Kedim Sürekli Dışarı Çıkmak İstiyor

Merhabalar;
1.5 yaşındaki bir bombay kedinin sahibiyim.Kedim 7-9 aylıkken zor bir ergenlik geçirdi diyebilirim.Evin içinde sürekli miyavlıyor,kendini sevdirmiyor,yemek yemiyordu.Dışarı kaçtığında veya miyavlamalarına dayanamayıp biz dışarı saldığımızda da (dışarıdan kastım sitenin bahçesi oluyor) diğer kedilerle anlaşamayıp sürekli saldırma eylemi içinde oluyordu.Veterinerimiz bu eylemlerinin ergenlikten kaynaklandığını ve kısırlaştırma ameliyatı olması gerektiğini söyledi.Biz de 12 aylık olmasını bekleyemeden 9 aylıkken ameliyatı yaptırdık.Ameliyattan sonra her şey güzel gitti miyavlamaları kesildi,yeniden eski oyuncu haline döndü ama ameliyatın üzerinden sorunsuz 8 ay geçmesine rağmen dışarı çıkma isteği yeniden başladı.Evde canı sıkılmaması için sürekli oyun oynuyoruz yeni oyuncaklar alıyoruz ama nafile günün sonunda yine dış kapının önünde buluyoruz kedimizi.Ne yapmamız lazım? Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

16 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

Doğalı sokakta yaşamak olsaydı zaten eve almazdık kedileri.Evde hayvanları kendi egonuz için esir etmeyin eve hayvanmı sokulurmuş deyip hayvanlardan iğrenen sözde hayvanseverciler var birde.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Sanki sokakta olunca yüzlerine bakıyor bir yudum su veriyorlar baksanıza yuva arıyanlar bölümüne!Bu ilandakilerin kaç tanesi ömürlük sahiplendirilecek ki saçma sapan insanlara oyuncak olucaklar 6 ay sonra yine sokak...

KediliBaba
KediliBaba

14655

Ne yaparsanız yapın değişmiyor bende bir zamanlar aynı durumdaydım bu yüzden bugün böyle sert bir şekilde kestirip atıyorum kedilerinizi sokağa alıştırmayın.
Siyah kediler bombay değil herkedi ırkının siyahı olur her siyah kedide bombay değildir bombay başlıca bir ırk bunu bir düzeltelim yayıldı çünkü bu yanlış.
Erkek kedim benimde dışarı çıkıyordu eve kısırlaştırdım sizin gibi yine vazgecmedi eve 2. bir kedi aldım yine vazgeçmedi sonra bazı gecelerde eve gelmez oldu ara ara bulamıyordum dışarda farede yakalıyordu görüyordum ama her şeye rağmen yine eve geliyordu nadiren bir kaç kez gelmediği oldu dışarı bırakmadığımızda durmadan miyavlardı bir gün haberi geldi araba çarpmış ölmüş kaçamadık başımıza geliceği tahmin ettik ama üstelik daha 2 yaşına girmemişti.Sonraki kedilerimi asla sokağa çıkarmadım 2. kedim 18 yıl yaşadı okurda birileri belki uslanır sokak kedilkerin doğal ortamı değil hala bunu savunanlar var çok kızıyorum.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Gecen birisiyle facede tartıştım sfenks kedisini bahçeye salmış neymiş doğaya yakın oluyormuş neyse hastalık kaza riski konularını açtım bana evde tıkılı 20 sene yaşıyacağına dışarda doğaya yakın 1 sene yaşasın daha iyi dedi hayvanseverya!
Sfenks kedi zaten tüysüz sıcağa soğuğa gelemez üstelik...

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kusura bakmayın doluyum.

sophiee
sophiee

103370

Çıkmasına her izin verdiğinizde zaptetmek gitgide daha zor bir hal alacak. Bir kere izin verdiğimizde zaten bak bunu yapabilirsin mesajı vermiş oluyoruz. Ben kızım dışarı çıkacak kaçacak diye aklı çıkanlardanım. Sizin tercihinize kalmış ama bu sefer çok bağırdı çıkarayım bi daha olmaz gibi düşünmeyin engellemeye çalışın.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Kolay kolay vazgeçmişyorlar sokaktan çünkü artık onun bir bölgesi var orayı tehkik edicek gezip dolaşıcak başına bir şeyde gelebilir hastalıkta kapabilir ama önüne geçin yinede başaramıcaksınız deneyin ama malesef biz çok denedik erkek kediler özellikle bu hususta inatçı.

Herkese cevapları için çok teşekkür ederiz.Kedimiz üzerinde daha otoriter olmaya çalışacağız.

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bir kedinin dışarda çifleşmesi 1.kedi aidsi kapması için bir sebeptir rahatlıkla corona kapıp fibe çevirebilir.
2.Üstelik erkek kediniz çifleşse ne değişicek sokaktaki kedi nufusu ölen kedi sayısı artar anca.Zaten erkek kedi hergünde çifleşse bu içgüdünün sonu gelmicek yine miyavlıcak tek çare vakti gelirgelmez kısırlaştırmak.Doğal avlanma derken dışarda hjertürlü mikrobu taşıyan iç parazit dolu bir fareyi yemesi sizi mutlumu edicek şehirde fareler kanalizasyonları mesken tutmuş durumda köyde tarlada olsa bir nebzede bunun için koşsun enerji sarfetsin istiyorsanız kuş tüylerinden yalancı kuş yapın ipe bağlayıp havanda sallayın epey uğraşır heycanlanır sonunda yakalayınca et verin budur.Hiç tanımadığı ortamda kalırsa uyum sağlamaya çalışıcak mecburen hayatta kalmak zorunda çünkü ilk günler saklanır sonra ortaya çıkar buda belli macerayı hayvanlar üzerinden yaşamayın ghidin kamp yapın daha iyisi bir köpek alın yanınızdan ayırmayın kediler köpeklerden farklıdır.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Bende öncelikle ilk kedimi beslediğimi ve bazen çok duygusal davranabildiğimi söyliyerek başlıyım.. Kedimi alacağımda besleyen yakınlarımın kedileri dışarıya da gittiği için öyle olması gerekiyor diye uzunca bi süre düşünmüştüm nasıl sağlarım bunu diye.. Sonra tehlikelerini düşündüm kaçıp gelmediklerini falan okudum ama önceki düşüncemdeki niyetimin biri de şuydu bir gün kedim hiç tanımadığı o ortamda kalırsa napıcak.. Birde bi yanım onu doğal avlanma üreme vb ortamından alıkoyduğumuzu düşünüyo bazen yine kafam karışıyo.. Umarım doğru yapıyoruzdur kedilibaba.. hani siz direk tecrübe eden biri olarak çok netsiniz tabii ama

KediliBaba
KediliBaba

14655

Tasma takıp kontrol edemezsiniz çiş için gezdiremezsiniz ne tasmaya uyum sağlar ne ortama en ufak korkuda caddeye koşar ağaca tırmanır kaybolur gider.

Cldkgkcs
Cldkgkcs

17542

Bende en azından kontrolüm altında parka götürürüm diyordum daha hiç yapmadım sırf korktuğum için daha ne kadar arada kalsam da yine de bende evden çıkarmıycam galiba..

cemrefilik
cemrefilik

136

kısırlaştırıldıktan sonraki 1 yıl içinde içgüdüler aktifleşebilirmiş veterinerimiz böyle söylemişti. eğer kızgınlık döneminde olduğunu düşünüyorsanız :)

KediliBaba
KediliBaba

14655

veterineriniz saçmalamış>!

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

bundan 15 yıl kadar önceydi.sokaktan bir kedi sahiplendik .okdar canayakın okadar sevimliydiki anlatamam.biraz büyüdükten sonra ben işteyken kayın validem çişini dışarı yapmaya alışsın diyerek gün içersinde onu dışarı salmaya başladı.tabi benim de evde ilk kedi bakışım .tejjübesizim.onu engellemedim.birgün gitti gelmedi .sonra duydukki araba çarpmış.aylarca ağladım .birdaha eve hayvan almıcam dedim .bu acı başka birşey .başına gelmeyen bilemez.o yüzden bende sokak krşıtıyım .evde kalsın uzun yaşasınlar .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2477 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR