kediniz varsa bu oranlara dikkat edilmeli. Yaş mama verilmeli ve su içimini arttırmak için su şelalesi alınmalı.

CilekLily
CilekLily

2841

Evet genel olarak anladığım kadarıyla proteinin sindirilebilir olması önemli hususmuş. Benim kedim daha yavru olduğu için acana İle besliyorum ama zaman ne gösterir Allah korusun kedim ne gibi bir sıkıntı çıkarır, sıkıntı çıkarır mı onu da bilmiyorum belki kedime çok iyi gelir bunu zamanla göreceğiz. Ben aslında ne kadar zararlı olabileceğini düşünmüştüm kediler için sonuçta etobur hayvanlar ve sindirilemeyen patatesle vs alacaklari proteini tavuktan balıktan almaları daha iyi olur diye düşünüyordum keza benimle aynı fikirdesiniz zaten. Yani kedicikler çok geniş bir yelpaze tamamen deneme yanılma yöntemiyle anlayacagiz bunları :))))

sitedizayn
sitedizayn

12886

@Veranifer asıl olan doğala en yakın besleme tarzına yaklaşmak olmalı, bir kediye yağsız dana eti verilse bile alacağı protein %30 dur ancak, normalde %44 olan bir et bilmiyorum ama nd nin bazı çeşitlerinde bu oranı görmüştüm, proplana geçmeden önce az tahıllı morina balıklı nd kullanıyordum protein %36 dı, şu andaki proplanda %36 bu oranlar bana normal görünüyor ilk kullandığım acana pacifica %37 di ki normal sayılır ancak %44 protein gerçekten fazla.
benim iki erkek kedimde kısır ama kısır maması kullanmıyorum, kilo problemleri olmadığı içinde gerek görmüyorum ama bu arada çoğu kısır kedi mamasında %40 civarlarında protein görüyorum yani üretici firmalar kısır kedi mamalarını kedilere zarar vermek için mi üretiyor anlamış değilim.
herşeye rağmen evde pişirilmiş hayvansal ürünlerden yanayım :)

sitedizayn
sitedizayn

12886

arkadaşlar zamanı olanlara önerim kedilerinizin yiyeceklerini evinizde siz hazırlayın, zamanı olanlar diyorum çünkü bu iş para ile ilgili değil herkesinde böyle bir zamanı olmayabilir.
mama sektörünü tamamen bir kandırmaca olarak görüyorum ve gerçekten büyük bir pazar, insanlara bir sürü aldatıcı bilgiler anlatıyorlar haliyle hayvanlarını seven herkesde bunlara inanıyor.
en büyük yalanlardan biri taurin meselesi evde hazırlanacak yemeklerde taurin olmazmış, kedilerin taurine ihtiyacı varmış eve ihtiyaçları olduğu doğru ama taurin zaten hayvansal gıdalarda olur, yani söyledikleri koskoca bir yalan, mamalara taurin neden ekleniyor ? çünkü içine et koymuyorlar et olsa taurin eklemeye zaten gerek kalmaz.
mesela şu anda ben proplan somonlu kullanıyorum içinde somon var ama bu somon sadece insanların tüketmediği artık etler kafa falan, yoksa dilimlenmiş temizlenmiş somon değil :)
ben kendi adıma tekrar tekrar deneyeceğim kedilerimin evde hazırlanmış gıdalara alıştırmak için.

yumiii
yumiii

352

Benim simdi kafam cok karıstı kedimin 2 aylık olmasına son bir hafta ve whiskasa daha fazla alısmasını istemiyorum . Hangi mamaya gecmeliyim ? Kedim normaline göre bir kac gram eksikmis ayrica kizimin cinsi british kalsiyum oranini mamalarda simdiden düsünmeli miyim?Hills mi? proplan mi ? ve daha bir sürü farkli mama yazmissiniz hangisii ??

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 272 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR