Yavru Köpekte Tuvalet Eğitimi .Yardım!!!!!

kedilerim2018
kedilerim2018

117665 Puan

ARKADAŞLAR KÖPEĞİMİZİ SAHİPLENELİ HENÜZ 9 GÜN OLDU .2.5 AYLIK YARU.GAZETE KAĞIDI İLE EĞİTİME BAŞLADIK .ALAN KISITLAMASI YAPTIK .SONRA YAVAŞ YAVAR ALANINI GENIİŞLETTİK.BUGÜN İLK DEFA ODASINDA SERBEST BIRAKTIM .AKŞAMA MANZARA NASIL OLUR BİLEMİYORUM .SONUÇ OLARAK ODASINDAYKEN KAĞIDA GİDİP YAPTIĞI OLUYOR FAKT ODADAN ÇIKARIR ÇIKARMAZ BYERLERE TUVALETİNİ YAPIYOR.BENDE BUNDAN SONRA ÖNCE DIŞARI ÇIKARTMAYI PİLANLIYORUM ÇİŞİNİ YAPSIN SONRA EVDEBİRAZ GEZ SİN.BENİM SORUM .KAÇ AYLIKKEN TAM OLARAK TUVALETİNİ TUTMAYA BAŞLAR.ŞUAN 2.5 AYLIK.

24 CEVAP

Merhaba, öncelikle köpeğiniz henüz küçük ve dışarıda tuvalet eğitimi için hazır değil. Büyük siyah çöp torbalarını ikiye keserek onun en çok gezdiği yerlere serin üstüne de gazeteleri yerleştirin. 1 hafta boyunca öyle kalsın. Bu sırada da köpeğinizin çişini gazete dışına yaparken görürseniz, onu hemen gazetenin üstüne alın ve burnuna hafifçe 1 kere vurun ve göz teması kurarak hayır deyin. Böylece hayır komutunu da öğrenmeye başlar. Çişini kendiliğinden gazeteye yaptığında da sevip, aferin dedikten sonra ödül maması verin. 1 haftanın sonunda köpeğiniz yavaş yavaş sadece gazeteye yapması gerektiğini öğrenir. Bu arada çiş yapılan gazeteleri hemen kaldırıp yenisini koyarsanız daha iyi olur. Bu 1 haftanın sonunda da çiş alanını daraltmalısınız, her gün 1 gazete kağıdını azaltın ve daraltmaya en az çiş yaptığı yerlerden başlayın ki hem ufaklık hem de sizin için daha kolay olur.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Büyük harf inanın göz yoruyor.


Köpeğiniz daha küçük 6 aya kadar kasları gelişmediği için istenen seviyede çiş tutamaz dışarı çıkarıcaksınız peki aşıları tammı aşılar bitmeden dışarı çıkarmak çok riskli .

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

gerçekten köpek çok zormuş.aldığım gün farkettim :) ama vaz geçmek yok .temizliyeceği artık .ama desteğe bilgiye ihtiyacımvar .bu arada büyük harf için üzgünüm yazının ortasında farkedince silmedim :)

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

benim malesef benden başka bakan yok .varda aynı ev olmayınca olmuyor .bir düzene oturmuyor oyüzden yanlızkalmaya alışmalı benim ufaklık.dediğiniz gibi bi kere bu yola girdik.çekiçez artık.işallah bir gün bu günleri tebessümle anarız :) çocuk büyütmekten bir farkı yokmuş.kedi beslemek köpek beslemenin yanında çiçek sulamak kadar basit kaldı.

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

köpeğim çok küçük cusseli bir cocker.çalıştığım için önünde hep maması var.birde nekadar mama vermeliyim.

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

kedilere alişkınım fakat köpek zorluyor beni.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kedinin zorluğu yokki zaten asıl zor olan, asıl imtihan köpekler ...
Daha bu neki kemirme huyu başlıcak yakında koltuk perde mobilya ;şöyle canlasın gözünüzde olucaklarda kendinizi hazırlayın.
Dışarı çıkardınız diyelim sanki uslumu durucak ilk zamanlkar tasma istemicek yerde ne bulursa neama ne bulursa çekirdek kabuğu izmarit taş yemeğe çalışıcak.
Siz evden çıkmayı bırakın odadan çıkınca ağlayıp ulucak.
Aman dikkat edin dışkısını yemesin yoksa bir yaşınızaq daha girersiniz .
Aldınız artık vermek yok caymak yok bu oyunu sonuna kadar oynucaksınız yetiştiriceksiniz bebek gibi.Evde kim lider öğretin en baştan her zaman için sizin istediğiniz olsun yoksa başedemezsiniz.Sakın şımartmayın yoksa bir ömür eömrinde gezersiniz amşyane kaçıcak ama o sizin köpeginiz siz onun değil unutmayın :)

septikbaykus
septikbaykus

17255

Büyük harf ve flood u görünce okuyasım gelmedi..

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

aşıları tam değil fakat bizim sokakta hiç köpek yok birde çok küçük bir alana çıkartmayı düsünüyorum.birkere denedik ben oturdum etrafımda dolandı kakasını yaptı biraz bekletti ama sonra orayı temizleyip içeri girdik.yanımdan ayrılmadı.mahalle kedi dolu ama birtane bile ne sahipli ne sahipsiz köpek yok.veterinere sordum kedilerden köpeğe hastalık bulaşmıyormuş.kanlı isal dahil köpeklerin dolaştığı yerlerde oluyormus oralarda dolaştırmıcam.birsey olmamasını umuyorum .sadece biraz çaresiz birakıyor bu kız beni.nasıl alıştırabilirim çabasındayım .hatam varsa düzeltin.

KediliBaba
KediliBaba

14655

vete sorun kesinlikle tavsiye etmiyorlar köpek olması gerekmiyorki mikroplara karşı savunamazsınız artık anne sütü almıyor o yüzden bağışıklığı yok.

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

bezlesemmi :)

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

bu arada odada serbest bıraktım bugün hatamı yaptım.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kediden köpeğe bir şey bulaşmaz parazit hariç benim kedilerimde var köpeğimde 4 aylık şuan benim aşım bitmedi bana bile tavsiye etmiyorlar sizinki çok küçük.Bir kere şuan tam olarak alışmıcak tuvalet mevzusu hallolmucak azalıcak birazcık okadar kabullenin sevimliliklerine kanıyoruz ama asıl iş burası zaten.Bekliceksiniz benimki daha tam alışmadı dışarıyada pedede evede yapıyor sağolsun üstüme ytapmıyorya ona şükür :) Birde hasta pedine alıştırın gazeteye çiş yapar üstüne yatarsa malum durum büyür üstelik yıkamakta yasak aşılar bitmeden e peki ne yapıcaz altarnatif olarak kucağınızda dış ortama alıştırın sosyalleştirin evde ugodog kullanın hayır kelimesini öğretin gözünün yaşına bakıp her hevlemesinde her acınası ses tonunda kucağınıza almayın yıkamak gerekirse kuru şampuan kullanın (susuz).

KediliBaba
KediliBaba

14655

bir kere dışarı bıraktınız diye bir şey olmaz korkmayın benim köpeğiminde karma 2. aşısı yakın o bitince bir 10 üstünden geçse sorunsuz gezdirmek serbest peki ben buna uydummu hayır sizin gibi bende yasağı deldim çünkü sosyalleşmeyen köpek bizimle yaşayıp mutlu olmaz evde kedi var kediye alıştırdım oyun oynuyorlar sokakta köpekleri gösterdim tarafik gürültü her uyarana karşı alıştırmaya çalışıp ilerde sorun olmamasını sağlamak amacım ilk kez gördü havladı korktu ama herşeye alıştı alışıyor bu önemli bir nokta bunuda aşmalıyız.Sağlık ruh saglığınıda içerir çocuk parklarına götürdüm marketlere kucağımda götürdüm işte bebeğe dünyayı tanıttım ki korkmasın riskli görmesin çekinmesin güçlü dirayetli görmüş geçirmiş olsunda ilerde sorun çıkmasın bknz köpeklerde sosyalleşme :)

KediliBaba
KediliBaba

14655

Ben keyfim yerimde ise yazdıkça yazarımda densiz çok burda insanı boğuyor soğutuyorlar :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1263 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR