Kusumun Turu Ve Cinsi Nedir

Hllhll
Hllhll

173 Puan

Yeni aldim kusu turunu bilmiyorum yardimci olursajiz sevinirim


6 CEVAP

KediliBaba
KediliBaba

14655

Bu papapan türü ülkemizde genel olarak “Cennet Papağanı” adıyla bilinir. Ancak tüm dünyada “Paradise Parrot” yani cennet papağanı ismi ile tanınan başka bir papağan türü daha olduğundan bu kuşlara “Sevda Papağanı” demek daha doğru olur. Dünyada tüm dillerde “Aşk” papağanı olarak bilinir. Bu ismi almasının nedeni eşine duyduğu büyük bağlılık ve aşktır. Çift olarak beslenen Sevda Papağanları yemek yemek dışında tüm zamanlarını birbirleriyle ilgilenerek geçirirler. Eğer çift değil de tek olarak besleniyorlarsa aynı ilgiyi sahiplerine gösterir ve karşılığında yoğun ilgi beklerler. Vahşi yaşam alanları diğer papağan türleri gibi Avusturalya’da değil Güney Afrika’dadır.
Genel Özellikleri


Sevda Papağanı ortalama 13-17 cm boylarında kısa ve küt kuyruklu, büyük kırmızı gagalı bir papağan türüdür. Vahşi hayatta Güney Afrika’da yaşar. Şiddetli ve kaba bir sesleri, ötüşleri vardır. Konuşma yetenekleri zayıftır. En konuşkan papağanlar konumuzda bu özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Darı çeşitleri, küçük çekirdekler ve diğer küçük tohum çeşitleri ile beslenirler. Özel olarak hazırlanmış sevda papağanı yemleri vardır. Ayrıca muhabbet kuşu yemi üzerine küçük çekirdek taneleri ve yulaf ekleyerek verebilirsiniz.
albino-ve-lutino-sevda-papagani1Renkleri ve Türleri


Sevda Papağanı’nın çok çeşitli renk mutasyonları vardır. Bu alanda en renkli papağan olduğu söylenebilir. Çoğunlukla yeşil ve kırmızı tonlarda olsalar da beyaz, mavi, gri gibi birçok renkte olan sevda papağanı görebilirsiniz.
rengarenk-sevda-papaganlari1Kafes ve Ev içerisinde Sevda Papağanı


Bir Sevda papağanı besliyorsanız ister istemez onunla çok ilgileneceksiniz demektir. Çünkü hem sahiplerine olan bağlılığı hemde yaramazlıkları sizi kendilerine çekecektir. Ev içerisinde çok gürültücü ve yaramaz olabilirler. Sesleri çok kaba ve yüksek çıkar. Ayrıca çok hareketli oldukları için kafes dışında serbest olduklarında ev eşyalarını bolca karıştırabilir, gagalayabilir, kemirebilir. Sahibinin omuzunda ve üzerinde gezinmeyi sever. Sahibinin üzerindeyken bile yaramazlıklarına devam eder. Genelde insanların saçlarını karıştırmayı severler. Kıyafetiniz, gömlek yakanız, küpe yada diğer aksesuarlarınız çok ilgilerini çekebilir. Kafes içerisinde kaldıklarında ise kafes kapağını bağlamalı yada fazladan bir klips ile sıkıştırmalısınız. Çünkü kalın gagaları sayesinde kafes kapılarını çok rahat açabilirler.

kedilerim2018
kedilerim2018

117665

cennet papağanı .gogleye yazarsanız bunun gibi değişik rengikli cennet papağanı görebilirsiniz.

KediliBaba
KediliBaba

14655

sevda papağanı diye geçiyor gagası renksiz kalırsa öyle daha yavru o siyahlık ondan var.

Cennet papağanı.Omrü uzun olsun

Hllhll
Hllhll

173

Cok tesekkurler yorumlariniz icin

tarcinimm1
tarcinimm1

592

cennet papağanı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 645 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR