Yavru Kedime Ev Maması

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542 Puan

Arkadaşlar herkese merhaba bir buçuk aylık bir yavru kedim var royal canin kuru ve yaş mamayla besliyorum onu ama bir yandan da arada ek besin gibi kendi haşladığım bir eti tavuğu ciğeri verip çeşitli beslemek istiyorum ama buraya yazmadan internette çok fazla araştırmama rağmen yorumlar dışında sağlıklı hiç bir bilgi edinemedim. Ben sahipleneli yaklaşık 15 gün oluyor ilk getirdiğimde de iki lokma haşlanmış tavuk vermiştim ve hepsini kusmuştu. O yüzden buradan güzel bilgiler alıp öyle adım atacağım inşallah, gerçekten doğru bilgi sahibi olanlar cevaplarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

23 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

@Elifmuzeyyen , Sizin yanıtınızdan alıntı yapıyorum: "kuru mamayi sutle veya et suyuyla islatip da yas mama veriyo gibi yapabilirsiniz" Süt burada önerilmiş.


Makarna tarifini sokak kedilerine verdiğinizden bahsetmeden önce mesajınızın başında soru sahibinin yavru kedisi için öneri olarak "Ciğeri pisirip suyunda biraz makarna pisirin karistirip verin" diye yine siz yazmışsınız. Sokak kedilerine aç kalmasınlar diye verilse de ev kedilerine az da olsa makarna verilmemeli.


Ayrıca benim yazmış olmak için yazmadığımı bir üstteki cevabımı okumaya zahmet ederseniz anlarsınız. Bilen de biliyor zaten. =)

Gul36
Gul36

113368

Merhaba,


Aşağıda vereceğim linkte kediler için ev yemekleri tarifleri bulabilirsiniz. Yavru kediler için uygun olanları da var. KEDİLER İÇİN EV YEMEKLERİ


Ayrıca yavrunuz için Gimcat Baby Paste de alıp ek besin olarak vermenizi öneririm. Ayrıca mümkünse Royal Canin dışında, daha besleyici bir mama alsanız daha iyi olurdu. :)

Gul36
Gul36

113368

Tabii ki en güzeli kendi hazırladığımız yemekler olur. Ama bazı kediler yemiyor maalesef. Sizinki hazır küçükken şimdiden alıştırın derim. Bu ev yemeklerini hazırlayıp bir hafta kadar buzlukta tutabilir, her gün bir öğünde çıkartıp verirsiniz. Evde yaptığımız bu yemekler konserve mamaların yerine geçebilir tabii ki. Yukarıdaki linkte kedilimadam'ın verdiği yemek tarifleri var, kendisi bunların yavru kediler için de kullanılabileceğini belirtmişti. Yani kediniz küçük değil, verebilirsiniz. Dediğiniz gibi sadece tavuk, kırmızı et ya da balık da verebilirsiniz ancak sebzelerde de bolca vitamin bulunduğu için yavruya iyi olur. Tabii dozunu ayarlamak suretiyle. :)


Tavuğu verdiğinizde kustuğunu söylemişsiniz, belki tavuk sevmemiştir ya da bünyesi kaldırmamıştır. Bu nedenle yağsız, tuzsuz ızgara yapılmış balık vermeyi deneyebilirsiniz. (Bir yerde, haşlanmış balıktansa ızgara balıkta daha çok vitamin olduğunu okumuştum.) Bu arada, ekstra besin olarak iki günde bir ev yoğurdu, haftada bir de yarım yumurta sarısı verebilirsiniz. Tabii ki gözlemleyip hangisinin iyi geldiğini, hangisini bünyesinin kaldırmadığına karar vermek size kalıyor.


Aslında evet, kitten ya da yetişkin ürünleri diye ayırsalar da pek çok içerik aynı olabiliyor. Ancak bazı kitten ürünlerinde, yetişkin ürünlerinden daha fazla vitamin bulunuyor yavru kedilere iyi gelmesi için. Bir de yavru kedi ürünleri daha kalorili ve besleyici olduğu için yetişkinlere kilo yapabiliyor. Ayırma sebeplerinin bu olduğunu düşünüyorum ben.


Royal Canin'e gelince, veterinerlerin çoğu bu mamayı ya da Pro Plan ve Hills'i öneriyor çünkü ya kendileri satıyorlar ya da bu firmalardan para kazanıyorlar. Maalesef ki insanları yanlış yönlendirmiş oluyorlar. Tabii ki bu mamalarla beslenip sağlıklı bir ömür geçiren kediler olabilir. Ancak, hep verdiğim örneği yine vereceğim, sigara içen bir insan 90 yaşına kadar yaşadı diye sigaranın sağlıklı olduğunu söyleyebilir miyiz? Royal Canin gibi reklamı çok yapılan, çok iyi zannedilen şişirilmiş mamalarda kediler için oldukça zararlı katkı maddeleri, şeker, tahıl, mısır unu, mısır gluteni var. Ayrıca hangi hayvana ait olduğu belli olmayan et türevleri(sakatatlar, iç organlar, ayak, gaga vs.) de var. Et türevleri zararlı olmayabilir ancak kaynağı olan hayvan kedide alerjik reaksiyona yol açabilir. Bu içerikler, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Bürosu) tarafından da kediler için zararlı olarak tanımlanmış. Kedişler maalesef ki bu mamaları çok seviyor, tıpkı bizim fast food sevdiğimiz gibi. Ancak alacağımız mamada yukarıdaki içeriklerin bulunmamasına, en az ilk üç içeriğin gerçek protein kaynağı olmasına dikkat etmek çok önemli.

Gul36
Gul36

113368

@Elifmuzeyyen , Kediler laktozu sindiremezler, bu nedenle süt hiçbir şekilde verilmemelidir. Ayrıca makarna, erişte, ekmek gibi besinler karbonhidrat içerdiği için kedilere yararının aksine zararı vardır. Gereksiz kilo yapar. Obezite ve diyabete davetiye çıkarır. Ara sıra tadımlık verilmesinden zarar gelmez desek de bu sefer bu gibi besinlerden başka bir şey yemez olursa seçicilik problemi de oluşabilir.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Hepsini dikkate alıcam ve yarın da ilk iş kendi pişirdiğim etten bi lokma verip denemek yavaş yavaş da alıştırmak olacak.. mama konusunda hala kafam karışık gerçekten zaten bu yüzden güvenmiyorum hiç birine.. Çok teeşkkür ederim her cümleniz için ağzınıza elinize sağlık :))

Bilgeylmz
Bilgeylmz

13081

Merhaba mama önerisinde bulunacağım. Bu arada yukarıdaki yazıların hepsini okumadım belki yazıyordur ama yumurta haşlayıp sarısını verebilirsiniz. En iyi mama N&D. Daha uygun fiyatlı içeriği güzel mamalar ise profine, matisse, britcare.

Gul36
Gul36

113368

Hanımefendi, ben ciğer tavuk suyu/et suyu konusunda size bir şey demiş miyim acaba, asıl siz kendi anlamak istediğiniz gibi anlamış, değerli vaktinizi harcamışsınız cevap yetiştirmek için. Kuru mamanın tavuk suyuyla ıslatılmasında bir sorun görmüyorum ve bunu da belirtmedim. Süt önerinize karşı çıktım sadece. Ve de karbonhidrata. Takmışsınız "ciğer sakatat vs çok vermeyin dedim" diye. Bu konuda size bir şey diyen yok ki. Düzgün okursanız anlarsınız efendim. :)

Mayis1
Mayis1

12715

Anlaşılan elifmuzeyyen hanım birtek bana karşı böyle değilmiş. Bu arada kuur mamayı birkaç kaşık laktozsuz sütle karıştıranilrsiniz. Ya da 1 kaşık inek sütü bir kaşık suyla karıştırın. Ciğeri ya da tavuk göğsü haşlayıp suyunu verebilirseniz. Çok küçük parçalar halinde doğrayıp ciğeri de verebilirsiniz. Zaten hemen doyuyorlar çok sıkıntı yapmayın

Mayis1
Mayis1

12715

En son cevaplananlardan biri olmasından dolayı denk gelmedim sizi arıyorum.

Gul36
Gul36

113368

@Elifmuzeyyen , O soruda şehriyeli taşlık önerisi sokak kedileri için verilmişti. Yine yanlış okumuşsunuz, tüh. :)


Bu cevap da son olsun. Bundan böyle yazmaya devam ederek soru sahibinin konusunu daha fazla meşgul etmek istemiyorum.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Tamam teşekkür ederim hemen bakıyorum. Hani düşünüyorum da bu mamalara da fabrikalarda bizim yapacağımızdan daha taze daha temiz et koymuyorlardır o yüzden mama yapamasam da arada haşlama dahi olsa yapıp yedirmek istiyorum. Kedim küçük mü bunun için sizce ? Royal canin i veterinerin de tavsiyesi üzerine iyi diye aldım ama siz ne düşünüyosunuz

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Söylediğiniz macunu da aldım birkaç defa çok az verdim ama onda da tereddüt ettim çünkü onun da yavrular için olanı vrmış benimki normali. Herşeyi yavrular için diye de ayırmışlar ama içeriklerini okuyorum tek tek bakınca da içeriklerinde bir değişiklik göremiyorum ben anlamadım bu hayvan mamaları işini..

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Ciğeri pisirip suyunda biraz makarna pisirin karistirip verin sevecektir yalniz ciger ve diger sakatat urunlerine cok yaslanmayin zararlidir salam sosis bunlar da dahil tabi. Onun disinda sebze haslayip verebilirsiniz et suyuna ekmek dograyip ustune yogurt dokerek yas mama elde edebilirsiniz bunlar okuduklarim yazilardan. Ayrica cigerli makarnayi sokak kedilerime yapip veriyorum az da olsa makarnadan da yiyorlar. Eriste guzel oluyor. Bunun disinda kuru mamayi sutle veya et suyuyla islatip da yas mama veriyo gibi yapabilirsiniz

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@Gul36 sut verilmediğini sizin kadar ben de biliyorum oyle bi sey de yazmadim. Ayrica farkinda degilsiniz belli ki kedisinin kuru ekmek yedigini yazan birisine ekmekte cok fazla karbonhidrat oldugu icin kilo yapacağını da yine ben yazdim. Ve yine okursaniz sokak kedilerine karinlarini doyurabilmek için yaptigim ev tarifi bir yemekten bahsettim. Ciger vs bu tur seylere surekli yaslanmayin diye de belirttim. Yazmis olmak için yazmayin kisaca.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@Gul36 siz anlamamissiniz belli ki yeniden okumanizi tavsiye ederim sadece sizin bildikleriniz dogru diye bir kaide yok ben bunu okuduklarima dayanarak soyledim. Kuru mamaya alismayan kediler veya kopekler icin suyla veya sutle islatilarak verebilirsiniz diye okumuştum bu birincisi. Sadece saf süt onermedigimden bahsettim bu iki. Yazdiklarimdan alinti yapmayi sevmissiniz o halde bunu da alinti yapmanizi oneririm; "
Ciğeri pisirip suyunda biraz makarna pisirin karistirip verin sevecektir yalniz ciger ve diger sakatat urunlerine cok yaslanmayin zararlidir salam sosis bunlar da dahil tabii" almak istediginiz kismi alip guzel (!) bir cevap vermişsiniz. :) ki yine belki okursaniz diye söylüyorum sorunun sahibi ek besim vermek istiyorum dedigi icin bunlari soyledim. Her gun bu hayvana cigerli makarna ya da baska bir ev yemegi vermesini de soylemedim. En iyisini hep siz bilirsiniz doğrudur valla :')

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1175 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR