Anal Kese Hastalıkları???

songuladali81
songuladali81

103873 Puan

Zaman zaman anal kese problemi yaşıyoruz.. O dönemde kızak hareketi yapıyor. Bu problemin sebebi kullandığımız kumdan mı kaynaklanıyor? Böyle bir şey yaşayan var mı?.. Daha öncede böyle oldu. Veterinerimiz boşalttı. Şimdi ayın 21inde aşımız var. Onun için gideceğiz. O gün veterinerimiz muayenesini yapacak.

17 CEVAP

Kralnane
Kralnane

455

Evet bizimkinde koku vardi ve yere sürtüyordu. Ben başkabir belirti görmedim. Hemen eterine götürdüm iç dış parazitten korkmuştum. 2 hafta kadar once ic dis parazit aşısıda yapılmıştı. Ancak veteriner anal kese dedi. Sonrasında kakaya bağlı düzeldi.

songuladali81
songuladali81

103873

Kralnane çok teşekkür ederim. Çok iyi oldu bilgilendirmeniz. Veterinere gidene kadar keseyim. Ödül mamalarını ve yaş mamayı. O kızak hareketini yaparak içindeki sıvıyı çıkartıyorlarmış kendileri. Mabel kızak hareketi yaptıktan sonra sıvı ya da kötü koku bırakmıyor. Ya sıvı çıkıyor bakıyorum ama göremiyorum...🤷‍♀️ İlk böyle olduğu zaman veterinerimiz içindeki sıvıyı sıkarak boşalttı..

songuladali81
songuladali81

103873

Ama bazı durumlarda da anal keseyi aldıklarını duydum. İnşaallah hiç birimiz o duruma kadar gelmeyiz.

sitedizayn
sitedizayn

12743

songuladali81 burda yazılanları dikkatle izliyorum kedimide izleyeceğim, sarman kedimin hiç öyle bir şey yaptığını görmedim, smokini izlemem gerek, bizimkiler her gün yarımşar paket yaş mama yerler, smokin çarlinin zaten sıvı ödül maması yada macun uzatırsanız patisi ile saldırır.
bugün royal canin sensible siparişi verdim çözüm olurmu bilmem.

aslihan_e
aslihan_e

130783

Kumla ilgili değildir, yedikleriyle ilgili, sindirimiyle ilgili olabilir.

songuladali81
songuladali81

103873

40 günlükten bu güne14 aylık şimdi Royal Canin yiyor. (ıslak ve kuru mama, malt ve vitamin) Vet's Plus krema ödül maması ve Garden Mix ödül çubuğu. Başka ev yapımı hiçbir şey vermiyorum.

songuladali81
songuladali81

103873

GimCat (malt ve vitamin)

AhsenAise
AhsenAise

117624

Ev yemeği de verseniz fark etmez, bu durum bir tür organ işlev bozukluğundan kaynaklanıyor

sitedizayn
sitedizayn

12743

benim smokin kedimde bazen o hareketi yapıyor ama tuvalet sonrası, yaptığı yerlerde herhangi bir kaka kalıntısıda görmüyorum, şu anda bende çok merak ettim benim kedimde de anal kese sorunumu var

Kralnane
Kralnane

455

Ben yavru kedimi bulduktan 2 hafta sonra yani 3 aylik civarindayken aynı sorunu yaşadım. Veteriner kakanın katı olması gerektiğini söyledi. Biraz cıvık olunca anal kese boşalamıyormuş. Ilac vermek istemedi kediyi hareketli buldu. Kedi acana kittenda alıştı kakası sertleşti artik yapmıyor. Belki bizimki başlangıç aşamasıydı ve kolayca düzeldi. Birde bu süreçte mamayı sürekli degistirmeyin yas mama, ödül krema vermeyin dedi kalayı yumuşatır gecmezse gelin bakalim demişti. Siz yinede veterinerinize danışın.

edakaramel
edakaramel

2814

merhaba poposunu yere surtmekten baska bi belirtisi var mi acaba? benim kediminde poposunda cok kotu bi koku oldugunu fark ettim. veterinerimize soyledigimde anal kesesini bosaltiyo oyle. eger poposunu surterse bana getirin ben anal keseyi bosaltirim demisti.

songuladali81
songuladali81

103873

Sitedizayn muhtemelen seninkinde de aynı sorun var.. Sen de kralnane nin dediği gibi yaş mama sıvı ödül maması verme..

songuladali81
songuladali81

103873

edakaramel poposunu sürtmekten başka hiçbir problemimiz yok. Evet veteriner boşaltıyor. Basit bir şekilde. Ayın 21 inde gittiğimiz zaman veterinere aynı işlemi yapacak. Ve ben neden olduğunu öğreneceğim. Buradan da bilgilendireceğim.

songuladali81
songuladali81

103873

sitedizayn, benim kızım kısır.. Royal Canin Sensible bize uygun olur mu bilmiyorum. Onu da sormak lazım. ;)

sitedizayn
sitedizayn

12743

benim iki oğlumda kısır ama bilmiyorum kısır yada değil öyle bir ayrım var mı, petlebide ürün sayfasında kısır kediler içinde uygundur yazıyor, rc kendi sitesinden de ürünü kontrol ettim o konuda bilgi bulamamıştım, telefonda açtım ama cevap veren yoktu :)
dün de bir kampanya vardı siparişi verdim aslında rc markayı sevmem ama çocuklarıma iyi gelirse benim ne düşündüğüm önemli değil.
sarman kedimde öyle bir hareket görmüyorum diye yazmıştım ama o kedimde hassas sindirimli bir kedi. yavruyken geçirdiği bir kaza sonucu sindirim sistemi ve o bölgeden iki ameliyat geçirdi. herhangi bir mama yaramazsa başlıyor kusmaya, hal böyle olunca bizlerde her şeyi deniyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 175 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR