Pirelerden Kurtulamıyoruz...

ErdemDurmus
ErdemDurmus

302 Puan

Kedim Dali'yi 13 ay önce sahiplendim, düzenli olarak aşılarını yaptırıyorum, dışarı çıkmıyor hep evde, geçtiğimiz bahar aylarında pireler gördüm vücudunda, pire damlası yaptırdım geçmedi, 1 ay sonra tekrar pire damlası yaptırdım yine geçmedi, pire tozu pire tasması denedim geçmedi, sirkeli su limonlu su denedim geçmedi, pire şampuanı aldım geçmedi, geçen hafta tekrar veterinere götürdüm bu sefer köpekler için olan pire damlasından yaptı yine geçmedi, 5 aydır denemediğim yöntem kalmadı, hala pireleri var, boyun ve ense bölgesine toplanıyorlar, nasıl pirelerse anlamadım pire tasmasının altına doluşuyorlar, şaşırdım kaldım, ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.

17 CEVAP

Mehmetcann
Mehmetcann

2057

sorun evde olabilir evinizde pireler varsa bu kediye de geçiyordur büyük ihtimal.. Kedinizin pireler eve dağılıyordur ilk önce evdeki pirelerden kurtulun derim

Reyhankoca
Reyhankoca

1157

Eve geciyor. Kediyi evden 3 gün uzaklaştır evi ilaclat. Sonra sirkeli suyla sil.kediyi eve getireceğin zaman pora damlasi damlattir. Tamam geçer insallah.benim kalmadı.her ay iç dış parazit yaptır bişey olmaz

Ecerana
Ecerana

14974

Bnce siz evi güzel Bi temizleyin bnde şu aralar pire ile mücadele ediyorum ama bizimki o kadar çok yok üstünde iki üç tane gördüm hemen parazit damlası uyguladım daha sonra genelde kedi benim odamda vakit geçirir o yüzden yastığımı çarşafımı örtümü hep bayer diye Bi ilaç markası var onunla ilaçladım yarım saat bekleyip makinede hepsini yıkadım odamdaki halıyı perdeleri hep ilaçladım. Ayrıca iki günde bir tekrar odamı süpürüp ilaçlıyorum bakalım Bayaa işe yaradı sizde deneyebilirsiniz. Ayrıca kedimi suyla sirke karışımı ile de fısfıs yapıp tarıyorum iki günde hem tüyleri ve deri sağlığı açısından sirke çok faydalı tüyleri baya parlak gözüküyor hem de pirelere karşı önlem

melikealgin
melikealgin

11551

Pireler eve yumurtalarını bırakmıştır.Evi ilaclatin

Oltamm
Oltamm

663

Pire damlasının en etkilisini damlatin diyeceğim köpek piresi bile damlatnissiniz yukarıdaki yazılanlar da olabilir

mimimomo
mimimomo

12335

ic - dis parazit yaptirdigimizda, veteriner "-ilac etkin oldugu sure boyunca- pire yine uzerine gelebilir ama barinamaz, olur - dokulur" demisti... bu durumda (evde olma durumunda) guvenemiycez gibi gorunuyor dis parazit zehirlerine.. (cocuklari bosuna ilaca gark ediyoruz diye dertleniyorum)

HamdiKeskin
HamdiKeskin

2627

Bencede evi bi ilaçlatın pireler yumurtlamış olabilir

mimimomo
mimimomo

12335

ev - pire yimirtasi hakkinda sevimsiz baska detaylar da var: kaynak sadece ev degil, bizim sokakta muhattap oldugumuz kedil/kopeklerin bize sirnasmasi (hele ki besleme yapiyorsaniz) buyuk risk, cunku sevmeden olmuyor kuzulari: ) kendi uzerimizde bile tasiyabiliriz bu zimbirtilari eve. valla dusundukce canim sikiliyor, kasinti basiyor. bi galon da sirke edinip fis fis mi yapsak naapsak? :)

Reyaura
Reyaura

15210

@ecerana katiliyorum. Yalnız sirkenin market sirkesi olmamasi gerekiyor baharatcilardan elma sirkesi almalisiniz

ErdemDurmus
ErdemDurmus

302

yazmayı unutmuşum, evi 3 kere ilaçladım, komple, her yeri, bir ilacı veteriner verdi, suya karıştırıp 1 hafta arayla tüm eve sıktım, duvarlar dahil, bir de internetten sprey aldım pireler için, onuda 1 hafta sonra tüm eve sıktım, balkonlar, banyo tuvalet, odalar, her yere, sıkarken veteriner yerden 1 metre yüksek olacak şekilde duvarlardan başlayın dedi, öyle yaptım, ne yapacağım bilemiyorum, şaşırdım kaldım, yani 8 ay piresi olmayan evde duran kedi 5 aydır pireyle boğuşuyoruz.

Ramot
Ramot

77

bence de evi ilaçlatın

Ramot
Ramot

77

pireler çoğalmış olabilir

mimimomo
mimimomo

12335

@Reyaura bi de olcu verebilirseniz super olacak, ben de not ediyorum : )

Oayvrd
Oayvrd

564

Evi ilaçlandırdınız ama hala var dediğinizi varsayalım. Tek çare elma sirkesi gibi gözüküyor. Elma sirkesi candır, tabii ölçüsünde.

ErdemDurmus
ErdemDurmus

302

sirke denedim ama market sirkesi, akdardaki sirke farklı mı olur sizce?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4813 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR