Erkek Kedi Struvit Şikayeti. 4 Gündür Sonda Takılıyor.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120631 Puan

Arkadaşlar HİLLS Mama kullanıyorduk 4 yıldır. 2 gündür ıdrar yapamama şikayetiyle gittik çok taş varmış idrar yollarında geçmezse operasyon yapılacak karın yanından boşluk açılıp taşlar boşaltılacak tekrarlarsa ileride dişileştirme yapılacak.
Urınary JEL, Günlük antıbıyotık iğne ve günlük veterınerde idrar boşaltma temızlenme yapılıyor hafıf kanlı idrar yapmaya deavm ediyor.
Su zorla günlük içiriyoruz şırınga ile mama zorla yiyor UNIQUE STRUVIT MAMASI VERİLDİ ŞUAN ÇOK SEVMEDİ. Kedi çorbası vermeye çalışıyorum şırınga ile kızılcık suyu haşladım içiriyorum c vitamini veriyoruz ÖNERLERİNİZ VARMI AMELIYAT YAPTIRAN YA DA ÇEVRESINDE DUYAN ŞUAN NE YAPMAM LAZIM. Kansızlık olmasın dıyede KAN DAMLASI BAŞLAMAYI DUSUNUYORUM Şuanda çok streslı bağışıklık içinde IMMUN 44 VERECEĞİM DESTEKLESIN DIYE . Veda Kotervin Kedi Strüvit Taşları Problemlerinde Tedaviye Destek Solüsyonu siparış ettim bunu da kullanacağız bir kaç gün daha gözlem yapalım sonra mı amelıyat olsun bu Kotervını de deneyelım geçmezse mı amelıyat ettirelim yoksa hemen mi.

28 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

12035

merhabalar çok geçmiş olsun son durumunuz nedir bilemiyorum ama kedim idrar yollarındaki 5 taştan dolayı ameliyat oldu bir 4 5 ay önce, kanlı ve sık idrara çıkma olarak fark ettik. öncelikle taşın cinsine bakılması gerektiğini söyledi hekim, iki çeşit varmış bizimki yapılan idrar tahlili sonucunda taşın cinsi kalsiyum oksalat çıktı. bu taş ne yaparsan yap ne takviye hangi mama kullanirsan kullan düşmez dedi, dişi kedi olsa bekleyelim belki düşer deriz ama erkek kedilerin idrar kanalları ve penisi çok dar olduğu için taşı dusuremez dedi. ultrasyon ile taşın boyutuna bakıldı büyük denildi, kesin ameliyat olacak ve hemen üriner mama kullanması gerekli denildi, virbac tavsiye edildi ama kedim malesef ki severek yemedi açlıktan ölmemek için yiyordu oda idrar yollarindaki ve mesanedeki yapmasi gereken ortamı saglamaya yetmiyordu, mama degisikligine gittik kedim pro plan kısır mamasi yiyordu bu seferde pro planın üriner mamasini aldım gayet severek iştahla tüketiyor onla devam ettik, ameliyat oldu 5 taş alındı, mamayı kullanmaya devam ediyoruz hekimimiz asla yaş mamayı bile üriner harici vermemem gerektiğini taş oluşturmaya meyilli bünyeye sahip kedilerde dikkatli olunması gerektiğini soyledi. şimdilik çok şükür bir sorunumuz yok. size tavsiyem öncelikle çok iyi bir hekimle ilerleyin çocuğu heba etmeyin ben tanıyı koyana kadar 3 klinik gezdim biri enfeksiyon var dedi biri antibiyotik ve idrar yolları için ilaç verdi yolladı, o uriner ilaçlarda c vitamini yüksek olduğu için çok acı kotu tadi olduğundan kedim nefret ediyordu 3. kliniğe farkli bir ilaç varsa kullanayım diye gittiğimde hekim bana iyide öncelikle bir taşın türüne bakılması lazım düşmeyecek bir taş ise ne kullanırsanız kullanin boşa dedi. ameliyat dedi ben yinede yetinmedin ultrasyon idrar sonucuyla birlikte 2 hekimden daha görüş aldım ameliyat denilince teşhisi koyan yerde ameliyatı yaptırdım. öncelikle sutrivit mi yoksa kalsiyum oksalat mi ona bakılmalı, işinin ehli bir hekim bulunmalı, öyle her duyulan ürün kullanılmamalı ÜROLOJI ALANINDA UZMANLIK YAPMIŞ BIR PROFESÖRLE GÖRÜŞTÜM HANI AMELIYATTAN SONRA URINER TAKVIYE KULLANAYIM Mİ TEKRARLAMASIN DIYE


https://yenicagecza.com/destekleyici-saglik-urunleri/uriner-sistem-sagligi/ync-urinary-cure/


bu ürünü sordum profesör bana asla kullanmayın bu sizde tam tersi tekrar taş oluşmasına neden olur dedi. mesanedeki ve idrar yollarındaki asidik bazidik ortami bozarsanız bunun sonucunda da taş oluşabiliyor. mamalar o ph dengesini koruyor.


kediniz hills i sevmediyse virbac sonrada pro planın üriner mamalarını tavsiye ederim. onun dışında çok fazla ürün kullanmayın, hekim doğrultusunda gidin. kızılcık vererek belkide ortamin ph ını bozarsınız. ki zaten kızılcık içilmesi iyi değilmiş kızılcık idrar yolu enfeksiyonlarinda kullanılabilir taşın varlığında değil


" bir böbrek taşınız varsa, bu durum kötüleşir. Kızılcık, böbrek taşlarına neden olan yüksek oranda okzalat içerir "


size internetteki hastanelerin sayfalarındaki bilgiyi aktardım. umarım kurtulmuşsunuzdur. gidişat iyiyse bundan sonrasında da üriner mama kullanmaya devam edin derim kedinizin bünyesi demek ki taş oluşturmaya müsait. bol su iciminide sağlayın yoksa evinizde kedi su pınarı alın

rabiaesim
rabiaesim

879

kedinizin durumu nedir benim kedim de nisan ayından beri cebelleşiyor. sorularda struvit diye aratın detaylı öyküsünü zaten yazdım. en son dişileştirme oldu. ancak bizim problemi azaltan virbac oldu

x_queen
x_queen

1197

Benim erkek kedimde de var sütrivit taşlar. Ben 5 senedir virbac 2 numara ürinery mama kullanıyorum. Arada ultrasonla baktırıyorum hala var ama tıkayacak boyutta değilmiş. Virbac ın iyi geldiğini düşünüyorum. Hillsin üriner mamasını yemedi oğlum. Ama virbacı güzel yiyor.

Zeynepulku
Zeynepulku

122981

Iki sene önce kedim struvit geçirdi ama bu kadar ağır değildi. Hekimleriniz gerekli tedaviyi uyguluyormus zaten. Taşların hareket etmesi için bol bol su icirmeyi ve hareket etmesini sağlayın. Geçerse de uzun bir süre özel mama kullanmanız gerekli olacaktír. Kesiniz mamayı yemiyorsa hill'sin yada başka bir markanin mamasını alin. Yemezse gerekli tedavi uygulanmış olmaz. Kızılcik struvit için yararlı oluyor ama miktara dikkat etmek lazım. Hekiminizin verdiği mamada da ilaçta da muhtemelen yeterince vardır. Verirken dikkatli olun o yüzden Umarım ameliyat olmdanatlatır. Tabii çok dikkat etmek gerekli sonrasında sıvı alımına özellikle.
.

sitedizayn
sitedizayn

12806

geçmiş olsun kediniz iyileşecektir ama tekrar böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyorsanız içinde tahıl olan mamalardan uzak durun, kediler etçildir ve hayvansal proteine yağa ihtiyaçları vardır hills gibi yarısından çoğu tahıl olan bir mamayı inek koyunda yer yani, normal şartlarda kedi bulgur pilavı, pirinç pilavı yer mi ? yemez.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120631

Arkadaşlar çok kötü durumda şuan kedim 3 hekım gezdik alanında uzman bir hekım bulamadık ankarada hem maddi hem manevi çok kötü durumdayız sizler iyi ki varsınız yaşadığınız durumları örneklendırerek anlattığınız için hepinize ayrı ayrı minettarım. Allah razı olsun sizlerden canım oğlum gözümden sakındığım oğlumu bügün 1 veterıner daha görecek. Ameliyat diyorlar taşın cinsine bakılmadı kimse bakmadı. Alanında uzman bir hekım arayışındayız halen oğlum günden güne eriyor oğlum hiç birşey yiyip içmiyor 16 gündür sonda takılıp çıkarılıyor, Sonta dan gelen idrar gayet temiz ama oğlum halen idrara yapamıyor.

Zumrutt00
Zumrutt00

751

aman dikkat böbrek taşı ise kızılcık önerilmiyor. o yüzden taşın cinsi mühim

Minigimmm
Minigimmm

12035

16 gün ne demek ya hayvana işkence ediyorlar resmen, o canı böyle giderse kaybedebilirsiniz lütfen kedinize daha fazla sonda takılmasına izin vermeyin zaten kum taş düşeceği varsa 16 günde çoktannn düşmüş olurdu. yazık yaa lütfen vakit kaybetmeden kedinizi alın ankara üniversitesi veterinerlik fakültesine götürün ve yaşanan tüm süreci yapılanları anlatın üroloji alanında bir profesörün görmesini istediğinizi söyleyin.


https://g.co/kgs/6bN3Z3a


buraya gidemiyorsaniz pet veteriner kliniği leman hocaya götürün youtubede videolari var


buda olmazsa dorukgiller veteriner kliniği dobida adli youtube kanalı var.


bu dediğim iki yere goturduyseniz mutlaka ilk gideceğiniz ankara universitesi veterinerlik fakultesine götürün belki youtubede kedisini oraya götüren olmuştur, yada instagramda orda çalışan bir profesörü bulun mesaj atın ben kedimi kalp için istanbul fakultesi veteriner fakultesine goturdum goturmeden once profesörle instagramdan görüştüm böylelikle oraya gidince beklemeden direkt hocayla goruşebiliyorsunuz

Minigimmm
Minigimmm

12035

size özelden yazacağım mesaj kutunuza bakar mısınız

Zumrutt00
Zumrutt00

751

çok geçmiş olsun çok üzüldüm. anemi için vetexpert hemovet kullandık biz faydasını gördük kedim hap yutmuyor ezerek mamasına katarak verdim yemişti. böbrek için de yine aynı markanın renalvet onu da kullandık faydasını gördük. kızılcık böbreğe zarar veriyor aslında sadece o değil diğer idrar asitleştiriciler bildiğim kadarıyla öyle. böbrek için bol bol yaş mama yesin. ve su içmesi lazım. fosfor oranı düşük mama yemesi lazım benim kedimde de böbrek değerleri yüksek. 0.5 ve altında fosfor değeri olması lazım kuru mama için. yaş mama için hills k/d iyidir. ama ekonomik olarak maalesef pahalı biliyorum ben de aynı stresi yaşamış birisiyim..

GGunes
GGunes

779

Öncelikle geçmiş olsun. Bizde geçtiğimiz mart ayında bu nedenle Ankara üniversitesi veterinerlik fakültesinde opersayon geçirdik. Sonrasında çıkarılan taşlardan birini MTA'ya analiz için götürdük. Bizde de kalsiyum okzalat taşı çıktı. Yaklaşık altı aydır veteriner seri uriner mama kullanıyoruz. Hills, Royal canin ve advance denedik. Tüm bu mamalarda genelde struvit taşları üzerine etki ettiği yazıyor yalnızca hills mamasinda kalsiyum okzalat da yazıyor ancak hekimlere sorduğumuzda özellikle şu mamayı kullanın demediler sadece uriner mama kullanmamız gerektiği söylendi. Şu an Royal canin kullanıyoruz. Eğer Ankara'da ikamet ediyorsanız fakülteyi deneyebilirsiniz kendi deneyimim açısından memnun kaldım sadece operasyon sonrası yatış yapmıyorlar bilginiz olsun. Ben sonrasında özel bir klinikte yatış yaptırdım operasyon sonrası üç gün sonda takılı kalmıştı çünkü, bakım ve yıkaması yapılabilmesi için yatırdım. Stresli bir süreç maalesef umarım güzel sonuçlar alırsınız.

Zumrutt00
Zumrutt00

751

brit care renal mama hakkında bir fikrim yok. ama hills k/d faydalı olduğunu düşünüyorum böbrek maması olarak

Zumrutt00
Zumrutt00

751

idrar yolu için de hills c/d kuru maması veyahut royal canin s/o önerebilirim ama bir veterinere danışmanızda fayda var bu konuda

Zumrutt00
Zumrutt00

751

hills c/d kalsiyum okalat için de kullanılabileceği yazıyor kendi sitesinde

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120631

Vırbac başladık operasyon oldu şuan farklı bir operasyon denendı penisi 1cm kesılıp taşı çıkarttılar 1 klinik yapıyormuş sadece

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 365 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR