Kedi İle Uçak Yolcuğu Yapanlar Yardim Edebilir Mi

Bioelif
Bioelif

1088 Puan

10 gün sonra kedim ile izmir den istanbul a pegasus ile uçacağız. Daha önce kedisi ile ucaklailgili seyahat edenler yardımcı olabilir mi?
Kediyi kabinin içinde nereye bırakıyoruz?
Benim kedim arabada sürekli miyavliyor ucakta miyavlarsa sorun oluyor mu? İnsanlar rahatsız oluyor mu?
Sakinlestirici kullanan var mi?

9 CEVAP

felishuman
felishuman

10828

Biz geçen ay Anadolu Jet ile seyahat ettik kedimle. Öncelikle en önemli şeyi söyleyeyim: aşı kartı. Hallettiniz mi bunu bilmiyorum ama kuduz aşısı olması zorunlu sonra sıkıntı çıkmasın. Kedinizin temiz görünümlü olması önemli. Benden 2 kez x-rayden geçerken oğlumu çantasından çıkarmamı istediler kutuyu x-rayden geçirdiler içinde eşya olduğundan dolayı. Eşya dediğim de minder ve oyuncak:) Yine de güvenlik önlemi alıyorlar tabii haklı olarak. Pegasusun sitesinde de yazıyordur belli bir ağırlığa kadar kabinde taşıyabiliyorsunuz ister kucakta ister ayağınızın altında ama ben kucağımda taşıdım çoğu evcil sahibinin yaptığı gibi. Diğer türlüsü hayvana işkence olur. Bu ağırlığı 8 kg olarak hatırlıyorum ama siz yine de siteden girin bakın çünkü kediniz için bilet alırken taşıma çantasıyla beraber tartıyorlar, 8 kg üstünde olursa kargo bölümünde taşınıyor kediniz. Uçak yolculuğu zaten çok kısa sürüyor kediniz miyavlasa da bir süre sonra yorulup uyuyacaktır, uyumasa da insanlar bebek ağlamasına katlanıyor saatlerce(otobüs yolculuğunda) minik bir kedinin miyavlamasına mı katlanamayacaklar:) Cins insanlar çıkabilir tabii yine de siz gerilmemeye çalışın kedinize de yansımasın bu durum. İnene kadar bir şekilde idare edilir. Benim kedim ses çıkarmadı ama çok gerildi(ağzı açık dil dışarda hızlı hızlı nefes alıp verdi inene kadar ve kalkışta çantasının içinde çok telaşlandı birkaç defa miyavladı). Yanımda oturan kız ben diğer çantalarımla ilgilenirken oğlumu tutarak bana yardımcı bile oldu:) Etrafımdaki insanlar da çok sevdiler Şeker’i hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ben güzel insanlara denk geldim, umarım siz de öyle insanlara denk gelirsiniz. Sakinleştiriciyi önermem kısa bir yolculuk için kedinizin kimyasal almasına gerek yok onu sakinleştirme görevi sizin. Mesela oğlum stres olunca patisini kutusundan çıkarır bana dokunmaya çalışır ben de onun minik patilerini okşayarak onu sakinleştiririm:) Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum ikinize de, umarım çok stres yapmadan atlatırsınız:)

cik
cik

724

Yaklaşık iki hafta önce Pegasus ile uçak yolculuğu yaptım. Yolculuğa çıkmadan önce ben de yolculuk hakkında soru sormuştum ve çok güzel cevaplar almıştım, @felishuman bana da yardımcı olmuştu. Ancak ben de kendi tecrübe ve fikrimi paylaşmak isterim.


Öncelikle aşılardan bahsetmek istiyorum. @felishuman'ın bahsettiği gibi en çok kuduz aşısına dikkat ediyorlar. Yani kesinlikle aşı kartını yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Tabi ayrıca veteriner hekimim yolculuktan önce uçuş seyahati yapabilir bilgisini eklemişti, veteriner hekiminizden bunu ekletmesini istemeniz size kolaylık sağlayacaktır.


İkinci olarak güvenlik geçişlerinden bahsetmek istiyorum. Geçişlerde kedinizi taşıma çantasından çıkarmanızı isteyeceklerdir. Ben bu konuda sıkıntı yaşayabileceğimi sanıyordum ve "Gerekirse onun için biraz inatlaşır hatta ve hatta zıtlaşırım bile!" düşüncesine girmiştim; tabi buna hiç gerek olmadı. Aksine çok sakin bir şekilde konuştum ve iyi yaklaşımım sayesinde biraz uğraşsam bile yardımcı oldular, Ekpe'yi çantasından çıkarmam gerekmedi. Tabi bunu en çok da Ekpe'nin çantasının görünür olması sağlamıştı.


Üçüncü madde olarak uçak içinden bahsetmek istiyorum. Yolculuk öncesinde hava yolu şirketi çalışanı tanıdıklara danıştım. Onlar: "Yolculukta kediniz miyavlarsa bile uçuş ekibinin size yardımcı olur, yolculardan kimse size kesinlikle hiçbir şey diyemez!" demişti. Benim yolculuğum boyunca ters biri ile zaten karşılaşmadığım için böyle bir şeye gerek kalmadı. Tabi kedimizi yanımıza almıştık, koltukların altına falan değil. Dizimizin üzerinde yolculuk yaptı.


Sakinleştirici konusuna gelecek olursak: Ekpe'yi yol tutar, veterinere gidinceye kadar bile genellikle arabada kusar veya kafesini pisletir. Maalesef bu onun için çok keyifsiz olur, tabi her yolculukta son derece stres yaşar. Ben Avrupa yakasında kalıyorum ve uçağımın kalkacağı hava limanı SAW idi. Dolayısı ile kütlesine uygun miktarda sakinleştirici yaptırmamız gerekti. Kediniz yolculuk konusunda Ekpe gibi ise yolculuktan önce bir süre yemek yememesi (hatta su içmemesi) iyi olacaktır. Açlığa uzun süre dayandıklarını veterinerim sayesinde öğrendim.


Bu arada, hepsinden önce yapmanız gereken bir şey var. Biletinizi aldıktan sonra telefon ile hava yolu şirketini arayıp kedinizin rezervasyonunu yaptırmanız gerekir. Kediniz kafesi ile birlikte 8 kilogramdan az geliyor ise sizinle uçak yolculuğu yapabilir. Kediniz için uçuş ücreti olarak 60 ₺ isteyeceklerdir, bunu hava limanına gittiğinizde uçuştan önce de ödeyebilirsiniz. Son olarak hala limanına normalde ne zaman gitmeyi planlıyorsanız yarım saat daha önceye değiştirin planınızı. Benim fikrim uçuştan yaklaşık 1 saat 45 dakika önce orada olmanız, sonuçta beklemediğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz bu da zaman kaybına sebep olabilir.


Yolculuk ile ilgili bilgi, deneyim ve fikirlerimi yeterince açık ve anlaşılır bir şekilde paylaşmak istedim. Muhakkak ki eksikler var; ancak umarım yine de yeterli olmuştur. Bir dahaki yolculuğumu video ile kaydedip paylaşmayı düşünüyorum, bundan sonraki yolcular için yardımcı olabilir diye umuyorum. Size ve kedinize iyi ve keyifli yolculuklar dilerim. :-)

Muzeyyennb
Muzeyyennb

113851

@felishuman peki bu nasil güzel bir cevaptir? :))

felishuman
felishuman

10828

@Muzeyyennb Estağfirullah yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, o sizin kalbinizin güzelliği:)

Bioelif
Bioelif

1088

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Kedim taşıma kabı ile 5 kg, kuduz aşısı gerekli olduğu için onu da yeni yaptırdık. Tek korktuğum stres olup çok miyavlamasi insanlar rahatsiz olur mu tedirgin oluyorum biraz umarım hayvansever insanlarla dolu bir uçak olur :) @cik sizin kediniz ses çıkardı mı cok ne kullandınız sakinlestirici olarak?

rrumeysa
rrumeysa

2634

Sakinlestirmek icin sedapet diye malt var. Genelde yolculuk icin veterinerler bu ürünü öneriyor. :)

cik
cik

724

@Bioelif Kedim yol boyu hiç ses çıkarmadı. Normalde de pek miyavlamaz ve sesi çok çıkmaz ama bir şey istediğinde veya çok stresli, sıkıntılı olduğunda (genellikle arabada) miyavlamaya çalışır, çok zorlar kendini. O durumlarda sesi çıkar. @rrumeysa'nın dediği gibi sedapeti çok duydum ama bizim kediye ne verdiğimizi net hatırlamıyorum, sedapet olma ihtimali yüksek. Veteriner hekimimize danışdık o konuyu, o da bize şırınga içinde bir miktarda verdi. Biz de yola çıkmadan bir süre önce Ekpe'ye verdik ve sonrasında mayıştı. Yolda zaman zaman uyudu bile.

Bioelif
Bioelif

1088

Sakinlestiriciyi yola çıkmadan ne kadar süre önce verdiniz?

cik
cik

724

Evden çıkmadan yaklaşık 15 dakika önce verdik, gerçi planımız yarım saat önce vermekti ama yine de hiç problem olmadı. Tabi etkisini ne kadar zamanda gösterdiğine tam olarak dikkat etmedik; ancak hiç sıkıntı olmadı. 7 saate yakın etkisini gördük, yolculuk sonunda kendine gelmişti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1182 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.105 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR