Yaş Mama Ne Sıklıkla Verilmeli?

pamujks
pamujks

422 Puan

Tahılsız katkısız kaliteli yaş mamalardan alıyorum haftada bir veya iki kez veriyorum düzenli olarak yaş mama vermenin bir sakıncası olmaz değil mi?

20 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

1.Yaş mama kaliteli ise kurumamadan sağlıklıdır çünkü kedilerin doğada yedikleri doğal avları %70-%80 su barındırır yaşmamada öyle üstelik kediler çok su içmez bu sebeple böbrek iflası çogu kedinin ölüm sebebi oluyor tabi dışardan çok belirti vermeyince senelerce kurumama ile besledim taş gibiydi diyor millet ama bir test yaptırsalar kazın ayağı başka.

PiremsesKutsi
PiremsesKutsi

2122

Yaş mama çok daha sağlıklı, kuru mamanın en zararlı etkilerinden biri nem oranın çok düşük olması. Yukarıda da yazıldığı gibi kedilerin doğada yedikleri besinler en az %60 oranında nem içeriyor bu yüzden su içme dürtüleri de diğer canlılara oranla yok denecek kadar az. Eğer güzel ve iyi bir içeriğe sahip yaş mama kullanıyorsanız içiniz rahat olsun.

Sselin1
Sselin1

122024

Senakharman siz yaş mamanin degil kalitesiz yaş mamanin icerigini yazmişsiniz. Shcesir, gimcat, naturea,n&d, nutri feline gibi markalari bir inceleyin dedinizle bir alakasi olmadigini görursunuz.

KediliBaba
KediliBaba

14655

3.Yaş mama yişyen kedi kurumama yemez evet bu ihtimal var ama bir gün yemez ikinci gün aç kalmaya dayanamaz yaş mamaya su ekleyip kuru mamayla karıştırabilirsiniz.
Peki ne kadar yaş mama ;paranız yettiği kadar desem ;en azından günde bir kez verilse harika olur.

limis
limis

10780

Yas mamanın dış sağlığını bozması diye bir şey yok. Kedilerin dişleri et parçalamak içindir. Küçücük kuru mama parçalamak için degil. Zaten çoğu kedi kuru mamaları direk yutar. Eğer pure halinde yaş mama kullanıyorsanız yine aynı şey. Iki durum da da kedi dişlerini kullanmadığı için sorun oluşturabilir. Ikisini bir arada kullanabilirsiniz. Ben haftada 3 gun veriyorum. Iyi bir denge kurup buyuk parçalar halinde doğranmış tavuk et falan da haşlayıp verebilirsiniz.

dlwlrma
dlwlrma

8952

1-Yaş Mama sanılanın aksine zararlı değildir.
2-Hem yaş hem kuru mama kedilerin doğa beslenmesini tam karşılamaz.
3-Yaş Mama mı?Kuru Mama mı?Yaş Mama doğal beslenmelerine daha yakın olduğundan Yaş Mama.
4-Kediyi sadece Kuru Mama ile beslemek zararlı mı?Eğer yaş mama ve kuru mama dengelwnirse daha iyi olur.
5-Sadece yaş mama vermek sağlıklı mı?
Eskiden sadece yaş mamalar üretiliyordu ve kuru mam diye birşey yoktu.Kuru mama daha ucuz olduğu için üretimi ve tüketimi arttı ve yaş mama ödül gibi verildi.
6-Kediler neden yaş mamayı daha çok seviyor?Çünkü içerisinde daha çok et var ve doğal besinlerini daha yakın.


suzionline.com bknz


Arkadaşlar bu arada ben çiğ beslenme taraftarıyım ama öğrenci olduğum için bütçem yetmiyor.Mezun olup işimden sonra çiğ beslenmeye geçeceğim ve size de bunu öneririm.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Diğer görüş sahipleri isterse profösör olsa beni ikna etmeli doğadaki beslenmeye en yakını yaşmama.

Kekik26
Kekik26

90

Az versen daha iyi olur çünkü çok verince bağımlı oluyorlar ve kuru mamayı daha az yemeye başlıyorlar. Ayrıca çok vermek sağlıklı da değil.

aleyn
aleyn

113859

biri bana yaş mamanın neden sağlıklı olmadıgını açıklayabilir mi acaba?

özellikle yaz aylarında içeriği temiz ve gerçek etten yan ürünler kullanılmadan üretilen yaş mamalar değişimli verilmeli. kediler uzun yıllar sadece kuru mamayla beslendiğinde ciddi problemler olabiliyor 1 öğün yaş mama 1 öğün kuru mama 1 gün yaş mama 2 gün kuru mama bunu kedinize ve bünyesine göre ayarlamakta fayda var. ama et yemek kedilerin dişlerinde problem yaratmaz kaliteli bir kuru mamayla desteklendiğinde

senakharman
senakharman

835

Yaş mamalar her ne kadar içeriğinde etli tavuklu hindili vb yazsa da bu maddeler içeriğinin çok çok azını 100 de 4-5 ini oluşturuyor. Kalan kısım ise katkı maddeleri seker tuz vb maddeler. Böyle olunca da yaş mama vermek sağlıksız oluyor. Kuru mamalar içeriğinde karbonhidrat yağ ve proteini dengeli ve hayvanın ihtiyacına göre bulundurdugundan kuru mama yemeleri sağlıklı olandır.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Düzenli olarak vermek sakıncalı diyenlerin iddaları
1.Kuru mama yemez mama seçer
2.Diş sağlığı bozulur.
3.Yaş mama sağlıklı değil.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Benim doğru olduğuna inandığım ve araştırmalarım sonucu vardığım nokta.

KediliBaba
KediliBaba

14655

2.Yaş mama ile beslenen kedinin dişleri falan çürümez doğada kuru mama yemeyen kedilerin hepsi neden sağlam dişlere sahip(kedi familyası)
ayrıca sadece yaş mama zaten veren çok az zaten arada kurumama veriyorsunuz o bile yeter dişler için eğer kagınız bu olursa.

Kekik26
Kekik26

90

Az versen daha iyi olur çünkü çok verince bağımlı oluyorlar ve kuru mamayı daha az yemeye başlıyorlar. Ayrıca çok vermek sağlıklı da değil.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2195 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR