Artık Yetmedi Mi ?

AyseBerraAydin
AyseBerraAydin

12420 Puan

Neden hala barınaklarda ve sokaklarda, ölüm döşeğinde bakıma muhtaç melekler varken Petshoplar var ? Neden bu insanların derdi skotish british ? He şu mu yani, Sarman yerine Haylend Sıtreyt Red Tebby. Cidden mi. O kadar gülünçsünüz ki. Su kaplan gibi tekirlerin Tabby British lerden ne farkı var Allah aşkına !? İlla İran Kedisi olacak Exotic olacak. Aman aman tekir olmasın sokak kedisi olmasın melez olmasın. Mavi gözlü olsun beyaz kürkü olsun... Anlayamıyorum sizleri, hiç mi gönlünüz, duygularınız yok ya hu ? Artık yeter hepimiz biliyoruz Fold-Fold eşleşmesinden olan sıfır kulak bebekler acı çekiyor. Basık yüzlüler solunum sıkıntısı mı ne. Artık daha başka birşey demiyorum umarım bu yazıyla bir meleği daha kurtarabiliriz. Satın Alma Sahiplen.


Not: yazım hatası varsa şimdiden özür dilerim.

49 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Peki daha süt kuzusu iken annesinden koparılıp minnacık bir kafeste sıcağın altında doğru dürüst suyu maması olmadan insan temasına aç ağlayarak bekleyen "cins" kedilerin sokaktaki "melez" kedilerden ne farkı var? Bu cins kedi nefretine anlam veremiyorum bende.


Her zaman petshop lardan hayvan alınmamasını savunmuş biri olarak o hayvanların halini gördükçe petshop dan hayvan almanın sokaktaki kediyi kurtarmaktan tek farkının ücretli olması olduğunu düşünüyorum artık. Tabi ki tüm petshoplar hayvan satışı yasaklansa hayvanlar kurtulsa çok güzel olur ama arz talep üzerine yürüyor bu durum, insanlar bir sürü farklı nedenden dolayı cins kedileri tercih ediyor ve herkesin kendi seçimi olduğu için saygı duymak gerekiyor bence ki sırf kaşı gözü içinde tercih edilmiyor bu hayvanlar. Sosyal medyada "ırk özellikleri" adı altında her yönden mükemmel gösteriyor cins kediler. Böyle bir algı oluşturuluyor, aynı zayıf insanlar güzeldir zayıf olun algısı gibi.Hal böyle olunca insanlar cins hayvan almaya yöneliyor ve durum böyle devam edip gidiyor.


İki cins kedi sahibi olarak ise birçok kez ırkçı olmakla itham edildim ki bence melez kediyi cinsten ayırmak da ırkçılıktır. İnsanların sokakta kedi sahiplendiler diye çok duyarlı olduklarını duygulu olduklarını düşünüp cins kedi sahiplerinin duyarsız duygusuz olduğunu düşünmeleri de bana komik geliyor. Tabi ki sadece gösteriş amaçlı cins hayvan alan ve melez hayvanlara çöp muamelesi yapan insanlar var, bizzat gördüm hatta fakat cins hayvanı olup her gün sokak kedilerini beslemeye çıkan, gördüğü tüm yardıma muhtaç hayvanlara el uzatan insanlar da var. Bunu da bizzat gördüm defalarca. Bende maddi durumum yeterli olmadığı için sürekli olmasa da sokak hayvanlarına yardım eden biriyim.
Kısacası bence ne melez cinsten ayrı tutulmalı ne cins melezden, hepsi can ve isteyen istediği hayvana bakmakta özgür. Bence bizlere düşen özellikle karakterin cinse bağlı bir şey olmadığını, her cins kedinin mükemmel (!) olmayacağını,petshoplardaki hayvanların yaşam koşullarını karşı tarafı zorlamadan nazikçe anlatıp karşı taraf yine cins kedi sahiplenmek isterse onun seçimine bırakmak olacaktır ki ben bu durumda her zaman öncellikle sahiplendirme sitelerine, sayfalarında istenilen cins olup olmadığına bakılmasını hiçbir şekilde bulunamazsa iyi catterylerden(cattery petshop farkını defalarca açıkladım Petshop lardan tamamen farklılar) alınmasını tavsiye ediyorum.
Benim konu hakkında ki fikrim bu şekilde.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Birde şunu eklemek istiyorum, gerçekten dediğim gibi insanlar olduğuna inanmayan insanlar Instagram dan @serperduman hesabına bakabilir, kendisi bu tür insanların kanıtı niteliğinde çünkü. Kendisi şuan aralarında görme engelli,şeker hastası gibi özel durumları olan yanlış hatırlamıyorsam 19 kediye bakıyor, sokakta baktığı kediler de var ve böyle güzel bir insanın ilk kedisi Şakir adında İran cinsi bir kedi. İnsanın yüreği güzel olunca ne olduğuna bakmadan seviyor işte..
Konu ile ilgili yazdığı post https://www.instagram.com/p/Bmos7-pgKd8/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1d9p3a22bbqgy

@AyseBerraAydin Ben evimize köpek almay ilk düşündüğümde barınağa gitmiştim. Evet, çok çeşitli ırklar vardı. Alman Çoban Köpeği, Golden, Rottveiler, Pitbull, Samoyed vs. Ancak bu hayvanların ortak olarak bir sorunları vardı ki aralarındaki baskın ırklar bize çok ciddi anlamda havlayıp, hırlıyordu baskın olmayan ırklarda ise ya ayak kemiğinde ya da sırt bölgesinde kırıklar vardı. Yavru köpek aradığımda ise sadece hasta bir yavru bulabilmiştim (Zaten tedavide olduğu iyileşmesi için beklersem alabileceğimi söylemişlerdi.) Benim için asıl sorun ilk defa köpek besleyecek ben deniz psikolojik olarak ağır travmalar geçirmiş bu köpeklerin sorumluluğunu üstlenecek kadar deneyimli değildim. Sonuç olarak para vererek kendime uygun gördüğüm bir ırkı evime aldım. Benim gibi ilk defa köpek besleyecek kişiler için bir alternatif olmuş oldu kısacası.

LoveAnimals
LoveAnimals

5530

Aynen mesela benim 2 kedim var biri akrabamda biri evinde evimdeki TEKİR öbürü SARMAN TEKİR sokakta yavruyken buldum sarman olan saldırıya uğramış bir gözü kör saldırıya uğradığı için ufacık bir AES'den bile korkuyor ve hemen ısırıyor ama ne olursa olsun onu petshopdan bir kediye tercih ederim

Balimbesiktas
Balimbesiktas

1132

banada özelden mesajlar geliyor. hangi cins, başka varsa ücretsiz verir misiniz gibi... Evet kedilerim cins ancak para vererek sahip olmadım onlara. Sokakta beslediğim evdekiler kadar değerli kedilerimde var. ve herhangi bir farkları yok. evlat gibi can gibi sevdikten sonra rengi, cinsi ne fark eder.. Herşeyi boşverin can taşıyorlar ve kimse için bi kıymeti yok. Hayvanları severim diyen biri için göz rengi kürk rengi ırkı farketmemeli.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@AyseBerraAydin


İkinci kediyi aileme 3 yılda kabul ettirebildim, 3. İmkansız şuan için. İleride imkanım olunca engelli ve yaşlı kedilere ve köpeklere yuva olmak istiyorum. En çok istediğim şey ise bu tür hayvanlar için her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir bakım evi kurmak. Bence buna ülkemizde büyük bir ihtiyaç var. Çünkü insanlarımız gerçekten engelli ve yaşlı hayvan sahiplenmekten korkuyor ve rahatsızlık duyuyor. Benim ailemde bu şekilde, engelli bir kedi sahiplenmek istediğimi söylediğimde aklımı kaçırmışim gibi davrandılar. Bu yüzden şuan onların isteği gibi cins kedilerim var. Tabi ki oğlum da kızım da canımın içi:) Teşekkür ederim beni anlayıp hak verdiğiniz için:)

Darwincan
Darwincan

2570

@dolfapersian aklımdan geçirdiklerimin neredeyse tamamını yazmışsınız. Sadece bir benzetme yapmak istiyorum ekleme olarak. Durum bana ülkemizdeki siyasi ayrışmayı çağrıştırdı doğrusu. A partisini destekleyen de, B ya da C partisini destekleyen de aynı şeyleri söylerken nasıl da ayrıştırabiliyoruz birbirimizi. Oysa herkesin derdi tek. Herkes vatanını seviyor ve en iyisini istiyor. Her gruptan çürük elmalar da bu ayrışmadan nemalanıyor. Diyeceğim o ki, hayvanları hepimiz seviyoruz da burada acaba ne öğrenebilirim yavruma yararlı diye bulunuyoruz. O yavruyu hediyelik mal gibi gören çürük elmaların zahmete girip bu platformlarda vakit gecirecegine, başka hobileri olacağı kanısındayım. Herkesin kendine has sebep ve koşullarda hayatına giren hayvanlarla ilgili seçimlerine saygı gösterirsek kendi içimizdeki ayrışmalara da engel olabileceğimizi sanıyorum. Cins veya değil
hepsi sevgi ve ilgimize muhtaçlar. Elimizden gelenin en iyisini yapıyorsak eğer üstümüze düşeni yapmış oluyoruz diye düşünmekteyim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Darwincat


Kesinlikle katılıyorum size, siz de çok güzel açıklamışsınız durumu:)


@savasaydemiir ise çok önemli bir konuya değişmiş bence. Barınaklardaki şartlar çok kötü olduğu için hayvanlar travmalı, davranış bozukluklarına sahip oluyor genellikle. Travmalı bir kedi sahibi olarak bu gerçekten çok zor ve herkesin kaldırabileceği bir durum değil, sen nasıl kaldırdın derseniz kaldıramadım aslında, sadece oğluma destek olup sevip kollayıp durumu zamana bırakıp sabrettim. Sevgi, zaman ve sabır her şeyin ilacı gerçekten ama yıl oldu hâlâ o zamanları onun çektikleri aklıma gelince gözümden iki damla yaş eksik olmaz, şuanda da gözümde yaş ile yazıyorum evet:) Tabi ki dediğim gibi zor bir şey ama bu tür hayvanları sahiplenmeyi herkese tavsiye ederim, insanı hayat amacı veren, olumlu yönde değiştiren, bir canın yüreğine dokunmayı sağlayan bir şey. Sadece çok zor olabileceğinin büyük bir sabır gerektirebileceğinin iyileşmenin her zaman mümkün olmayacağının sahiplendikten sonra asla bırakmamak gerektiğinin bilincinde olarak böyle bir yola girmelerini tavsiye ederim

Kesinlikle katılıyorum. Çok haklısınız. Onların derdi para kazanmak. İnşallah onlar da aç, susuz, yuvasız kalırlar...

LoveAnimals
LoveAnimals

5530

Yazım yanlışı için özür

nao
nao

761

Ben en çok da kuşlara üzülüyorum. Bütün hayvanlar canımız fakat kuş uçan bir hayvan, 1000lerce km göçen bir hayvan. Onu ormanından koparıp, gökyüzünden koparıp, minicik bir kafese tıkmak nasıl bir vicdansızlıktır içim almıyor. Üstelik hayvanı sevmiyorlar da, tıkıyorlar kafese, süs olarak duruyor orda ölene kadar.

nao
nao

761

@dollfacepersian kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz. Mesele cins kedi nefreti değil. Onlar da ne eksik ne fazla sokak kedileri kadar güzeller tabii ki. Fakat cins kediler birer pazarlama objesi olarak kullanılıyor bir canlı değil bir meta olarak görülüyor satıcılar ve maalesef ki alıcılar tarafından. Kısacası siz o petshoptan o hayvanı aldığınızda onu kurtardığınızı zannederken onun yerini başka bir masumun doldurmasına sebep oluyorsunuz. Kesinlikle kimseye saygısızlık yapmak değil niyetim beni yanlış anlamayın, sadece olayın yanlışlığını açığa kavuşturmak. Siz kendiniz de söylemişsiniz aslında olay tamamen arz talep. Keşke kimse talep etmese de bu hayvanlar da satılmasa. Biz de dilimiz döndüğünce insanlara petshoptan hayvan almanın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kesinlikle ne cins hayvana, ne de onları atın alanlara karşı bir nefret söz konusu değil.

Kedileri bilmiyorum ancak köpeklerde ırk durumu önem arz ediyor. En azından köpekler için uygun çiftliklerin varlığını sürdürmesinden yanayım. Aksi şekilde hem sosyal hem koruma içgüdüsü yüksek aynı zamanda eğitimi kolay köpek aradığımızda veya aile ile çok uyumlu köpekler bulmakta zorlanabiliriz ve belki de bulamayız.

Bir gün kapının önünde 3 kedi atmışlardı ben bakıyorudum biri kayboldu çok aradım fakat bulamadım şimdi iki kedim var ikisinde dünyalar güzeli biri tekir biri beyaz bunlar can can

pamuk18pamuk
pamuk18pamuk

13496

Satın alma sahiplen konusunu savunabilirsiniz belki ama isteyerek yada istemeden sanki cins kedilere karşı düşmanlığınız varmış gibi davranıyorsunuz , bu yazıyı yazarkenki amacınız neydi bilmiyorum ama böyle bir algı oluşuyor gerçekten ve bana kalırsa sokaktan bir tekir kedi sahiplenince daha duyarlı olduğunu zannetmek de garip geliyor bana açıkçası, ırkçı davrananları sorguluyorsunuz ama bunu yazarken sizde ırkları ayırmış oluyorsunuz bana kalırsa. Ayrıca basık burunlu ırklar için solunum sorunu var demişsiniz bu yazdığınızı yapay ortamda üretilen ırklar için mi yazdınız bilmiyorum, ve yazarken ne anlatmak istediniz, basık burunlu ırkları sahiplenmenin nesi acayip anlamadım bu yazdığınızı gerçekten açıklayabilirseniz. Bir de cins kediler nasıl olsa sahiplendirilir diye bir düşüncede garip geldi açıkçası. Yani kısacası demek istiyorum ki satın alma sahiplen konusunu savunmak istiyorsunuz belki ama cins kediler de sahiplenilebilir ve ayrıca bence petshoptaki küçük yerlere sıkıştırılmış hayvanlar sokaktakilerden daha zor durumda bu yüzden de bazı insanlar petshoptan satın alıyorlar yani belki petshoptan satın alma en aza inerse petshoplar kapanabilir ama bu biraz zor tabi. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3174 Görüntüleme
  • 49 Cevap
  • 20 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR