Sürekli Kapıya Miyavlıyor

Htctm
Htctm

1027 Puan

Şu son 2 gündür dış kapıya gidip miyavlıyor ve şu son iki gündür babam sürekli bu kediyi gezdirmeye çıkarıcam vs diyor gezmesinden yana sıkıntı yok ama alıştıgı zaman hep çıkmak ister mi bunu anlatmaya çalışıyorum alışır zamanla diyor evde sürekli durması bi nevi beni de üzüyor ama korkuyorum kaybolur falan bide zaten geceleri uymuyor 4 5 de kalkıp kapıya miyavlıyor sürekli böyle olur mu dışarı çıkarsa yoksa alışır mı

24 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Sayın Mayıs1; şu sizin sorunuz değil mi?
"Doğumdan 9 hafta sonra kedim hala yavruları emzirdiği için kısırlaştırmamıştık. Emzirme dönemi bitsin derken kızgınlığa girdi. Kedime bahçemizde bakıyorum bir erkek kedi geldi ve kedimiz onun peşinden gitti. O günden sonra da miyavlama ya da herhangi bir kızgınlık belirtisi göstermese de ben bahçeye çıkartmadım. 1 hafta sonra yavruları emzirmeye başladı eğer hamileyse emzirir mi?Kan testi çiftleşmeden ne kadar süre sonra yapılır?Ve fiyatlar genel olarak nedir"


Bu soruyu sorup da kontrolsüz bir şekilde kısırlaştırılmamış dişi bir kedinin sokağa salınmasını savunuyor olmanıza gerçekten şaşırdım doğrusu. Üstelik aşısı ve hatta tedavisi olmayan çeşit çeşit bulaşıcı hastalık söz konusuyken. Siz bile hakim olamamışsınız emziren kediye. Htctm'nin anlattıkları, o değil dese bile kızgınlık davranışlarını işaret ediyor. Belki başlangıcıdır ve evdekiler anlayamamıştır o normal. Ama sokağa salınması nedeniyle daha emzirirken bile ikinci kez hamile kalma (ki her hamilelik ömründen götürüyor kedinin) ihtimali olan bir kediciğin ailesi olarak biraz daha temkinli önerilerde bulunmanızı tavsiye ederim.


Ha ben şahsen kontrollü bir şekilde, güvenli yerlerde tasmayla dışarı çıkarılması taraftarıyım o ayrı. Ama sokaklar sıkıntılı olduğundan bunu tercih etmeyen insanlara da saygım vardır. En doğrusu benim fikrim diye diretemem. Mesela bahçeli bir evim olsa kızımızın bahçede serbestçe ama güvenli bir şekilde dolaşmasını sağlayacak sistem kurardık. Örneğin, ona ayrı, özel bir alan yaratmak gibi. Kedinin doğası diye bahsettiğiniz yerler de sokaklarsa, bence çok yanılıyorsunuz. Zira bir gördüğümüz çocuğu 6 ay-1 yıl sonra göremiyoruz. Ya erkenden doğum yapıp ölüyorlar, ya araba çarpıyor ya açlıktan, sefaletten ya da hastalıktan ölüyorlar. 6 aylık - 1 yıllık doğa olur mu? Olmamalı değil mi?

Zynpkck
Zynpkck

13392

O bir ev kedisi dışarıya çıkarırsanız binlerce mikrop kedinizi hasta edebilir ve ev kedilerinin dışardaki kediler gibi dayanıklı değil en önemlisi korona virüsü bu öldürücü bi virüs dısarıdaki kedilerde taşıyıcı bulaşabilir dişiyse zaten hamile kalabilir muhtemelen kızgınlığı girmiştir unutmayın onların annelik duygusu yoktur ilerde çocuğu ile bile çifleşebilir bu sadece bi cinsel dürtü biz onlara sokakdan daha iyi bi hayat koşulu sunuyoruz hiçte vicdanınız sızlamasın dışardaki kedilerin sefaletini görün ve gönlünüz rahat olsun balkonunuz varsa oraya çıkartın ama asla yalnız bırakmayın zaten birkaç güne miyavlaması bitecektir çıkarırsanız alışır ve sürekli kaçar siz onu hapsetmiyosunuz aksine ömürünü uzatıp rahat ettiriyosunuz :)

Tikih
Tikih

15400

Kaç yaşında eğer 6 aylıktan büyükse kızgınlığa girmiş olabilir . Özellikle dişilerde kızgınlık döneminde evden kaçma isteği olur. Erkeklerdede aynı durum yaşanır 2 erkek kediden birisi mutlaka koku bırakır. Büyük ihtimalle kızgınlık

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Disari bir kere cikarsa surekli isteyecektir bence bunu yapmayin hele ki disardda gezip gelir diye hic düşünmeyin bir gelir iki gelir sansliysa ama bi ucuncu olmayabilir kaybolabilir basina kotu bir sey gelebilir

Htctm
Htctm

1027

Kızgınlık degil onu biliyorum ve dişi. Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum alışacak sürekli çıkmak isteyecek geceleri hele hiç durmuyor dün apartmana çıkartmışlar haberim yoktu sabaha kadar kapıda miyavladı çıkmak için ama anlatamıyorum işte yok alışır alışcak falan diyorlar

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Sizi iyi anliyorum babam da beni dinlemiyor bazen boyle konularda. Ama elinizden geldiğince direnmeye çalışın ev kedisi olup da 'gezer gelirdi' bugun gelmedi uc gun oldu gelmedi vs diye cok duydum cok sacma ayrica hayvan nasil gezer gelir ya doğru olani yapiyorsunuz

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@Mayis1"Doğasından ayirmama" mevzusunu yaşatmak istiyorsaniz o zaman kedi kendi kendine avlansin fare bulsun yesin avlansin. Bu dediğiniz hiç mantikli değil malesef. İşlek bir cadde olsun veya olmasın bu hayvani disari biraktiginiz an butun tehlikelere acik konumda. Biraktiginiz yerde donup kalmayacak sonuçta. Gidebilme potansiyeli var boyle bi konuda disari birakin diye bir fikir vermemelisiniz sizin yaptığıniz ve sans eseri zararsiz atlattiginiz bi durumla ilgi fikir vermek ne kadar doğru bilemiyorum verdiginiz fikrin sonuclari aci ve uzucu olabilir. @Htctm "Her seferinde gelirdi bu sefer 3 saattir yok 5 saattir yok'' diyip tuhlenerek kendi kendinizi yiyeceginize kedinizin basina bir bela gelecegine cani yanacagina hatta öleceğini birakin kapinizda miyavlasin cani sağolsun gerisi hallolur. Oyun oynatarak ilgisini başka yone çekebilirsiniz tek çare hemen dışarı birakmak değil siz doğru olani yapiyorsunuz bence babanizla konuşun tekrar eğer basina bi sey gelirse bunun suanki durumdan daha can sıkıcı olacagini soyleyin.

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

Saçma dediğiniz fikrimden daha saçma bir cevap vermişsiniz demek ki siz özgürce gezmeyi bir gün gidip geri dönmeme ihtimaline tercih edebiliyorsunuz sevgi anlayışımız baya farkli iyi akşamlar size. @Mayis1

Elifmuzeyyen
Elifmuzeyyen

120699

@Zynpkck ben de size katılıyorum sokakta kedilerin de onlari HAPSEDECEK birileri olmasi için içlerinden nerdeyse dua ettiklerine eminim.. o kizginlik durumlarini da gezer gelir diyip birakanlarin hayvanlarina ne olduklarini da gormus ve de yasamis biri olarak soyluyorum oyle gulluk gülistanlık gezip gelmiyorlar

Zynpkck
Zynpkck

13392

@htctm asla böyle bi hata yapmayın bilerek hastalıklarla yüzyüze getirmeyin babanıza cıkarmıcam diyin noktayı koyun dışarıyla hiç teması olmayan bi kediyi dışarıya çıkararak büyük bi hata yaparsınız :)

Zynpkck
Zynpkck

13392

@Mayis1 kedim köpekler tarafından boğuldu dışarda binlerce tehlike var ve kediler insan gibi değilki düşünün aylarca evde beslenmiş hic dışarı çıkmamış bi kedi sizce hastalıklarla savaşabilirmi eğer deseydeki dışarı çıkarıyorum devam ediyimmi evet edin derim çünkü öyle kedilerin bünyesi evdeki kedilerin bünyesine göre çok daha kuvvetli ve hastalıklara dirençli ama hiç çıkmamıs hasas olan kedi dışarda yapamaz bilgilerime dayanarak söylüyorum bunlar evet olasılık ama ben risk almaktansa kedimi dışarı çıkarmam ona zarar gelmesine dayanamam eğer hasassanız yinede söylüyorum çıkarmayın :)

ursaminor
ursaminor

116511

İşte ben de tam olarak bunu diyorum bir anda kızgınlığa girebiliyorlar bunu anlamak mümkün olmuyor ve siz anlamadan iş işten geçmiş olabiliyor. O yüzden en iyisi her zaman kontrollü olmak :)


Kediyle yaşayan diğer insanları bilemiyorum (gerçi eminim neredeyse hepsi öyledir), bizim kızımız en değerlimizdir. Onun o küçük minicik dünyası bizim evimizden, bizden ibaret. O rahat etsin diye yapmayacağımız şey yoktur. Bizim insan evladımız yok. Ama kedi evlat da aynı gözümüzde. Nasıl ki insan evladı sokağa tek başına tehlikelere salınmıyorsa, ölsem kıyamam öylece bırakmaya. Yahu kısırlaştırılma operasyonu için iki saatliğine bıraktık da eve geldik. Ev bomboş geldi bana. 2 tam saat boyunca durmaksızın ağladım. Nasıl kızım olmaz evde diye.


Biri bana sokağa sal arada filan dese, ben de bazen aşırı tepki verebilirim. Sanırım burada da böyle bir tepkinme olmuş. Ama anlayışlı olmak lazım :) Sonuçta herkesin ortamı, olanakları vs. farklı. Keşke bizim de bahçeli evimiz olsa ne hayallerim var ona kocaman korunaklı bir yuva yapma konusunda. Umarım bir gün olur...

Mayis1
Mayis1

12715

Kesileri eve hapsetmek bence doğru değil. Eğer kızgınlığa girme ihrimali yoksa ve tehlikeli, işlek bir caddede oturmuyorsanız dışarı çıkmasına izin verin derim. O acıkınca ya da belirli bir saat gelince kendiliğinden eve döner. Pirelenir diye korkuyorsanız bizim 5 kedimiz de bahçede oynuyor bir kez bile pirelenmediler.

Mayis1
Mayis1

12715

kediyi doğasından ayırmamalısınız ayrıca buna hakkımız da yok bence. Demin de dediğim gibi eğer konumunuz gezmesi için tehlike arz etmiyorsa bırakın gezsin. Benim kuzenim de evde kedi bakıyor kedi apartmanın yerini biliyor ve eve geliyor. Kapının önüne gelince de miyavlıyor.

Mayis1
Mayis1

12715

Benim kedim kuş da avlıyor fare de sırf siz kedi sevmek istiyorsunuz diye kediyi eve hapsedemezsiniz. Siz işe gidince o kedi evde ne yapıyor ne yaşıyor biliyor musunuz. Ben istanbul gibi kalabalık bir şehirde yaşamıyorum o yüzden de gönül rahatlığıyla bahçede dolaştrıyorum. Birçok insan da kedilerini güvenli olduğu için sokağa çıkartıyor burada tasmasını takarak tabii. Kalabalık bir şehirde yaşamadığımdan tehlikeli ve işlek bir yer değilse bırakın dedim zaten. Ancak kediyi eve hapsetmeyi ölmemesi için savunsanız bile en doğrusunun bu olduğunu söylemeniz saçma. Bence de en doğrusu dışarıda özgürce gezip sonra evine dönebilecek olması.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1339 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR