Çok Korkuyorum Lütfen Bakar Mısınız

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Kedim süt çok hassas bir kedi burda uzun süre bulunan arkadaşlar onu taşıma kutusuna sokamadıiımı bilirler. Uzun süren bir ishali vardı ve bende bu hafta onu zorla gerçekten onu çok üzerek ve strese sokarak veterinere götürdüm ve orda kan vs alındı gerçekten çok gerildi üstelik araba yolculuğundanda hoşlanmıyor kötü oluyor. Veteriner flagly şurup verdi sabah akşam vermek üzere şırınga ile bu aşıdan nefret ediyor evde hep gergin dolaşıyor bizi görünce kaçıyor koltuk altlarında falan uyumaya başladı gerçekten evde çok gergin. Ve kedimin ciğerlerinde su var aylardır fip mi fip olabilir mi diye kafa patlatıyoruz kısacası eğer şu an corono virüsünü taşıyorsa gerilmemesi gerek ama ne kadar çabalarsam çabalayım elimde olmuyor. Şurubu vermeğe devam ediyorum ve evde 4 gün daha sürecek olan gergin bir hava var bunların üstüne yarın karma aşısı olduğu mesajı geldi. Kafayı yemek üzereyim şu an onu yarın veterinere götürmem İnan’ın mümkün dahi değil bunca gerginliğin üzerinde onu evde götürmek için kovalıyı sonra zorlada onu sıka sıka sokağa çıkarmak istemiyorum veteriner ile konuştum eve gelebileceğini söyledi ama kedim kendine kimseyi yaklaştırmıyor yabancılardan korkuyor hatta bize bile kendini sevdirmiyor. Veterinere kendini yaklaştırmayacaktır bizde çare olarak onu mutfağa götürmeyi (mutfakta altına kaçacağı bir alan Yok) orda ensesinden tutmayı ve veterinerinde o an tak diye karma aşısını yapmasını planladık. Ama bu onu gerçekten çok strese sokacak artık evde hiçbir alana güvenemeyecek hep tetikte olacak. Eğer corono virüsü varsa kedim muhtemelen fip olacak. Zaten ishal diye acaba fip mi oluyor diye korkuyorum ateşte vardı biraz gittiğimizde enfeksiyon çıkmadı kan testinde diye ateşi araba yolculuğuna bağlamışlardı. Veterineri eve getirmek doğru mu bilmiyorum onu veterinere götüren çok zor ve onu çok strese sokuyor. Arkadaşlar nolur yol gösterin bu durumdaki bir kedinin karma aşısını yaptırmak İçin onu zorla gerçekten üzerek veterinere götürmekmi yoksa vet eve getirmekmi

23 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@sutunannesi


Yorumunuzu okuyunca sizi kendime benzettim, benim oğlum onu sahiplendikten 1 hafta sonra stresten korkunç şekilde hastalanmaştı. Onu kaybedeceğimi düşünmüştüm, o zamandan beri hep ona zarar geleceğini düşünüp onu aşırı korumaya sürekli onun için endişelenmeye başlamıştım. Öyle bir hal almıştım ki onunla ilgili korkunç kabuslar görmeye uyanır uyanmaz korku içinde onu kontrol etmeye koşuyordum. Paronayak olup çıkmıştım oğlum konusunda.


Sonra bir gün aşırı derecede dikkatime rağmen oğlum evimin kapısından evde bir sürü insan varken çıkıp gitti. Tüm aile üyelerim bunun oğlumu aşırı koruduğum herşeyden sakındığım için olduğunu söylediler. Sakınan göze çöp batar derler ya bu söz gerçekten doğru. Bizler ne kadar dikkat etsek evlatlarımızı o kadar tehlikeye atıyoruz aslında. Sonra bir şey olduğunda kendimi suçlayıp daha çok dikkat etmeye başlıyoruz. Bir kısır döngüye giriyoruz bu şekilde.


Şuan oğlum konusunda hâlâ hassas ve dikkatliyim ama aşırıya kaçmıyorum. Görüyorum ki oğlum daha iyi ve mutlu bir kedi. Birde öyle canlılar ki hissettiğimiz duyguyu anında ayna gibi yansıtıyorlar. Yani biz aşırı stresli üzgün paranoyak oldukça onlar bundan etkilenip daha hasta daha kötü oluyorlar. Aynı şekilde biz ne kadar rahat ve huzurlu isek onlarda iyi oluyor.
Biliyorum istemsizce onun için endişe ediyor kendinizi yiyip bitiriyorsunuz ama bunun ne size ne ona faydası var. Lütfen böyle hissettiğinizde size huzur verip sakinleştiren şeyler varsa onları yapın yok ise böyle şeyler keşfedin. İnanıyorum ki siz iyi olursanız Süt'de daha iyi olacaktır..


Corona konusunda ise coronali birden fazla kedi sahibi olan arkadaşlarimiz var ve gerekli şeylere dikkat edip evlatları ile güzel bir yaşam sürüyorlar. Yani corona varsa da yoksa da birlikte güzel bir yaşam sürmeniz mümkün. Bence kesinlikle testi yaptırın ve varsa da yoksa da gerekeni yapın. Coronali kedi bakımı çok önemlidir yani kesin var olduğunu öğrenip ona göre Süt'un yaşam kalitesinu yükseltmek için uygulamalar yapmanız gerekiyor. Yoksa da böyle hassas bir kediyi korumak için önlemler almanız gerekiyor bence. Bu konuda ben yardımcı olabilirim.


Taşıma çantasına sokma ve genel stresi konusunda bence artık sakinleştirici ürünler kullanmanızın vakti gelmiş. Öncelikle lavanta yağı, papatya çayı,kedi nanesi gibi doğal ve ilaç gibi olmayan şeyleri deneyip işe yaramazlarsa Pet Remedy gibi doğal ve sadece koku yoluyla alınan bir sakinleştirici o da işe yaramazsa Veda vet kot bayoun u denemenizi tavsiye ederim. Umarım herşey iyi olur sizin için..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ne zamandır sizin açtığınız bu tür sorular görmeyince rahatlamış ve Süt iyi diye düşünüyordum. Şimdi bu sorunuzu görünce çok üzüldüm:(


Bence karma aşıyı ertelebildiği kadar erteleyin, çünkü çok ağır bir aşı ve süt hem ishal hem de stresli iken yapılması çok kötü olabilir diye düşünüyorum. Birde Süt'den kan alındığı sırada kit yada labaratuvarda elisa yöntemi ile corona virüsüne baktırsaydiniz keşke, fib mi corona var mı endişenizin yerli mi yersiz mi olduğunu anlamış olurdunuz:( inşallah Süt artık sağlığına kavuşur

KediliBaba
KediliBaba

14655

öncelikle geçmiş olsun kedinizde corona tespit edilse bile kesin fib olur diyemeyiz corona ile bir ömür yaşıyıp normal seyrinde ölen kedi çok ishalin neye bağlı olduğunu tespişt etmek için bir test yapılamıyormu anlıyamadım onoktayı yani neye göre tedavi yapılacak saptıyabilmek için bakteri ise ona göre bir ilaç yazılır virüs ise bir şey yapılamaz bağışıklık güçlendirilir bir diiğer konuda kediniz zaten hasta iken karma aşı yapmamaları lazım çünkü sağlıklı ise aşı yapılabilir veterinerinizden eminmisiniz isterseniz değişltirin soğukkanlı olmaya çalışın vete gitmeye mecbur kaldığınız zaman ensesinden tutup dik şekle getirdiğiniz taşıma çantasına üstten koyun kedinizi çoğu kedi taşıma çantasını sevmez zaten.Birde ishal için probiyotik reflor alıp suyla karıştırarak yine enseden tutup ağzına aralıklı aralıklı az az sıkabilirsiniz.

Bana kaşırsa karma aşısını 1 hafta erteleyebilirsiniz. Benim de kedilerimin kısırlaştırma süreci karma aşı zamanına denk geldi ve ben erteledim bir sorun çıkmadı. Çok geçmiş olsun umarım bir an önce iyileşir

KediliBaba
KediliBaba

14655

anladım elinizden geleni yapıyorsunuz anlaşılan ozaman kendinizi yıpratmayıp oluruna bırakın biraz tedaviyede devam edin tabi birde illa kuru mama ile beslenmesi şart değil sanki haşlanmış tavuk et vb daha doğal beslerseniz daha iyi olmazmı.İshal mide florası bozulduğu için olsa probiyotik iyi gelmeli mikroptan kaynaklanıyorsa bağırsak antiseptiği ve antibiyotik veriyorlar heralde antibiyotiği bu sebeple verdiler ıslak fibde karında su birikir karnı şişer hatta şırıngayla veteriner çeker bakar altınsarısı bir su olur endişe etmeyin en kötü ihtimali aklınıza getirmeyin tekrar geçmiş olsun.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Üstelik ishal olan kedilere aşı yapılıyor mu sanki bir yerde yapılmıyor diye okumuştum diye hatırlıyorum

İlk uygulamaları 2 doz şeklinde yapılan aşılarda aradaki süreyi aksatmamak aşının etkisinin azalmaması için öneriliyor diye biliyorum. Bizim veterinerimiz böyle söylemişti en azından... Ama sonrasında 1-2 hafta erteletmek sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Biz bir sorun yaşamadık. Hatta bir arkadaşım 2 yılda bir bu aşıları yaptırdığını söylemişti. Bu ne kadar doğru bilemiyorum tabii ki ama o da bir sorun yaşamadı şimdiye kadar. Kedisi 7 yaşında :) hiç aşı yaptırmayanlar da var... Aşıyı biraz erteletmek sorun olmayacaktır bence :)

Gul36
Gul36

113368

Bizim veteriner de aşıları geç kaldığı zaman bir şey olmaz diyor. Bence de bu kadar strese girmişken üstüne bir de aşı eklenmesin.


Bir de, veterinere götüreceğiniz zaman farklı bir yöntemle götürmeyi deneseniz? Mesela başka bir çantayla veya çok uzak değilse kucağınızda olabilir mi? Durur mu kucakta? Benimki de şu klasik taşıma kutularından korkuyordu, çok zor sokuyordum veterinere giderken. Başka çanta aldım, onunla sorun olmuyor artık.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Sanırım kapalı alanda kalma korkusu var ve çok korkuyor her şeyden koliye çantaya hiçbir şeye girmiyor her türlü şeyi denedim. Vücut tasması var onu takıyorum elimden kaçmaması İçin sokağa kucağımda o taşmayla çıkartıp sokakta korktuğu zaman kutusuna giriyor yani bir nevi zaten sokağa kucağımda çıkıyor evde hiçbir şekilde kutuya girmediği için ama veterinere gidene kadar bağırıyor evdem çıktığımız andan beri. Kısacası 1 yıldır her tülü şeyi deniyorum ama elimde koca bir 0 var

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Öncelikle yorumunuz İçin teşekkür ederim. Konu bize emanet edilen ve bizden başka kimsesi olmayan bir can olunca bazı hislerimi engellemek çok zor. Süt ne zaman bu şekilde rahatsızlansa veterinere götüremediğim İçin ve götürmem gerektiğini bildiğim için çok geriliyorum. Bir veteriner bana ne zaman 4 gün gelmeniz gerek antibiyotik olacak dese benim dünyam kararıyor çünkü biz ite kaka zorla 1 gün götürebiliyoruz tedaviye devamlı gitmesi imkansız. Gerçekten çok zorlanıyorum ve hasta olduğunda istemeyerekte olsa keşke onu biri iyileştirip bana geri getirse diyorum. Uykusuz geceler ve her an napıyor kusmuş mu su içmiş mi kakası nasıl vs diye diken üzerindeyim. Üstelik bugün tedavinin5,günü ve veteriner 2 gün sonra da düzelme olmazsa geri gelin demişti. Düzelme Yok şu an nasıl götüreceğiz diye kafamda bir milyon tane senaryo kuruyorum. Üstelik bunca ishali İçin şey kullanırken neden hala düzelmediği de beni inanılmaz derecede meşgul ediyor. Corono testine gelirsek sanırım öğrenmeye cesaretim Yok eğer pozitif çıkarss onu bir daha asla isteyerek veterinere götüremem. Her an fip olabilir diye gece gündüz kendimi yiyip bitiririm. Şu anda da zaten devamlı onun yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyorum beceremiyorum gördüğünüz gibi devamlı hasta ve bakıma muhtaç. Kalbim yerinden çıkacak gibi kaç gündür gerginlikten. İlk başta soğukkanlı yaklaştım ve tedaviye çok bel bağladım fakat geçmediğini gördükçe 2 gündür aklım kararıyor. Maddi olarakta çok zor her gittiğimizde veteriner 200₺ den aşağı almıyor kan testi röntgeni vs vs derken 300,400 rakamlar ödüyoruz. Üstelik ilaç mama vs bir sürü şey aldım bu süreçte. Ben maddi olarak bitersem kedimde biter. Ne yapacağımı bilmiyorum ishali düzelsin istiyorum. Sanki düzelmiş gibi gelmişti ama şöyle ki kedim dıikısını yaparken ben uyanık oluyorum ve görüyorum. Şekilli dışkılıyor ama yumuşak olduğu İçin dışkısı tuvalette bekledikçe birbirine karışıyor ve ishalmiş gibi duruyor 15,30 dk sonra. Yani dışkısı yumuşak baya poşete koyunca ds tuvalettrn alıp o şekilli dışkı direk ishal halini alıyor birbirine karışıyor. Yani su gibi yapmıyor dışkısını ama dediğim gibi çok yumuşak ve tonla şey kullanıyoruz. Kaç gündür flagly verdiğim için kabus gibi gerçekten çok geriliyor onu böyle gördükçe evden çekip gitmek istiyorum bir süre. İshal olayını aylarca yaşayanlar varmış bir kaç forumda okudum bu yumuşak dışkı olayını yani. Yumuşak dışkıya ishal diyorlarmış zaten. Sanki ishal konusunda yapabileceğimiz her şeyi yapıyormuşuz ama yine de cevap alamıyormuşuz gibi. Ve sakinleştirici konusuna gelirsek bunuds çok araştırdım ama kedisi böyle olup veterinere gitmeden önce kullananlar yine sonuç alamıyorlarmış. Baygın gibi olsalar dahi cin gibilermiş ve veterinere gideceğini anlayınca sakinleştirici falan dinlemeyip yine aynı enerji ile ordan oraya kaçıp bağırıp saklanıyorlarmış. Kısacası hiçbir fayda gören okumadım ve hal böyle olunca kullanmam ne kadar doğru diyorum :( bilmiyorum bu veterinere gitme konusunu açtığımda veterinerlerde çok yardımcı olmuyorlsr hani yapacak bir şey Yok diyorlar ki öyle gibi ben bir sürü şey demedim yıllarca pes ettim artık. Zaten nasıl nefes alıp verdiğini görseniz aklınız çıkar o göğsü 1 saniyede belki 5 defa inip kalkıyor. Ancak uyurken normale dönüyor gibi oluyor. Onun dışında uyanıkken o kadar hızlı alıp veriyor ki sallanıyor vücudu. Binada yapacak bir şey Yok diyorlar ve Benim sanki sakin kalmam hiç mümkün değilmiş gibi. Gerçekten korkuyorum ona bir şey olacak düşüncesi midem çekiliyormuş gibi oluyor. 1 senedir beraberiz ama yeterince yalnız olduğum şu dönemlerde hayatımı değiştirdi belki de çok benimsedim onu çocuğum gibi hissediyorum gerçekten kendi doğurduğum bir çocuk olsa ancak bu kadar önemser ve severdim sanırım. Hal böyleyken acaba nasıl çocuk sahibi olacağım bu gidişle kafayı yerim de demiyor değilim. Şu aralar tek istediğim ishalinin düzelmesi dışkının normal sertliğine dönmesi.

Bana kalırsa*

Bu konuda bir bilgim yok ama bence de iyileşene kadar yapılmaması daha mantıklı. Sonuçta bir rahatsızlık yaşıyor ve halsiz olabilir karma aşı vb aşılar da ağır aşılar. En iyisi erteletmeniz gibi görünüyor

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Peki karma aşısını erteletmek ne kadar doğru :( yani geçen seneden hatırlıyorum 2 doz yapılmıştı ve arasındaki 15 günü bile aksatmamız gerektiği söyleniyordu aşının tutabilmesi için. Şimdi yıllık aşıyı erteletirsem bir sorun olur mu ki

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Zaten çok endişeliyim onu bu kadar üzdüğüm İçin birde dediğiniz gibi karma ağır bir aşı ishal ateş kusmada yapabiliyor zaten ishalken karma aşı olması ne kadar doğru bilmiyorum.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Flagly şurup, forti flora toz ve reinforces prebiotic kullanıyoruz tedavi sürecinde. Kan testi yapıldı enfeksiyon çıkmadı o yüzden böyle bir tedavi seçildi. Eğer geçmezse verdikleri süre içerisinde tekrardan gideceğiz giardia testi falan yapılacak. İshalin nedenini bulmak çok zor bir şey. Çünkü çok geniş bir hastalık en azından şu an enfeksiyonu eleyebildik. İç parazit damlasıda yapıldı en azından parazitte eleyebiliriz. Prebiotiklerin iyi gelmesini bekliyorduk ama şu an gelişme Yok 5 gün 2 gün kaldı. Ve ben aşıyı farklı veterinere yaptırıyorum evime yakın olana hastalandığında ise başka veterinere götürüyorum. Aşı mesajı otomatik geliyor tarihlere göre yani veteriner kedimin ishal olduğunu bilmiyordu mesajı da sistem atmıştı yani ishal olduğunu bilerek aşı yapalım demedi ben zaten daha sonra ishal olduğunu belirten bir mesaj attım kendisi de tamam sonra haberleşelim tekrardan dedi yani veterinerlerimden şüphe duymuyorum şu an İzmir’de götürebileceğim en kapsamlı yere götürdüğüme inanıyorum en azından. Diet mamaya geçiş yapıyoruz yavaş yavaş bakalım o işe yarayacak mı. Onun haricinde başka uygulanacak tedavi yöntemi kaldı mı bilmiyorum eğer giardia varsa antibiyotik olur sanırım ama diğer türlü her şeyi denedik bu mamada iyi gelmezse tekrardan sanabella sensitive alacağım glütensiz çünkü. İnternet üzerinden başka bir veteriner ile görüşüyorum oda bana uyguladığımız tedavinin şu an iyi olduğunu söyledi. Geçmezse röntgen çekerler diye düşünüyorum bağırsakların durumuna bakmak İçin genel olarak zaten her röntgende bağırsaklar çok güzel çıkmıyor yni sindirim problemi var kedimin. Umarım onu daha çok üzmeden yormadan şu ishal olayı geçer :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2096 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR