Kedi Sahibi Olmadan Önce Keşke Bilseydim Dediğiniz Şeyler Neler?

aysevepoco
aysevepoco

689 Puan

Merhaba, deneyimli kedi sahipleri lütfen cevaplasın... keşke kedi sahiplenmeden önce bilseydim x yerine y yapardım gibi dediğiniz şeyler var mı? Bakım konusu olur beslenme olur

27 CEVAP

OnurVtn
OnurVtn

558

yavru iken el yerine oyuncakla oynatırdım ele alıştıkları için ısırıyorlar .

MSO
MSO

38

Çok güzel bir soru sormuşsunuz. Bu sorunuzdan bilgi edinmeye çalışan ve araştırmayı seven bir insan olduğunuzu düşünüyorum. Cevabın biraz uzun olacak şimdiden affınıza sığınıyorum.


Sahiplenmeden önce bilseydim x yerine y yapardım.




  1. Kedimin tüylerinin düzenli taranması gerektiği bilseydim, kedim daha yavru iken taramaya alıştırırdım ve şimdi taranmayı sevmeyen kedimle bu kadar sorun yaşamazdım.




  2. Kedilerin yıkanmadığını ve kendilerini temizlediklerini bilseydim kedimi yıkayıp hasta etmezdim fakat bir yandan da kedim küçükken onu fön makinesi sesinden korkmaması için fön makine sesine alıştırır, ilerde ishal gibi bir durumda sadece arka bacaklarının yıkayıp kurutmam gerektiğinde sıkıntı çekmezdim.




  3. Kedimin küçükken ısırarak oynamasını onaylamaz ve böyle oynamaması gerektiğini ona öğretirdim, şu an dişleri tırnakları büyüdüğü için ve karakteri oturduğu için bu davranışını engellemek bu kadar zor olmazdı.




  4. Kedimin aşılarını zamanında eksiksiz yaptırırdım ve hastalanıp ölmesine müsaade etmezdim.




  5. Kedimin iç parazitlerin bana da bulaştığını ve iç-dış parazit ilaçlarının aşı gibi olmağını, koruyuculuğunun 1, 1.5 ay olduğunu bilseydim iç parazit ilaçlarını düzenli yaptırırdım.




  6. Kedimin tuvaletini düzenli olarak temizler, dışkısının kıvamını kontrol eder, yaptığı idrar miktarı aynı mı diye bakardım ve hastalıklarından önce haberim olurdu ve tedbir alırdım.




  7. Kullandığım kedi kumu çok toz çıkarıyorsa kedimin ciğerlerine bunu soluduğunu, akciğerlerine tozların yapıştığını bilir, daha tozsuz bir kum kullanırdım.




  8. Kedimin tırnaklarını kendim kesmeyi ve tırnak kestirmek istemese de tuttuğumda durması gerektiğini öğretir şimdi tırnak kesimlerinde veterinerlerde strese sokmazdım.




  9. Kedim mutfağa girerse bıçak gibi sivri şeylerin, cam gibi kırılıp kendini kesebileceği şeylerin riskli olduğunu bilir ve asla mutfağa alıştırmazdım.




  10. Biz yemek yerken sofradan bir şeyler verme alışkanlığımız olmasaydı şimdi kedim alerji olduğu için sürekli bir şeyler yemek istemesi ama alerji yüzüden hipoalerjenik mama yemesi gerektiği için sıkıntı çekmezdim.




  11. Dişlerine ve diş etlerine parmağımla dokunmaya, bunun normal olduğuna alıştırırdım ve şu an diş fırçalamaya çalışırken bu kadar sıkıntı çekmezdim.




  12. Ödül mamalarının sadece ödül olduğunu bilir ve bu kadar sık vermezdim. Haftada ya da 10 günde bir verirdim.




  13. Yaş mamaların hiçbir besleyici değeri olmadığını bilseydim kuru mama yemeyi yaş mamaya alıştığı için reddeden kedime hiç yaş mama vermezdim.




  14. Mamanın bayatlayabildiğini ve mamanın kokusunun gittiğinde kedimin sevmediğini bilseydim, mama paketinin ağzını açık bırakmaz, hava almayan cam bir kavanozda saklardım. Mama kabına da az az koyardım ki bayatlamasın.




  15. Kedim yaşlanınca ya da hastalanınca kiloları yüzünden kedimin durumu daha da kötüleşebilecek olduğunu bilseydim, kedime mamayı ölçülü verir yağlanmasına, doymak bilmez hale gelmesine müsaade etmezdim.




  16. Dişi kedimin rahim iltihabı, meme tümörü gibi hastalıklara yakalanabileceğini bilseydim zamanı gelince kısırlaştırırdım.




  17. Koku bırakma huyunun kalıcı hale gelebileceğini ya da evden kaçacağını bilseydim erkek kedimi zamanında kısırlaştırırdım. Şu an koku bıraktığı için koltuklarımı atmak zorunda kalmazdım.




  18. Tıraş ettirmenin tüy dökümü için bir çözüm olmadığını bilseydim, kedimi daha kaliteli mama ile beslerdim ve tüy dökümünün sebebini araştırırdım.




  19. Kuş gördüğünde kuşu yakalamak için istemsizce camdan ya da balkondan atlayacağını bilseydim cama ya da balkona tel taktırırdım ya da hiç çıkarmazdım.




  20. Kulaklarının kirli kalmasının kulak uyuzu oluşmasına sebep olduğunu bilseydim, bir pamuk alıp kulak temizleyici sıvılarla parmağımın girdiği yere kadar kulaklarını düzenli olarak temizlerdim.




  21. Kedimin yemek harici bir şey yememesi gerektiğini düşünemediğini ve bağırsaklarının tıkanabileceğini, zehirlenebileceğini bilseydim, para toka boncuk plastik kulaklık ip çiçek gibi şeyleri ulaşamayacağı yerlere koyardım. Ortalıkta bırakmazdım.




Tabi ki daha madde çoook. :)

sunnyv
sunnyv

3120

Poposunda kalan kakaları temizlemezdim alıştığı için artık hiç kendi temizlemiyor

Yukarıdaki arkadaşlara katılmakla beraber tırmalama tahtasını kesinlikle öğretin ;) aksi takdirde koltuklarınız ve tülleriniz tırmalama tahtası olabilir
Ben kedime öğretmiştim ama sonrasında elimi koltuğa sürtüp onu çağırınca oyun olarak kaldı 😃
Kesinlikle elinizle oynatmayın

Yavru iken korkutmamaya çalışın , sert vurmayın , koltuklara tırtıklamamasını öğretin tırmalama tahtası kesinlikle ilk başta öğretilmeli. Banyo etmekten korkmaması için banyoda mutlaka konuşun yavaş yavaş alıştırın. Aşı yaparken stres olmaması için özel bi sevgi bağı kurmaya çalışın . Kapı zillerinden korkmaması için dikkat edebilirsiniz , elektrikli süpürgeden de korkmaması için yavaş yavaş uzaktan izlemesini sağlayın 🤍 genel anlamda korkutmayın ve aceleci davranmayın🙏

sitedizayn
sitedizayn

13758

evde pişmiş tavuk, balık, et gibi besinlere alıştırırdım, yavruyken alıştırsaydım şimdi hayvan artıklarından yapılan yaş mamaları almazdım.
aslında yavruyken ev yapımı mamalara alıştırılırsa endüstriyel mamalara çok ihtiyaç duymazsınız.

aysevepoco
aysevepoco

689

çok mantıklı, aklımda olsun

aysevepoco
aysevepoco

689

@sunnyv hahah biraz tembellik sezdim... tamam hazıra alıştırmayalım yani :))

KedicikUzum
KedicikUzum

12882

Eğer giriş katta oturuyorsanız kedinizi dışarı da alistirin. Giriş katta otursam kesinlikle öyle yapardım tabij şehir merkezinde olmamak sartiyla. Cam ve balkonlara kesinlikle önlem alın yazın asla kollayamiyorsuniznveya cami kapıyı acmam bişe olmaz demeyin. El isirmadan ben rahatsız olmuyorum kedim nerede durması gerektiğini biliyor ve isirikli oyunlar oynuyoruz:)) 16 aylık şuan

venniee
venniee

14507

Taratmaya alıştırırım netttt…. Birde size ilerde kolaylık sağlaması adına kesinlikle box’a ve tırnak kestirmeye de alıştırın

aysevepoco
aysevepoco

689

cevaplarınız için çok teşekkürler, elleri oyuncak yapmıyoruz o zaman kesin bir şekilde...


cam konusunda evet bir arkadaşımla otururken balkonda yan taraftaki camda görmüştük kedisini de aklımız çıkmıştı ki hiçbir yeri açmıyorduk kedicik kapısı kapalı odayı açıp girmişti odaya ve cama çıkmıştı...

SevimliCadi
SevimliCadi

108369

Diş fırçası, tırnak makası, tarak vs. gibi bakım aletleriyle ufak yaşta tanışmalarını sağlasaydım keşke, diyorum. Bir de şimdiki aklım olsa tasma konusunda ısrar ederdim. Üçü de tasmadan nefret ediyor. Taktıktan 1-2 dk sonra başlıyorlar debelenmeye...

sitedizayn
sitedizayn

13758

yazdım ya yavruyken alıştırmadım şimdi yaş mama alıyorum diye, pratiklik ise biraz yaşam tarzı ile ilgili, yoğun işleriniz varsa ev yapımı mama için zaman bulamayabilirsiniz ama haftada iki defa hazırlandığında buzdolabında saklanabilir, ben şu anda ev yapımı kullanamıyorum çünkü yemiyorlar, yavruluk dönemlerinde hata yaptım işin kolayına kaçtım hazır mama verdim öyle alıştılar, vazgeçmiş değilim sürekli bir şeyler deniyorum :) bir gün yiyecekler :) aslında şu anda düşüncem kuru mama yesinler ama günde bir defa da ev yapımı yaş mama yesinler.

edakaramel
edakaramel

2897

kesinlikle dışarıya alıştırmayın her türlü hastalığı kapıyorlar. ben kedimi hava alması için ara sıra kucağıma alıp bahçeye çıkarıyorum ama asla yere bırakmıyorum.

Ahudr
Ahudr

12422

Sitedizayn sana sonuna kadar katiliyorum benimde keşke dedigim tek şey bu hatta kuzenim bana çok kiziyordu aliştırma şu sacma sapan seylere diye ama o zamanlar süper besin gibi görüyordum mama kafalılarin kurbanı olduk cok pişmanim cook 😒

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 353 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR