Karıncalar :((

Gul36
Gul36

113362 Puan

Kedimin maması ve suyu mutfağın kapalı balkonunda duruyordu ama yaz gelince doğal olarak karınca istilası başladı. Mamayı mutfağa aldım ama bu sefer de orada bir delik buldular. Birkaç gündür bildiğim çözümleri uygulamaya çalışıyorum (limon suyu, küflü limon, sirke gibi) ama bana mısın demiyor haylazlar. Mutlaka birkaç tane oluyor. Var mı bildiğiniz doğal bir çözüm?

20 CEVAP

sophiee
sophiee

103370

Evi ilaçlatmak dışında kalıcı bir çözüm gelmiyor aklıma ki o da doğal değil maalesef :( mama kabı için daha önce annemlere gittiğimizde şöyle bir geçici çözüm bulmuştum. Mama kabını kendinden biraz daha büyük daha sığ bir tabağın içine koyup bu dıştaki tabağa da su koyarak bir nevi hendek oluşturdum. Karıncalar suyu geçip mamaya ulaşamıyordu. Yoksa nakliyecilik kariyerinde baya ilerleyecek gibiydiler :)

ursaminor
ursaminor

116511

Bize de sokak kapısından dadanmışlardı :D
Önce mama kabının yerini değiştirdim (Fıstık kızdı biraz :)


Sonra, ben kendilerini başka bir yere yönlendirdim kesme şekerle; her gün biraz daha ilerlettim şekeri, bitince yeniledim apartmanın penceresine kadar. Ve böylece eve bir daha girmediler.

Cathorn
Cathorn

12106

domates sapı domatesin başındaki yeşil sap kesin işe yarar ama bi zaman sonra karıncalar geri geliyor :(

Elifoo
Elifoo

10743

Ayy onu yanlışlıkla yapmış olabilir, bizimki karıncalardan mı saklıyordu napıyordu bilmiyorum ama karıncalı dönemde sürekli mamasının üzerini kapatmaya çalışıyordu, belki sizinki de onu yaparken yanlışlıkşa devirmiştir kıyamam ya :))

Elifoo
Elifoo

10743

Ya bi ara bende onu yaşadım ne alakaysa odamda duran mama kabını buldu veletler. Önce gördüğümü alıp başka yere koydum sonrasında da odamı sürekli sirke+su+sirke kokusunu bastıracak kadar (bir yemek kaşığı gibi) deterjanla sildim. Şu an çok şükür öyle bir sıkıntım kalmadı. Bir deneyin isterseniz :)

Gul36
Gul36

113362

Mama kokusunu diğer şeylerden daha çok seviyorlar karıncalar, onu çözdüm ben. :D Teşekkür ederim Elifoo, o çözümü de deneyeyim.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Ayaklı mama kapları var onlardan kullanabilirsiniz. Bizim evde de çok karınca var fakat mama kabina cıkmiyorlar. Ayaklı bir mama kabı alırsaniz belki sizde de bir ise yarabilir

Ceronimo-
Ceronimo-

2332

Bizde de aynı sorun başladı, üstelik mama kabı mutfakta durmasına rağmen oturma odasından çıkıp mutfağa gidiyorlar. Mama kabı ayaklı aslında ama yine de tırmanıyorlar. Artık geceleri mamasını dışarıda bırakamıyoruz hatta :/ Karıncaların çıktığı yeri belirleyebildiniz mi? Takip edip buldum çıktıkları yeri, oraya da tarçın döktük hatta. 1 gün yoklardı ortalıkta. Ama maalesef 1 gün aradan sonra başka bir yerden çıkmaya başladılar...

Gul36
Gul36

113362

Aa öyle mi? Zaten ben de öldürmek istemiyorum asla. Sadece deliklere uzak dursunlar istiyorum. Teşekkürler bilgi için.

riuhole
riuhole

3534

Salatalık kabuğu yöntemi bende başka nedenlerden dolayı denediğimde işe yaradı. Tarçın bebek pudrası tebeşir tozu gibi yöntemleri kesinlikle denemeyin bu yöntemler ciddi anlamda o minicik canlıların acı çekerek ölmesine neden oluyor. SAlatalık kabuğunu çıktıkları zemine sürterek orada bırakın umarım işinize yarar.

Gul36
Gul36

113362

Çok teşekkür ederim riuhole, salatalığı bir deneyelim bakalım o zaman. En kolayı o şimdilik.


@Ursaminor, Benim saf kızım hiç kızmıyor mamasının yeri değişince. Pıt pıt koşuyor hemen nereye götürsek. :D Şeker yöntemini denemeye korkuyorum, ya diğer odalara dadanırlarsa? :D

ursaminor
ursaminor

116511

Ama kaynağı biliyorsan, kaynağa yakın koyunca daha ileri gitmiyorlar şekerden. O yüzden kaynak önemli :)

Gul36
Gul36

113362

Kaynakları biliyoruz, oralara limon kabuğu falan koyduk ama öyle bir şey ki çatlak olduğu görünmeyen yerlerden bile çıkıyor bunlar. Baksanız düz mermer dersiniz yani. :D Nereye ne yapacağımı şaşırdım. Mamasını antreye koymuştum bugün evden çıkmadan, az önce bir geldik Amerikan servis parçalara ayrılmış. Hiç yapmadığı şey.. Tam da yer değişimine kızmıyor derken. :D


Bari şu şeker yöntemini kapalı balkonun bir köşesinde deneyeyim.

Gul36
Gul36

113362

@elifoo , Yok, hayır. Mama karıncasız bölgedeydi. Amerikan servisin kenarını ısırarak parça parça etmiş, diş izleri belli. :D Protesto mudur, oyun mudur bilemiyorum artık. :D

Gul36
Gul36

113362

Aslında sürü halinde dolaşmıyorlar, tek tük geliyorlar ama hemen mamayı buluyorlar tabii. Yönteminizi deneyeceğim sophiee, teşekkür ederim. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1466 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR