Evde %100 Et Kediler İçin Sağlıklımı?

KediliBaba
KediliBaba

14655 Puan

Kedimi sadece haşlanmış et ile beslesem ne olur?(et, tavuk,balık,sakatat vb)
Böylece kuru mamalardaki et oranı tahıl oranı yok mısırı gluteni falan filan konu olmaz ...

6 CEVAP

zuhall
zuhall

10265

*Neden olmasin .. Ama icerisine birkac sebze de atip zenginlestirebilirsiniz. Bir de arada multivitamin verirseniz eksik kalabilme ihtimali olan vitaminler icin mis gibi olur. *

Ben haşlanmış tavuk yediriyorum ama mama da olmazsa olmuyo bide alisirsa hep istiyor haberiniz olsun :D

zuhall
zuhall

10265

balkabagi,havuc,brokoli,ispanak gibi. tabi az miktarda koyacaksiniz bunlarla beslenmeyecek direk.
yumurta vs de katiyorlar.


Oranlari konusunda cok bilgili degilim malesef. Kedim hicbirsekilde evde yapilan mamayi yemedigi icin arastirma geregi duymamistim.

Gul36
Gul36

113362

Zuhall'e katılıyorum. Sırf et vermektense içine bazen sebze katmak da gerekli bence de. Çünkü kedilerin başlıca besin kaynağı et olsa da onların da bizim gibi vitamine ihtiyaçları var. Tabii ki ette de vitamin vardır ancak sebzelerde kediler için çok sağlıklı olacak bolca potasyum, antioksidan, lif ve vitamin bulunur. Sizin vesilenizle yaptığım bir araştırmayı paylaşayım. Belki sebze konusunu merak edenlere yardımcı olur. =)


Mesela brokoli, kedilerin yiyebileceği en iyi sebze olarak görülüyor çünkü çokça antioksidan ve lif barındırıyor. Mesela havuç; potasyum, kalsiyum ve pek çok vitamin içerir. Yeşil bezelyede kalsiyum, potasyum, manganez, fosfor, A, K, B1, B2, B6 ve C vitamini bulunur. Kabak oldukça düşük kalorilidir ve yüksek C, A, B6 vitaminleri, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum ve lif içerir. Yeşil fasulye; tiamin, riboflavin, kalsiyum, magnezyum, potasyum, A, B6, C ve K vitaminleri barındırır. Protein ve bolca lif içerdiği için özellikle kilolu kedilere önerilir.


Kediniz severse ne ala. =) Tabii ki hepsini kararında vermek çok önemli. Fazlası bünyeye zarar verip ishale yol açabilir.


Bu arada, şu LİNKTE çok güzel ev yemekleri tarifleri bulabilirsiniz. =)

KediliBaba
KediliBaba

14655

zuhall hanım sebze yiyen kedi bilmiyorum netür sebzeler mesela?

Heiter
Heiter

115202

Bizim oğlan yavruyken yaş mamasını kendimiz hazırlıyorduk. Sebze et karışımıydı yani. Bir sefer sadece et vermeyi denedik ve kabız oldu. Zaten bir süre sonra evde yaptığımız mamayı hepten yemez oldu, mecburen kuru mamayla devam ettik. Yine de deneyebilirsiniz, sonuçta zararlı bir şey değil. | Sebzeli karışım vermek, vitaminleri çeşitlendirmek ve mamanın sindirimini kolaylaştırmak için faydalı bence. Gel gelelim bu mamayı hazırlamak zahmetli geliyor bana.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR