Merhaba, benim kedim son zamanlarda sık sık altını yalayıp duruyordu. Dikkatimi çekiyordu geçen gün de idrarını yaparken garip bir ses çıkardı. Acı çeker gibi... Ertesi gün vete gittik. Konya'nın en iyi veterinerlerinden biri normalde. İdrar tahlili yapılacağını söylediler. Kedim direndi alamadılar. Sonra idrar söktürücü iğne uygulandı. Yani bize öyle söylendi. İdrar Sonra yine alamadılar. En sonunda "bu çocuğun idrar kesesi dolu değil" diye serum uygulandı ve idrarını aldılar. İdrarında hafif kristalleşme olduğunu, yalayarak açmaya çalıştığını ve enfeksiyon olduğunu söylediler.
Biz ayrılmadan antibiyotik iğne yaptılar ve beş tane antibiyotik hap verdiler. Kırarak günde bir kez verin dediler.
Bize sormadan sanki şartmış gibi iğne hazırladılar. Sordum iki tane iğne var biri antibiyotik diğeri ne diye... Ağrı kesici dediler ve direkt uyguladılar.
Gün içinde kedim üç kez iğne aldı. Normalde bile hiçbir aşısını aynı gün yaptırmazdım ben. Antibiyotikle birlikte iki iğne uygulaması eve dönünce saçma geldi.
Sonuç olarak kedim halsiz. Eve gelince tükürük salgıladı ve kustu. Geldiğimizden beri mama yemiyor, su içerken zorlanıyor ve sürekli saklanıyor.
Çok korkuyorum bir şey olacak diye lütfen bana bir şey söyleyeyin. Normal mi... Stresten mi mama yemiyor. Antibiyotiğşne biz hiç devam etmeyelim mi?
Vete sordum bu arada. İştahını yarın konuşalım ama antibiyotik içsin dedi. Zaten antibiyotikten sonra iştah gitti. iştahtan giderse daha kötü değil mi
yaş mama verin, mutlaka yemesini sağlayın. antibiyotiği de kafanıza göre kesemezsiniz, direnci kırılır. ayrıca idrar yolu iltihabı başka şekilde geçmez fakat sizi de benim gibi kazıklamışlar, idrar analizine hem hiç gerek yoktu hem de idrar öyle alınmamalı. mümkünse ev yapımı yaş mamaya veya konserve yaş mamaya, çiğ beslenmeye geçin. bizimkinde de benzer yollardan geçtik, hâlâ uğraşıyoruz. birincisi idrarın alınmasının ve net sonuç vermesinin, hayvanı da strese sokamamanın en güzel yolu sabah ilk çişini almaktır, bunun için de iki gün önceden bol yaş mama ve su içirirsiniz, üçüncü gün sabahında kum kabını boşaltırsınız, inatçı bir kedi değilse dayanamayıp çişini yapacaktır, hemen şırıngayla çişi çekip veterinere götürürsünüz. bu idrar yolu iltihabını belirlemekte yardımcı olabilir fakat kristalleşme için ultrason daha faydalı. ayrıca kedinizin idrar ph'ı nedir?
Geçmiş olsun. Antibiyotik başlandıysa bırakamazsınız. Korkmuştur serum iğne canı yandı sıvı ödül maması yaş mama teklif edin. Antibiyotiği saatinde vermeye dikkat edin. Oğlumda kan alındığı gün bir süre saklandı rahat bıraktım zaten sabah yer gündüz genelde uyur akşam üstü uyanır mama yer bildiğim için o gün kediler için rahatlatıcı müzik açmıştım akşam üstü mamasını yemişti. Yaş mamayı sulandırın su alımı artmış olur.
Antibiyotikten iştah kesilmez o korktuğu için gibi geliyor. sadece antibiyotik kullanırken ishal olabilir bunun içinde hergün ev yapımı 1 tatlı kaşığı ılık yoğurt yada antibiyotik bitene kadar probiyotik verebilirsiniz. İshal olmasını gözlemleyin genelde antibiyotikler 2.dozda ishal yapıyor ama günde 2 kez sıvı kaka olarak öylr sık sık kaka değil
Çok yoruldu ve kötü bir gün geçirdi. O stres oldukça ben de stres oldum. Şu saat oldu bayılarak yediği mamasının yüzüne bakmıyor. Gece normalde yanımda yatardı. Bir sehpanın altına yatmış. O kadar farklı davranıyor ki...
İdrar tahlili sonucunu almadım maalesef... Neden aklıma gelmedi bilmiyorum. Ama böbrek değerlerinde bir sıkıntı olmadığını enfeksiyon göründüğünü söyledi.
Davit teie nin music for cats şarkısını açın bugün dinlesin stresi azalır
market yaş mamaları metabolizmayı bozabilir, schesir acana gibi paket mamalar verebilirsiniz veya tavuk göğsü veya et haşlayabilirsiniz.
kusma normal değil, antibiyotikle ilgili olabilir. hemen hekiminizi arayıp danışın.
Merhaba benim kedimde kristalleşme olduğu zaman veteriner antibiyotik, yangı giderici ve vitamin iğnesi yapıyordu her gittiğimizde normal yani içiniz rahat olsun. Ve kotervin vermişti evde kendim içiriyordum onuda. Hemen Virbac U2 ye başlamıştık. Bu süreçte psikolojisi bozulmuştu benimkininde hep miyavlardı yanıma gelip. Zamanla düzeldi sizin kedinizde en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah.
Şu içiyor Allah'tan. Zorlansa da içiyor. Ama mamanın yüzüne bakmıyor. Bir de sürekli saklanıyor hâlâ... Hazır yaş mamalar çok dokunuyor kusuyor hemen. Ciğer haşlayıp ekmekle blenderdan geçirip çorba gibi sulandırınca çok sever. Onu deneyim bari.
Hmm biz hiç daha önce antibiyotik kullanmamıştık. Beş yaşında kedim. O yüzden şaşırdım. Hâlâ böyle halsizken antibiyotik vermek pek mantıklı gelmiyor ama vereceğiz yapacak bir şey yok. Yoğurt sever vereyim hemen inşallah yer.
Az önce kuru mamasını önüne tek tek koydum, yedi. Çok sevindim ama kısa sürdü. Anında kustu yediğini... Normal gelmiyor bu durum...
Veterinerle görüştüm. Getirin dedi. Bu sefer veterinerin sahibi bizzat ilgilendi. Biraz ateşi varmış. Mide bulantısı için bir enjeksiyon, ateşi için bir enjeksiyon uygulandı. Antibiyotiğini de uyguldılar enjeksiyon şeklinde. Ama bu sefer sanki daha azdı antibiyotik miktarı. Üçünün aynı anda uygulanması mantıklı mı diye sordum. Çakışan ilaçlar değil. Endişe eymeyin dediler. Ateşi olduğu için mama yemiyordur dediler. Ve ücret de almadılar. Samimiyetlerine güvenmek istiyorum. Çocuğum çok yoruldu.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor